xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Saturday, May 21, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 8 (19/05/2011)

Warning: Ha'ah. Yg ni pon pnjg gak! :P

A/N: It's Saturday already! Hari sunyi tanpe Seth and Elena lol! Right? it wasn't just me acting out like a raving PMS-ing bitch kan? XD Sorry for my very late update kerana bahawasanya Thursday night i tahap pancit x terlarat lgsg nk menaip gara2 keterujaan menonton ep.8 yg tersangat la smashing tanpa Eid yg mungkin dah duduk senyap dgn ikan2 kat laut tu gara2 dicampak oleh Korean mafia yg i hantar... :P or maybe jugak kerana 4 episodes utk mggu ni sgt mencabar fizikal dan mental saye yg besenye gagah je ni~ XDD  i never thought it'll be this tiring yet exciting to spazz over a Malay drama. Sumpah x penah cini. 


The last time i was all crazy smpai tdo pukul 4am gara2 gilakan drama was during Secret Garden's airing frenzy. Nora Elena is our own Secret Garden. So proud of it! =D with a drama as good as this (well, with 8 great episodes yg buat kita x lena tido kalau x sebut nama Atan err.. Aaron Aziz sekali sblm lelap, then it can be considered as good right? :P boo Leanne iz biased!!! HAHAHA! ), i bet k-fans might jump into m-drama bandwagon in no time! i've seen many of you did btw~ :P 

3 hari tanpa Nora T_T


XDD


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'm finally writing this recaps after my 5th time replaying the episode lol! An episode that made me smiling like an idiot till the end! okay, so the scene begins with the ending of the previous episode as usual. The way Seth looked at Elena when she's all talking about her desperate attempt to cheer herself up by making stupid joke.. OMG, clutch my heart, i dunno how i survive it hahaha! So...loving! waah can't help it, but this particular scene of "i need a replacement groom ASAP so advertise it on paper-really?-i'm joking lah- sigh but i'm applying!", really made me went loling like crazy. <3 

"Tolong iklan dlm surat khabar... seorg pompuan terdesak utk carik pengganti pengantin lelaki yg sudah lesap~ Kepada sesiapa yg berminat, boleh la mmbuat permohonan~" 
"Buat iklan?" 
"Kite kalau dah tension kena buat lawak, walaupun lawak tu kadang2 gagal utk ubati hati saye ni..." 
"Nora...kalau awak serious dgn iklan tu... saye... ingin... nak... memohonnya..." 


-squeal-sigh-smiling like an idiot till my dad think i'm crazy- hahaha! 

But then, Elena was looking at him with this confused+wadehel!?isheproposingmerightnow? look all over her face. I feel you darl. The ever timid, sweet Seth was acting bold without dropping his timid trademark of course, all of sudden! -swoons- we should start making body count over dead fans that practically died when he said that last word miahahah! :P Elena tgglkan Seth sorg2 after that without responding at his direct application, making him duduk balik at the hallway, pondering over something only Mr.Atan knew hehe! You yourself can't believe you actually said that huh?! -pats pats on his sexy back- XD and oh! Mr. Seth was just donning his usual white shirt and gray pants, yet how on earth did you manage to look so damn fine huh? :P 

Okay! Next scene! Gah. A simple glimpse of Malik and Zira already made me all giddy knowing it'll be damn fun to be watched! That night, Lover Boy hantar Zira balik. When Zira tells him her gratitude, Malik said dia charge ikut meter taxi so Zira x payah la hepi sgt lol! HAHAHA! bengong kau Malik! XD  

After that on the radio, channel 103.30 ade susulan berita lelaki yg mati terjun laut bergelora tu.. err... isn't that Era.fm's frequency in Klang Valley? lol! So the pembaca berita said lelaki yg tu dah dkenalpasti as a Chinese man, age 29, called Chan Ah Gaik. Upon hearing that, Malik practically laughing at the news. Zira marah la pasal gile kejam gelakkan org mati kan? But Malik continue laughing and said dia bkn gelakkan org yg mati tu, tp dia gelakkan diri sendiri. Pasal ptg td dia dah fikir bukan2 masa dgr berita ade org mati tu. Zira tny la pasal pe plak? But Malik the cheeky lover boy just said "Adelah!" with oh damn so cute expression lol! rase nk picit2 je aku si Malik ni hahaha! Poor Azira pasal ade kwn sengal cam Malik ni XDD 

