xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Thursday, May 19, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 7 (18/05/2011)

Warning: Extremely Long Recaps LOL!

Lunch time
Me: <.< i wanna send KL pny Gangster blasah Eid! 
Me again: belum kuar wayang la weh!
Me: fine! then i'll ask ketua mafia South Korea blasah dia!<.<


 


lol! yeah, that's what i feel today.. 
but at the end of the day, 
i ended up lompat bintang smbil menjerit ria ibarat kanak2 ribena with my sister!
hahaha! XD
why? tanak cakap! :P
the drama is just getting better and better!
ok, recaps time! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hohoho! teruja x nk tau nape i melompat ? mesti teruja kan? :P episode hari ni started off dgn sambungan pergaduhan Elena dan Eid smlm. On last episode, Eid stormed off from the scene after lepaskan marah dia kat Elena right? but apparently Elena chased after Eid utk jelaskan semuanya. Elena rayu pada Eid minta dgr penjelasan dia. Air mata dah meleleh tahap Niagara dah tu.. isy3~ -hugs Elena kuat2- but Eid refused to listen to her. 
"Eid, tolong lah Eid... Dgr dulu..." TT__TT Elena syg, be strong!
"Ei, kau jgn pggl nama aku lah! Kau ni mmg x layak jd tunang aku kau tau x?! Hei ak u x ingin lah nk kutip kelapa yg dah kena tebuk tupai mcm kau ni!" wargh!!! nk ketuk Eid laju2!!! 

Eid suruh Elena pegi kat Seth kalau dia nk sgt kat Seth. grrr... sumpah mcm nk blasah je Eid neh! x kesah la dia besar ke kecik. nk luku je rasenye tgk cara dia layan Elena! After that dia blah dari situ tgglkan Elena sorg2. urm.. xde la sorg2... Pak Ali ade kat situ, tp lgsg x membantu la plak! haih!~ Kesian Elena terjelepuk kat tgh jalan nangis citu... Kata2 Eid pasal kelapa dah kena tebuk tupai dok terngiang2 in her head... Kasut pon x pakai... sobs! Pak Ali ade jenguk lalu tingkap Merce Merah tu, tgk Elena nangis sedu sedan atas jalan mlm2 buta citu.

Tiba2 Pak Ali's phone bunyik. Seth called, asking if Pak Ali dah hantar Elena balik. Pak Ali jawab dah hantar dah, but baju Seth dia belum amik agi. Seth tny la nape x amik lg? Pak Ali hesitantly told him yg mcm x sesuai nk mintak baju tu skang gak, pasal Elena mcm tgh ade masalah. Seth ckp x pe, bole amik laen kali and suh Pak Ali come to his office to fetch him plak... Sekali tgk muke Seth dah tau yg dia risau gila kat Elena lol! dahi berkerut masa berfikir tu.. sexy hokeh? :P After that, without even turun from kereta utk tny if  Elena yg terjelepuk atas jln berkaki ayam teresak2 nangis tu ok ke x ok, Pak Ali undur kete blah dr situ nk pegi amik Seth. Hmm.. Seriously, really Pak Ali? x kesian ke kat Elena? mcm xde hati perut je tgk perbuatan blah dr situ tanpa pdulikkan si gades yg sdg pilu itu. Hate Pak Ali! :P

Lepas tu Dila sampai rumah and prasan Elena menangis kat tgh2 jalan dpn rumah mcm org meroyan hilang anak. Dila tny kenapa Elena jd citu. but Elena keep on saying yg dia x salah... Elena beritahu Eid ingat dia ade affair dgn Seth. Elena smbung menangis. *aww... ya tuhan... kesiannye Elena!* Dila cube tenangkan Elena, peluk dia kuat2... sobs! Hate Saiful Idham!

Dlm perjalanan balik, Eid teringat masa kat office Seth ade tny sape AJK kakitangan their office. His staff yg namanya i x tau, tp almost everyday watak dia ade je kat office tu penuhkan meja :P beritahu Seth, Azira lah orgnye. Eid yg laju2 mnyorok masuk toilet curik2 dgr perbualan Seth and Zira. Seth bg Zira flyers about ceramah Pencegahan Jenayah yg disampaikan oleh Inspektor Amir so that Zira can suggest to the club's committee to call Amir bg ceramah kat their company's staff. Seth sempat beritahu Zira yg Amir tu kwn dia. So Zira kata the AJK rasenye akan setuju dgn ceramah tu since Seth, their big boss yg suggest. 