Next morning, at the hospital Elena balik dr belikn her mom breakfast and only to be greet by the nervous Atan, err Seth :P Oh my, you in that jeans and turquoise t-shirt -swoon- i wish he can dress like this all the time hahaha! XD His nervousness was damn visible! 
"Aa... Sarapan mcm tu je ke?" He can't stop being restless. I practically hold my breath looking at his nervousness! So darn cute! rawrr! :P 
"Awak tido sini ke mlm td?" asked Elena.
"Mhmm.. Ah! No! Mksud sy sy tdo kat hotel kat depan ni, b-blakang" -gelak guling2- omg Seth, what happen to you?! hahahah! 
"Urm.. kalau awak free, bole x sy nk bincang dgn awak skejap?" gile adorable tgk mamat ni all uncomfortable pndg kanan kiri as if any moment Eid will bust in to kill him hahaha! XD
"Pasal ape?" Elena tny balik.
"Err.. tp bkn kat sini lah.. dekat... hotel ke..." puahahah! weh Atan! dah la pndg kanan kiri mcm nk deal dadah, pastu ajak pegi hotel?! -gelak guling2-
"HOTEL?!" kan Elena dah sentap. XDD
"Bukan! Bukan! urm... bukan kat dalam, luar..." ya tuhan, cat got your tongue huh Seth? lol! comel! Nasib Elena faham XD
"Okay, tapi sy kena mandi dulu dan hantar makanan ni kat mak" isy, x mandi pon nmpk lawa je minah ni~ *envious* 

Lepas tu Elena masuk bilik ward mak dia, her dad pon ade kat situ. Mak dia dah sedar dah, tp tanak tgk muke Elena lgsg. Isy makcik Jijah ni merajuk la tu... Bila Pn. Azizah mule nangis, Elena terus mintak maaf dgn nada gile sebak. Pn. Azizah tny kenapa smpai boleh putus tunang? Sbb Elena ke? Pak Nordin suh Cik Jijah just drop it, kang doctor marah if she's stressed out. But Cik Jijah x puas hati selagi dia x tau punca bnde tu jd. Elena just jwb dia pun x tau, maybe tade jodoh. Cik Jijah kate dia malu, x tau nk ckp ape kt org kmpg. Mak dia nangis lagi. alahai la Cik Jijah~ saba la ye? sape suh beria show off mcm la anak you tu celebrity lol :P

At the same time, kat KL, Malik makan dgn Dila. x tau la ni breakfast or lunch, but they sit together and talk about how to save Eid n Elena's bad relationship. Dila beritahu pasal kes baju Seth yg buatkan Eid mengamuk. Dia ckp Eid ingat Elena reka cerita. Baju tu Elena tlg basuh je lps terlanggar kat cafe, which light on some light bulbs (lol! perumpamaan ntah pape) dlm kepala dia. Malik teringat Seth penah pinjam baju dia lps baju dia kotor kena lggr dgn sorg pompuan kat cafe. OMG i never thought they'll use that "Malik, bukak baju!" scene again! >///<  Malik sengih comel. Dia ckp dia caye kat Elena pasal cerita Elena tu betul, bukan direka2. 