Lepas Seth blah je dr situ, Eid laju2 tgk flyers yg ZIra pegang. Dia tgk program flyers tu ade muke Amir yg dia mcm kenal. Dia ingat dia penah nmpk muke Amir kat depan supermarket dgn Elena. Zira beritahu yg Amir ni kwn baik their boss, slalu maen bowling dgn Seth jugak... Bila Zira pegi dr situ, muncul la setan bersuara hypnotic yg sorg tu. Hari ni gojes gile Miss Yvonne pakai off shoulder blouse kaler biru! sgt menawan! Yvonne puji penuh makna yg Eid ni sporting gila! mcm x kesah Elena keluar dgn jantan2 lain masa Eid busy outstation. Siap ckp yg tunang Eid masa Eid takde slumber je pegi keluar dgn lelaki lain, maen bowling sama2 dgn Inspektor Amir yadiadia... saje je nk bakar hati Eid yg tgh panas tu kan Yvonne? Hati2 mak bedah, jgn smpai terbakar rmbut you yg cantek tu.. kang tersambar satu body you plak~ <.< 

Eid sarcastically jwb yg dia x sporting. Dia x suke Elena keluar dgn mana2 lelaki pun! x kesah la his own boss ke, kwn baik boss ke sape~ Pastu Yvonne saje je nk tambah racun kat kepala Eid. "so.. kenapa you diam je?! hey! wake up! you kena jaga tunang you tu... Boss kite, dgn kwn dia tu... bujang... And you... Selalu je outstation. " Ya tuhan, muke Yvonne masa ni... meremang! muke winning jahat gile! that was like, the best performance by Wan Sharmila i tell you. Hands down. Give her best actress award already!!! coz i really feel like strangling Yvonne right now! 

Next scene, still dlm Eid's memory... Eid curik2 masuk rumah Elena bila dia nmpk Dila keluar. Lama dia carik house key, akhirnye jumpe gak kat celah2 pokok cactus. eh jap, cactus kan tu? ye kot. hahaha! :P Gaya dah mcm perompak handalan je~ I dunno why Eid tiba2 je nk masuk rumah Elena cam perompak, but on random guess, i think dia nk try carik bukti yg Elena betul2 curang kat dia... which buat i rase cam nk scoffing kuat2 depan muke dia pasal absurd childish gila perbuatan dia tu kalau itu la motif dia. Like wadehel la bodo kau ni mangkuk? org suh settle elok2, bincang, jumpe sume yg terlibat, but you choose to act like uncivilized ppl like that. boo sama Eid boo!!! <.< Okay Leanne, stop emo for Eid please! sila kenang atas alasan ape you jerit smpai org masjid seblah rumah dtg jenguk td maghrib dan continue your recapping! hokay hokay!!! XD 

Nak dijadikan cerita, baru je Eid nk naik tgkt atas, Eid ternampak baju kemeja Seth tersadai atas sofa kat living room. And of course la dia tau tu baju sape. dah dia yg belikan utk Seth kan? grrr... Mesti Eid ingat Elena bawak balik jantan masuk rumah kan? plus Elena penah kate jumpa Seth utk pulangkan baju, but baju Seth ade lagi kat umah Elena, so makin lah Eid ingat yg Elena tu penipu.. -sigh- stressnye aku nk tgk drama neh!tp curious la plak hohoho! <.< baru Eid nk gerak naek ke tgkt atas carik more proof, dia dgr ade bunyik kereta kat luar pagar. So dia jenguk. Red Merce milik Seth. -tarik rambut- hmm... x leh nk tolong la.. dah mmg kete Seth kan? so logic la dia nk fikir bukan2... bencinye! Another misunderstanding after misunderstanding wargh!!! <.< Dia nmpk Elena senyum2 comel lambai kat org yg drive kete Merce tu. Pastu Eid tersedar dr lamunan dia and nyaris2 sket lagi nk accident! OMG, for a sec i really hope Eid accident n hilang ingatan pasal Elena lol! XD 

Pada masa sama, Elena masih lg nangis2 kat luar rumah dgn Dila. Dia nk pegi jumpa Eid jelaskan semuanya, tp Dila suruh Elena tggu Eid sejuk dulu baru jumpe. Bile dah masuk rumah, Elena termenung panjang dgn muka sembab. Her phone keep on ringing lagu Unbreak My Heart. Dila suh Elena pick up the phone, but her mom yg call, so Elena tanak angkat takut mak dia syak. Dila bg air kat Elena, so Elena sejuk sikit... i can't stop but to smile LOLing at Dila's sweetness! "Nah minum." Bila Elena minum je, "tp aku dah jampi dah air tu :P" Dila buat Elena tergelak. Awww... comel sgt! She really knows how to make Elena feel better =) Elena tried to call Eid, but Eid mcm bese ah, refuse to pick up the call. 

Dlm kete, Seth tny Pak Ali ape masalah Elena. Pak Ali kate Elena gaduh dgn kawan lelaki dia. Seth tny Eid ke? Pak Ali kate ha'ah Elena gaduh dgn Eid. Tp Pak Ali kate bese la org mude, gaduh2 pakwe makwe ni... Seth inform Pak Ali yg diorg tu dah bertunang dah pun. Nmpknye Pak Ali tatau about that fact, dia ingat diorg tu kwn bese2 je... Kwn bese2 mana ade gaduh2 dpn rumah kaki ayam nangis2 jerit2 pasal kelapa and tupai Pak Ali oi~ -geleng kepala- Seth nmpk risau gila kt seat blakang smpai Pak Ali pon notice it. Pak Ali tny nape Seth nmpk risau sgt which Seth dismissed by saying "takde ape2 lah"... sigh~ 

Kat rumah Elena, Elena dgn kain telekung ready nk solat, angkat her borang kahwin. OMG you lahir tahun 1986?! XDD kita sebaya yay hi5!!! :P ade cincin kat atas borang tu.. isy, sedihnye la kalau jd Elena ni. Dia asyik tringat kate2 Eid yg kasar tu. Mata dah ala2 panda dah bnyk sgt nangis. Lepas tu dgr suara azan. Dah subuh kot masa tu. Eid plak baring bertenggek atas batang kayu kt tepi laut smpai ke pagi. Mcm best je hahaha! Tapi nmpknye Eid lepak situ utk berfikir. Finally he took out his phone and call his mom. Weee!!! nk suh mak you buat ape2 ke ni Eid? *teruja lol!*

Pagi tu kat U-MZK, Seth msuk meeting room for a meeting with his staff, but Eid wasn't there. So dia tny la mane Eid pegi. Malik kate Eid kat Penang. Seth pelik, tny sape suh Eid pegi Penang hari ni. Diorg jwb Seth la yg suruh. Muke Seth dah berkerut2 fikir something. Dia x ingat dia yg suh Eid pegi Penang or mmg dia tade suh Eid pegi Penang ni? I think the truth is the the latter. 

Elena off from work hari tu. Petang tu pasal Eid lgsg tanak jawab her call n text, dia nekad nk pegi carik Eid kat office. Dila yg kebetulan baru sampai rumah masa Elena nk tutup pagar tny watpe Elena nk pegi office Eid. Dila suh Elena cek muka dia kat cermin sisi pasal Elena look like a total mess. Elena apparently x ckup tdo. Elena nk pegi jumpe Eid and Seth sekarang jugak. Dila yg baik hati offer hantar Elena. 

At Seth's office, ade org call Malik suruh turun bawah ke lobby. I'm guessing Elena dah sampai. Seth plak call dato' mane ntah, asking if dato' ade suh Eid pegi Penang. But nmpknye dato' tu pun x tahu menahu pasal Eid kat Penang. Malik turun bawah jumpe Elena. Elena tny betul ke Eid dah pegi Penang. Malik covers Eid up ckp ade emergency. But Elena knows better yg Eid mesti tanak jumpa dia dah. Elena beritahu Malik yg diorg gaduh besar smlm. Elena ckp Eid salah faham pasal Seth. Malik agreed that Eid makin cemburu melampau. But when Elena asked him for a favor, mintak bawak jumpe Seth, Malik tanak tlg. Alasan dia, masih office hour, x sesuai nk libatkan Seth pasal hal tu antara Eid n Elena. Malik rase x yah libatkan Seth. Dia suh Elena balik tggu Eid. Isy, geram plak aku dgn Malik yg asyik nk play safe ni. Elena siap merayu2, ckp bnde ni hal future dia. Tp Malik won't budge with his decision, smpai la jejejengg!!! *melompat riang* yay! Mr.SexyGorgeouSeth muncul and ajak Elena bcakap kt lobby's waiting area. Yahoo!!! for the 1st time, i rase nk boo Malik. Hate Lover Boy hari ni aje! :P yg geram tu, Yvonne nmpk la plak Elena tgh sibuk marah2 Seth. 