Oh dang! we're finally here!!! -excited terlebih muahaha!- Seth tggu Elena kat tepi/ belakang/ depan i dunno where it was but kat area hotel yg Seth duduk. He's all nervous, sitting there at the table, siap ade cake lagi lol! wah wah wah! makan cake! sweet la you ni Seth! You do know how to make a stressed out girl happy kan? Elena smpai with a skeptical look on her face. Seth pulled the chair for her, jemput Elena duduk. Aww sweet!~ 

Looking at the cakes and drinks on the table, Elena senyum and tny sume tu for what. Seth said takde ape, just cake. When he said "cake", i can't help but to notice as if he's hinting over something. Oh gosh. No. No... Clutch my heart, is he? will he? hahahaha! The way he look at Elena... -dies- Elena senyum yet cpt2 tny ape yg Seth nk ckp tadi kat hospital. Seth tny if Elena masih nk teruskan her wedding. Muka Elena berubah. Seth ckp mesti family Elena and Elena sendiri malu pasal dah send out invitation. Elena ckp pengantin lelaki dah takde,  mcm mana nk kawen? Aww... her hurtful look... kesian Elena. 
"tp smlm kn awak ckp nk carik.. pengganti?" lol at Seth's playful smile. just adorable! 
"that was just a joke!" Elena seems a bit shocked and pissed hahaha! 
"Oh? tp sy serious mase tu." gyaaa!!! 

Seth, i heart you boldness! go get her dude! XD Elena obviously x terkata ape dgn bnde yg dia dgr pasal dia just diam and stare at Seth with disbelief. Seth dropped off the subject bila tgk Elena x jwb dia and invite Elena to take a bite of the cake. Oh dang the cake~ Elena grabs the fork and OMG I KNEW IT! -lompat bintang XDDD- THERE'S A BIG DIAMOND RING ON TOP OF THE CAKE!!!! -swoon- damn you are smooth man! me love it! Dgn muka terkedu, Elena tarik cincin tu and buat2 bodo tny cincin tu utk ape. Isy Elena ni lg nak tny~ duh!~ :P

Timid yet i saw his growing confidence, he answered her "Nora Elena Binti Nordin, will you marry me?" i hv to stop writing. i'm practically a puddle of goo on the floor right now. FINALLY the long awaited MARRY ME ELENA words! tgk 5 kali pun i still go gaga at this moment. teeheehee! XD 

Elena yg nyata terkejut ckp Seth dah gila. Dia x faham nape Seth buat sume tu. But Seth won't budge over his decision and try harder to get her to say OK. He said he did that to save her and her family from the humiliation. Aww dude, you did not say that! Being a girl myself, alasan tu might hurt her already shattered pride even more! Elena said no and stormed off, tgglkan cincin tu. Seth tanak mengalah and said "Nora, sy cintakan awak!" Show, are you trying to kill me over and over again today? A "i only did this to save you" marriage proposal and love confession all at once in one episode?! -sigh- i dunno if i can survive writing this recaps for like seriously. =.=;; 

But sayangnye Elena naik angin and said dia x cintakan Seth and blah dari situ. Seth tanak mngalah and chase her. "Nora please? Dah 10 tahun sy tggu saat ni!" Gasp! 10 years?! lol! Leanne blagak mcm x penah tau that fact hahaha! Elena terpaku. Elena terkejut dgr Seth dah tggu dia 10 tahun. "Sy dah cintakan awak sejak awak tngkatan 3 lagi" Urm... if he's 22 and she's 15, that is not pedo at all kan? :P 

Elena x caye Seth cintakan dia selama ni. Seth ckp dia x tipu. Elena tny kenapa x penah ckp ape2? Seth said dia sendiri pun x sure dgn his feelings masa tu, but after Elena pindah, saat tu dia tau dia x kan boleh cintakan pompuan lain selain Elena. -dies- this show really is something! the way it pulas your heart by just mere words... speechless i dibuatnya! =) Then he grabbed her hand, put the ring into it and said even if Elena can't accept him he wanted her to keep that ring as his gift. That's a great move Seth! make her look at that ring at home to think about the proposal! :P After that they parted and Elena duduk tepi pantai, tatap cincin tu smbil termenung while Seth gundah gulana kt hotel. 

At the same time, kat hospital Pak Nordin still pujuk Pn. Azizah yg masih gundah gulana pasal hal putus tunang. Pak Nordin ckp sape suh Cik Jijah prepare wedding mngalahkan wedding Siti Nurhaliza lol! hi5 pakcik! :P Cik Jijah said dia ke yg salah if dia nk buat yg terbaik utk anak bongsu dia? Dgr je "anak bongsu", Pak Nordin bru teringat dia belum inform Along and Angah about hal putus tunang tu. So he went out to call Abg Long. Yay! X saba nk tgk sape yg blakon jd Abg Long Nor Eizlan yg pergh garang nk mati tu! In the novel Abg Long siap penah blasah Amir n the gang lagi masa zaman skolah. XD Doctor check Cik Jijah after that and he was all smiley, so i assume her condition is getting better alhamdulillah =)

Yvonne call Seth, asking his whereabouts. Seth jujur beritahu dia kat Melaka. Yvonne yg skema kate kat diary Seth tade appointment kat Melaka pun. Seth tells her he'll be on leave for anothe 2-3 days and mintak Yvonne jgn call dia if takde benda penting lol! Blm sempat Yvonne nk busy body lebih pnjg, Seth letak phone. padan muke Yvonne! :P 

Back at the hospital Cik Jijah still giving Elena cold shoulder. Elena suap ubat and air pun dia tanak, nk makan sendiri. Pak Nordin jumpa doctor kat luar, doc said Cik Jijah dah makin ok. After that, tanpa disangka2, Seth muncul dgn fruit basket lol! Haih, abah, mana nk carik menantu baik cini utk Mama ye Abah? :P 

Pak Nordin terkejut tgk Seth masih ade kat Melaka. Seth ckp dia dtg nk melawat makcik Jijah. Pak Nordin seems skeptical ade lelaki muda howt hohoho mcm Seth beria2 nk jenguk wife dia hahaha! :P so Seth ckp yg dia actually dah kenal Pak Nordin and Pn. Azizah before this. Bila dia mention Tauke Tan, tauke kilang simen kat Mersing, Pak Nordin terus senyum! Dia kenal tauke Tan yg married to a malay woman tu rupanya~ Bila dia dah tau Seth ni anak Tauke Tan, terus layanan Pak Nordin kat Seth jd mesra gila! -gelak jahat- One down, another one to go Seth! Pak Nordin jemput Seth masuk jenguk Cik Jijah. 

Buntang mata Elena masa bapak dia masuk dgn Seth. Hai.. segak gile teeheehee! :P Pak Nordin tny Cik Jijah kenal x sape Seth. Opkos la x kenal kn? Bila Pak Nordin sebut anak tauke kilang simen Mersing, dan2 terus ceria muka Cik Jijah kite sorang ni! lol! :P anak taukeh kilang simen tu makcik! hensem, kaye, sweet, tanak ke jdkan menantu makcik? :P Leanne ni keje mnghasut je hahaha! XDD 

Malu2 Seth salam tgn Cik Jijah. Cik Jijah, i jeles dgn u tau x?! XD Cik Jijah kate mak bapak Seth dia ingat, tp rupa Seth dia x ingat. Nama pon x ingat dah. So Seth ckp la dulu kt kmpg org pggl dia Atan. -dies- I am so gonna call this man Atan Aziz from now on! muahahah! :P Lepas tu nurse masuk and told them Cik Jijah dah bole discharge. yay! Seth ni bawak good luck ke ape? :P Elena senyum maness gila kat Seth. -sigh- i think i still have a girl crush over Elena. hihik!