Back at kampung Elena, makcik Eid dtg ke rumah Pak Nordin membawa hajat besar yg ditunggu2 bkn saje saye, but i bet the whole Sethena stan out there miahahaha! -gelak evil- Makcik Eid dtg utk pulangkan cincin, tanda nk putuskan engagement Eid n Elena. *throw hands in the air yahooo!!!* Pak Nordin still cool lg and cuba nk tny kenapa pulak nk putus, but Elena's mom dah kalut nk mengamuk siap menangis lalu menghalau makcik2 Eid keluar dari rumah diorg. Dia x caye selagi bukan Elena or Eid sndiri yg beritahu dia. Pak Nordin marah Mak Jijah (lols suke hati aku je kan?) bcakap mcm xde adat. Pilu i dgr dia ckp "saye x puas hati bang! diorg ni masa nak kat anak kite, datang meminang, masa taknak dia buang anak kite mcm sampah aje wuuwuuwuu..." :3 T_T saba makcik saba! Lepas tu dgn tragic dramatic gaya primadona Mak Jijah pingsan atas sofa empuk lol! sorry, siyes lawak gaye makcik tu pengsan hahahah! :P

Seth mintak maaf kat Elena, pasal dia la sume ni jd. Menyusahkan Elena and Eid, buat diorg bergaduh. Elena ckp mcm2 masalah timbul sejak Seth muncul dlm hidup dia, but she quickly regretting what she said and mintak maaf kat Seth pasal x patut dia hamburkan her anger kat Seth. Then she got call from her dad, informing her about her mom yg dah kena hospitalized pasal hypertension. Elena rushing pegi dr situ nk pegi hospital. Seth tny Elena nk balik Melaka naik ape. Elena jwb naik bas. Seth offer diri dia nk hantar Elena. All these while Yvonne mnyorok blakang tiang mngendap Seth and Elena rupenye cis! tp Elena menolak. 
"saye dah bnyk kali dah menyusahkan awak, dan awak pun dah bnyk mnyusahkan saye!" muka Seth serba salah dgr kata2 Elena.
"Yeah... okay... cuma, saye risau pasal awak je.. Blk sorg2.." aww.. can you not be more obvious Seth? <3
"Dah 5 tahun saye duduk KL, beribu kali dah saye balik kmpg sorg2" LOL! 
But Seth still berdegil nk hantar Elena dgn alasan Elena mst nk cepat smpai pasal mak dia tgh sakit. Plus dia mintak Elena bg dia tebus kesalahan dia kali ni dgn hantar Elena balik jumpe mak yg tgh sakit. Elena finally mengalah. teeheehee! yay! XD 

Okay! smpai dah one of my favorite part dlm episode kali ni! Malik dgr radio, ade news psl sorg laki dah mati bunuh diri terjun masuk laut yg tgh bergelora kat Batu Feringgi, Penang. LOLOLOL! pastu dan2 dia dpt sms from Eid yg bunyik mcm ayat org dah buang tebiat da nk mati LOLOLOL! kerisauan Malik terserlah kt muka dia, but ini gila! sgt lawak la Malik ni hahaha! Even Yvonne pon rase Malik is being ridiculous hahaha! At the same time, Elena and Seth otw pegi hospital. But their conversation was like duh bosan! hahaha! :P Ade ke ckp pasal speeding and kena saman? ckp la pasal cinta~~~ :P 

Dekat hospital, mak Elena sedih2 je. Dia tny mana Elena. Pak Nordin ckp dia dah call, kejap lg smpai la around 2 jam if naek bas... Pak Nordin mintak Mak Jijah jgn risau, jage kesihatan lg penting. Mak Jijah break down. Dia ckp dia risau malu sume ah if anak diorg x jd kawen. 