Seth send them home after that. Pak Nordin ucapkan terima kasih kat Atan. Atan ckp dia kebetulan dah ade kat situ, so xpe la. ROFLMAO! yeah right~ kebetulan ye Atan? :P Bila Atan nk salam Pak Nordin utk mintak diri nk balik, Pak Nordin suh Atan masuk dulu. Lol nape i x leh stop type nama Seth as Atan ni? hahahaha! comel sgt la nickname Seth ni! XDD 

Skali lg buntang mata Elena dgr pelawaan Pak Nordin. Laju2 dia bantah ckp Seth ade bnyk keje kat KL, so biar la Seth nk balik ke hape. But Seth aww Seth... comel!!! Laju2 dia inform dia tgh cuti skang ni. Hahahaha! genius! Pak Nordin terus je suh Seth masuk rumah mnum dulu, pasal kalau tgh cuti watpe nk rebut2 balik KL kan? Muke Elena masa Seth ckp dia cuti was like "wadehel?!" puahahaha! siap gesture Seth suh balik je XDD Cik Jijah pon suh Atan masuk minum dulu. Yay! 

Kat dlm rumah, Pak Nordin tny bila jumpa balik dgn Elena. Dia pelik Elena x penah mention.  Seth ckp bru je around sebulan. Diorg keje satu building. Then Elena muncul bawak teh. Masa Elena tgh hidang air, Seth senyum je smbil diam2 tgk Elena. Isy! kiut sgt la mamat ni! :P Then Cik Jijah mintak diri nk masuk berehat lps minum sket air masak. Elena bawak Cik Jijah masuk. Lps tu Seth ckp kat Pak Nordin nk tumpang toilet. 

After that muncul another car kat laman. Yay! Abg Long dah balik! :P PakNordin terkejut Along sekejap je da smpai rumah. Along bcakap mcm tgh complaint je yg ayah dia call ade hal kt umah so dia terpakse tggl meeting. <.< Weh, family ade problem kan? if meeting penting sgt, balik la after meeting. x yah la ckp mcm menyalahkan org tua tu pggl you balik! tibe2 x suke watak Along neh! 

Along said nk pegi carik Eid kat KL pasal dia bengang Eid putuskan tunang x bg alasan. Pak Nordin pesan jgn buat mak diorg susah hati. Along tny Pak Nordin, x malu ke Eid buat keluarga diorg citu. Dia nk pegi tuntut bela (cewah ayat kau Leanne!:P) utk tebus maruah adik dia. Elena halang pasal org da tanak kat dia, buat ape nk malukan diri lagi kan? Comel plak rasenye dgr Elena bahasakan diri dia Adik =) Along ckp Eid buat cini, lg la malu kat org2 yg dah djemput. Dia ckp Elena x fikir ke sume tu? Ikut hati dia, dia nk blasah je Eid tu. x yah Along, you lambat, i dah settle dah hal blasah2 Eid ni :P

Pastu his wife call. Along ni serabut gile hahaha! ckp kat wife dia smbil marah2 serabut. Seth yg baru keluar dr toilet senyap2 je nyorok bawah langsir kat pintu living room dgr perbualan Pak Nordin anak branak. Then something funny happen. Seth, what the hell are you doing?! takut dgn Along ke?! masa Along tgh pndg arah lain ckp dgn his wife, Seth laju2 pegi kat Pak Nordin, salam mintak diri and pergi dr situ. Even Elena pon mcm wadehel mamat ni tibe2 kocoh2 nk balik ni? ni mst ade history dgn Along neh! :P Along tny sape yg baru pegi tu? Pak Nordin just ckp si Atan anak tauke Tan. Along mcm  x recall pon sape Atan tu. hihi.

I dunno who is this actor yg jd Abg Long, but honestly, his acting tak meyakinkan langsung. Tergagap2, too many hand gesture plak tu! the only downright of this episode. But well, his character is important for the next turning point, so recap je la Leanne! :P 

Mlm tu Elena n Seth both brooding, fikir pasal ape yg dah jadi. Elena asyik teringat kata2 Along yg sebut pasal malu and maruah family diorg. Seth on his hotel bed, brooding sexily, maybe thinking about what have he heard kat rumah Elena jugak. Smpai esok pg pon Elena masih lagi bersedih, dgn berbju kurung, bjalan2 tepi pantai cube tenangkan fikiran... Dia confuse dgn ape yg dia nk buat skang ni. Eid dah la x return/ pick up her calls. Dia dah malu nk rayu Eid. Tp dia pon malu gak dgn org sekeliling. Dia rase bdosa buat mak ayah sedih smpai mak dia jatuh sakit. -hugs- sgt sebak tgk Elena mcm ni. 

This Berubah song, seriously has big effect on me. Mcm nk meleleh air mata idung dgr. 

Malik & Zira plak otw pegi Penang nk jumpe Eid. Malik ckp kena jelaskan pasal baju boss tu kat Eid so Eid x lg salah faham. Zira gelak. Dia pon slh faham pasal baju tu. Dia ingat Malik and boss is in 'that' relationship lololol! Malik ingatkan Zira jgn jump into conclusion cpt sgt before siasat :) just cute la mereka neh! 

Pagi2 lagi Seth dah muncul kat umah Elena. Go baby go! i know ape you nk buat Seth! i'm so proud of you Atan! otak bergeliga! :P Pak Nordin tny ade hajat ape dtg pagi2. Dgn susah payah Seth luahkan hajat dia. 
"Sy rase sy bole slamatkan maruah keluarga pakcik dan maruah Nora terutama skali" . Pak Nordin blur. 
"Mcm mana kamu nk buat?"
"Sy ingat sy boleh gantikan tempat Eid." Leanne is swooning right now lol! Pak Nordin, you still don't get it?! hahaha! 
"Maksud sy majlis tu dteruskan seperti biase cume kite tukar pengantin" LOLOLOL! muke kau Seth masa sebut tukar pengantin. Aduhai~ i heart you Atan like gila i did! XD

Pak Nordin mcm x caye dgn ape yg Seth ckp, asking if dia sedar ke x ape yg dia ckp ni, but Seth ckp dia serious, x maen2. Cik Jijah muncul. Pak Nordin mengeluh dgn pinangan Seth ni... Ape yg Seth ckp buat dia makin kusut. Seth ckp dia mntak maaf buat diorg makin srabut, yet dia dah fikir masak2 and dah sedia nk terima Elena sebagai isteri. Pakcik, makcik, trust me, he already think about marrying your daughter for like 10 years now! so... kalau 10 years tu x ckup pnjg, i dunno what to say anymore hahaha! :P Dgn susah payah suara mcm nk tanak kuar, Cik Jijah tny ape yg buat Seth nk ganti tmpt tmpt Eid? Baru je Seth nk jwb "sbb sy cint-" , his phone bunyik. Damn you Yvonne! <.<

Other than Yvonne kacau line masa ni, ade bnde yg spoil my mood masa ni. td kate Seth dtg rumah pagi2 buta kan? but on his Blackberry screen, it shows dah pukul 15:58! weh, you all duduk negara Melaka mana ni 15:58 considered as pagi??? A small error that make nit-picky audience like me rase kena sentap ke alam reality balik lol! 

Yvonne bengang Seth x angkat her call. Then Seth off kan phone yay! :P Then she called Malik. Komen zira cam bengong. Yvonne mst nk ajak diorg maen bowling pasal Yvonne is budak tade kawan! lol! Yvonne ckp kat Malik yg boss dah MIA! Malik malas nk layan, suh Yvonne call polis. Zira tny sape culik boss? hahaha! Yvonne kate dia worried tp tanak report polis. Malik ckp dia ade misi lg penting dr carik boss! "babaaaai... bye Yvonne... baaaaaiiii~~" and hung up! LOLOLOL comel gile Malik neh! :P

Malik and Zira smpai rumah Eid kat Penang. Ketuk pintu, call sume x jawab. Hahaha! lawak!!! phone Eid siap kena ikat dgn getah hahahahaah! what the hell la drama ni. sgt crack! dah lama  x nmpk phone kena ikat getah citu lol! but again, kat luar Malik and Zira tgh tggu dpn pintu keadaan terang bederang mcm tgh hari buta, yet Eid's phone kat dlm rumah shows pukul 22:02... apakah?! Eid skang kat oversea ke? padan lah carik x jumpe lol! 