Seth n Elena still otw lagi. Seth apologize over and over again smpai Elena bosan hahaha! :P Elena ckp bukan salah Seth pun sbnrnye bnde2 ni jadi. Tp salah Eid pasal kuat cemburu, x fikir pnjg, ikutkan prasaan sgt. Seth said dia x sangka Eid cemburu smpai tahap citu. But he admits that if he is Eid, he might act the same. Pasal bila ade tunang secantik Elena, mesti ramai lelaki yg minat. Elena anggap kecantikan dia mcm satu sumpahan, menyusahkan, so xde maknanye la kan Elena kan? lol! prasan cantik rupenye Elena ni hahaha! tp x pe la, mmg cantik sgt2 pun~ <3 *Leanne still has a girl crush over the beautiful Elena :P* Seth tny Elena if dia betul2 cintakan Eid. Yup. Yes. He did asked that. Nasib Elena tlg jawab bg pihak i "dah confirm saye nk kawin dgn dia, maknanya, yeah, saye betul2 cintakan dia. saye tak maen2..." ... Seth replied her yg org skang ni kawen mcm2 sebab. But Elena tetap kate yg dia hanya akan kawen kerana cinta. Mendengar jwpn Elena tu, dia kate dia rase jealous. hihik! -gelak segan- >///< Did you just confess to her that you ade simpan prasaan kat dia Seth?! awww.. kiut! But x tau la Elena get it ke x kan :P

Finally diorg smpai hospital. Elena terus jumpa her mom. But Mak Jijah tgh tdo pasal doctor bg ubat. Pak Nordin mintak ckp kat luar and mintak Elena jujur x sembunyi ape2 dr ayah dia... Masa ni Seth muncul kat hallway... Wait a sec. This might sound weird, but seriously i had a thing over lelaki pakai kemeja lipat lengan baju smpai ke siku mcm tu hahahah! especially after kerja... >///< tergugat iman lol! nmpk cam smart and manly gila! Okay i tau ramai dah start glare kat my crazy spazzing ni so okay sambung balik Leanne! :P

So... dia tggu Elena ye? I thought dia just drop her off and balik KL.. <3 Diam2 Seth curik2 dengar perbualan Elena and Pak Nordin. Pak Nordin tny dia, dia ke yg mintak putus tunang. Elena yg x tau pape terkejut besar bila her dad gitau yg family Eid dtg rumah siang td pulangkan belanja and hantaran kahwin minta putus tunang. Elena look extremely shocked and devastated. Seth renung Elena dr counter dgn muke sayu... Aww... hatiku rase dipulas2! sayu hokeh?! Romantic nk mampus cara Seth pandang Elena! i am officially turning into a puddle of goo... =.=;; gimme a sec kay? what this drama has done to me huh? 

-sigh and try to collect the remaining of my own romantic goo-

Ayah Elena suruh Elena pegi solat pasal dah nk masuk waktu Maghrib. After that ayah dia pegi surau. Masa ni Seth muncul seblah Elena, timidly tegur Nora. Elena tekejut Seth masih ade kat situ x balik lg. Seth ckp dia x sampai hati nk tgglkan Elena. isy ya tuhan, kuatkan la imanku nk recaps bende alah ni! goyah gile hati perempuan i =.=;; but Elena si pompuan garang yg tgh stress tu replied him dgn hurtful remarks. "Seth, saye skang bersama mak dan ayah saye! Saye x perlukan awak!~" lembut tapi tegas suara Elena. -clutch my heart and nangis laju2- sampainye hatimu Elena! Seth ckp dia x smpai hati tgk Elena kat ward sorg2 mcm tu, he's worried about her... tu aje. Aww... <3 Seth then tny pasal keadaan mak Elena. Is she critical? but Elena kate yg critical skang ni Elena, bkn mak dia. LOL! i feel you honey~ -hugs- Elena said yg dia dah putus tunang secara rasmi. 

Wait, i have a confession to make. I was basically laughing like org gila yg gumbira dgr Elena inform Seth pasal putus tunang tu. Mcm dah boleh rase masa yg ditunggu2 dah dekat lalalala~ So adakah itu bermakna, i ni perempuan gila? ahahaha!XDD Okay, continue Leanne! Right. Urm... Seth nyata terkejut and of course relieved (:P i know your heart Seth!) and said he was sorry. Elena ingatkan Seth yg Seth x salah. After that Seth tny Elena about majlis wedding yg dia dah prepare tu but Elena x tau nk jawab ape. Last2 Elena ckp dia nk pegi solat and leave Seth alone termanggu2 kat situ. 