Back at rumah parents Elena, Elena call Dila. Informing her about putus tunang officially dah. Pastu Seth plak dtg meminang. Dila tetibe je cam pro Seth lol! in her opinion Seth mcm jd hero bidan terjun. So dia mcm suka gak kat Seth. Join me Dila! Join me!!! :P Elena dah nangis masa mintak tolong Dila tolong dia decide. Mak dia mcm dah setuju je nk suh kawen dgn Seth padahal hati dia masih syg kat Eid. Dila suh call Eid, dia beritahu Malik maybe tgh cuba yakinkan Eid skang ni pasal Malik da tau pasal baju tu. But Eid is no where to be found. Malik ingat Eid betul2 dah terjun laut. hahaha! ye, terjun laut pasal aku hantar korean mafia lol! 

Mlm tu Elena solat, bdoa mintak petunjuk dr tuhan. Lepas tu dia try call Eid bila teringat Dila kate Malik maybe dah terangkan yg Elena x salah kat Eid. Tp syg, phone Eid seketul2 je kt umah tu. Eid takde pon~ Tuhan nk tunjuk tu Elena!!! :P Elena heartbroken gila. "Kenapa aku bodoh sgt?! Dah dia tanak aku, buat ape aku kejar dia?" T_T -peluk Elena dr rumah laju2- kesiannye la Elena ni!~ 

Another flashback, Pn. Azizah tgh pujuk Elena. "Nora, kite org pompuan ni, kena kawen dgn org yg sygkan kite... bukan org yg kite syg terlebih2... sedangkan syg dia kat kite x seberapa nak~ " =,=;;  MAKCIK! i pon penah dpt nasihat yg sama! mulai hari ni, i will trend #maknoraelena plak kat twitter hahahahaha! :P Hidup Cik Jijah pasal bg nasihat yg berguna tu! :P 

-end of episode 8-

A bit flawed at certain time, especially the timing on phone screen and *cough* Abg Long *cough* yg mcm x best je blakon, but I'm loving the fact that personality watak2 dlm Nora Elena makin menunjukkan yg they are totally if not almost, different from the novel version. Though i'm head over heals over the novel, but i think the audience might detest Seth's manipulative streak within the early stage of the story... and i don't want people to hate my fave character too soon!:P  

Nora Elena, she's not as easy going as the novel Nora Elena... The drama Elena is damn fierce! While Seth which is all self-centered, bitchy manipulative within the novel turns out timid, awkward, dorky yet comel  in the drama... comel tahap nk gyaa!!! gyaa!!!  swooning kan? but still, maintaining the sexiness since i don't think he can ever hide it even if he wanted to miahahaha! :P 

Not to forget Eid's character in the novel is less pain in the ass. I even pity him while reading it. But Eid within the drama.. OMG you know how i feel about him kan? i even send a battalion of Korean mafia to kill him hahaha! XD what ever it is, i'm having fun with the roller coaster-like joyride this drama has been feeding us till now. i'm looking forward for next Monday! kepak2 kebom2! bunyik kompang dah terngiang2 dah neh! lallalaa~ =D 


Nora, Atan asked me to send this to you~ 

IF I WERE YOU, I WOULD BE SCREAMING YES! RIGHT AWAY LOL :P

till we meet again this Monday, xoxo, u noe u luv me! <3

12 comments:

jae4yuu said...

arghh!!!! chomelnye Leo! rase nk gigit2 je makhluk tu -nomnomnom-

okay..back to Seth, i can't stop squealing everytime i rewind part gelabah chomel dia tu hahahah!! Aaron Aziz just makes the character more adorable. -sighs- (jaejoong, klu aku buat add camtu, ko wajib apply!)
As for abang long, control the hand movement skit though i tabik spring klu ade abg camtu. Jom kite blasah muke Eid ramai2 ahaks.
I thought Seth & Elena getting married on this eps but my guess is wrong. Have to suffer till monday to watch it then. Then my days will be all rainbows hahhahah!! >///<

Thanks Nenek!!!

driedroses said...

adik dah tak sabar nak gi cameron highlands ni, mak tiri.. LOLOLOL

omg, i am totally agree with u leanne pasal characters dalam drama yang beza dari novel. the manipulative seth and the timid seth. BUT HELL!! I LOVE THEM BOTH!!

hahahaha..perempuan meroyan memang macham ni :P

KeNiT said...

Hi blog owner,

*clap* *clap* *clap*

what a "cun" recap for ep8...u go girl!

okay FYI, the Abg Long character is played by Ridz Ainuddin...he's quite a good actor...may be for the 1st appearance he's kinda lost...but for a supporting role, I believe he made it...in which I personally expect him to be more harsh/bengis than what he presented...just my POV

Having said that, do keep up the good work recapping and glad that "our" work and effort are being appreciated...thank you!

Cheers
Azril Hamzah

p/s: don't forget to get your friends/families/pets and neighbours to tune in to the rest of the episodes, to make the rating SKY HIGH! TQ :P

bass's mistress said...

@yuu: let's wait for next episode. i hope the super bengis abg long akan buat elena cornered and marry seth laju2 hahaha! :P

@adik, mak tiri pon sama lol! nk pegi maen2 bunga n mkn2 strawberry dgn ayah tiri u yg timid yet sexy tu teeheehee! XD

@mr.azril pelawat blog ^^ *join u clapping* congrats for the great 8 episodes. i know better episodes are coming up right?
Ridz Ainuddin? my knowledge over malaysian actor is too narrow lol! will google his work soon! :)
u r welcome and thanks to u too for your generosity leaving comment here in this picisan blog hihi! :P
Nora Elena production team should be proud that i compared it with 2010 South Korea's Drama of The Year =D Secret Garden is still a phenomenon all over the world tho KBS already aired the finale last December...i predict Nora Elena would be the same, at least locally ^^
oh! i already did influenced all of my friends (promote it to my foreigner friends too hahaa!) and families to watch this drama! we watch it with our pets too, so no worries mister! =D without our recaps, the rating must be sky high already kot~ it's a great show kan~!XD

adhi said...

leo leo leo leo...*kejadahnye?*..
comel gile leo nieyhhhhhhh....soh atan send kt nora...kompim nora accept..kekekekekekeke

malik+zira comel la!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....

timing error sgt klaka...hahahahahahahahaaha...mungkineid berade die vancouver ..kuang3

bass's mistress said...

@adhi: u mean Jae the gang leader dragged him pegi Vancouver skali?! wadehel?! ini x bole dimaafkan!!! he should campak dia kat laut!

adhi said...

jae tgkap je...pas2 chun nye keje next u melepaskn die kt laut...u kne tnye chun nape eid de kt vancouver...tp bkn kt laut....junsu dh serahkn tugas special appearance kt kuceng plng comel, leo sbb die ade equation which is leo=junsu ..... *apekah?*

bass's mistress said...

the only mafia in JYJ is Jae. Jae should know the physical difference between Eid and Chun! Chun is damn fragile. Eid might've thrown him into the ocean with ease! I need to talk to Jae ASAP! <.<
yeah, leo=su period!

Eszet19 said...

Nice recap. Well done! The proposal scene was great...Hope we'll see more of the sexy "siapa yg sebenarnya suke kan fresh flowers?" Seth...than the nervous Seth...

jae4yuu said...

nie ape nk ckp2 dgn laki saye aka ketua mafia tu tanpa permission saye hah?! <_<

Anyway, drama nie pon cume adaptasi longgar dari novel (seperti yg tertulis kt screen mase intro). So we can get 2 type of Seth's characters to enjoy and drool over kyahahaa!

bass's mistress said...

@ Eszet19 : but i like the nervous Seth so damn much. comel gile! :P

@yuu: laki awak serah tugas kat laki saye utk campak Eid dlm laut. Laki saye kan fragile. x terlarat dia nk campak Eid tu!

Anonymous said...

OMG!!! You're too funny! I love your writing style.. Totally made my day...