Seth text Yvonne, beritahu yg dia ade personal problem, so akan cuti sehari lagi, minta Yvonne cancel all his appointment and meetings. Since Yvonne already saw Seth and Elena siang td, so akal ligat kuat scheming dia tu laju je tangkap yg Elena la "personal problem" Seth! Yvonne panic and tried to call Eid. But Eid yg tgh busy brooding x angkat. She tried to reach Eid again, kali ni Eid angkat. This was another part yg i suke dlm episode kali ni. Yvonne beria2 hasut Eid pasal Seth and Elena mcm mak joyah caring, but Eid acuh x acuh je jawab mcm x heran muahahaha! Yvonne can't believe Eid x kesah pasal Elena. In the end Eid meletup, beritahu yg Elena is no longer his fiance, so pedulik lah Elena nk kuar dgn sape ke, pegi mane, buat ape skali pon dgn Seth termasuklah if Elena nk kawen dgn Seth sekali pon lantak ah! hah! terlajak perahu bole undur bro... terlajak "lantak ah!" cannot gostan tau~ :P Eid kate dia dah letih dgn hal Elena. Yvonne dah kalut bila Eid hung up the phone. Muahahahah! your konon2 genius plan is backfiring at you huh Yvonne? -gelak guling2- Simply pathetic! booo! :P Si Eid plak baling his phone smpai bersepai kat lantai dek bengang dgn berita yg Yvonne baru smpai kan. Sobs, kesian phone tu. 

Seth tried to call Eid utk jelaskan hal sebenar, but phone Eid kn dah hancur dah, so x dpt la kan his call. Seth even text Eid, but x tau la bila Eid akan receive that message... lepas Elena da slamat jd wife Seth kot? :P After that senyap2 Seth intai Elena tgh solat dlm bilik ward her mom. Baru Seth nk pegi, Pak Nordin muncul. Masa ni haih, Abah, mana nk carik menantu cini ha Abah? Seth siap salam Pak Nordin cium tgn lagi! Dia suh Pak Nordin pggl dia Ahmad je after Pak Nordin fail nk sebut nama Seth hahahaha! comel~ Seth ckp dia yg hantar Elena. Siap tipu sunat kononnye Elena ade kat office dia masa Pak Nordin call and kebetulan dia nk pegi meeting kat Melaka. Pak Nordin percaye je. 

After that Elena keluar dr bilik ward and terkejut nmpk Seth masih lg x balik2. Tp kali ni dia dah x marah2 dah. Berkat solat kot? Tuhan bg hati jd tenang alhamdulillah~ :D
"Seth, awak kan dah hantar saye ke sini, kire tugas awak dah selesai" 
"Ye lah, tp kalau awak perlukan apa2, just, bagitau je lah, ye?" aww... caring gila!
"Betul awak nk tolong?" 
"Cakap je..."
"Tolong iklan dlm surat khabar... seorg pompuan terdesak utk carik pengganti pengantin lelaki yg sudah lesap~ " LOLOLOL!!! ni buat lawak ke ape ni cik Elena syg? pasal in your case, x klaka pun!
"Kepada sesiapa yg berminat, boleh la mmbuat permohonan~" Weh, Elena, you tgk muka Seth tu dah berkerut dah tu! dok fikir nk apply ke hape tu? hahahaha! XD
"Buat iklan?" Seth siyes ingat Elena siyes ke ape ni? 
"Kite kalau dah tension kena buat lawak, walaupun lawak tu kadang2 gagal utk ubati hati saye ni..." T_T -pats Elena, hugs laju2-
"Boleh la jugak..." Seth muka mcm nk nangis sebak je... But then termenung sekejap muka serious gila. As soon as Elena bangun nk pegi dr situ, Seth pggl Elena...
"Nora..." Elena pandang Seth. Seth dtg dekat kat Elena. HOMG berdebar siot! XDD
"Kalau awak serious dgn iklan tu... saye... ingin... nak... memohonnya..." O-M-G-I-DIED!

-end of episode 7-

Bak kate cik izzie, rase cam nk jerit "I DO SETH I DOOO YOU MAKE ME WANNA SAY I DOOOO!!!!" bila dgr ayat last tu... tp malangnye ayat tu utk Elena... hahaha! Ape la prasaan Pn. Diyana Halik tgk latest episode ni eh? mst teringat zaman2 En. Aaron mngorat dia dolu2 lol! Hmm... Kutip serpihan hati i yg dibawa pergi oleh Seth hari ni. sesungguhnye, that last part, tho i'm expecting it, i don't expect it to be that powerful! i mean kesan dia kat hati i. smpai skang ni at 3am, i still rase cam nk lompat bintang beramai2 dgn sume org akibat rase teruja ini! 

And you know what? rumah i tepi masjid. masjid tu penuh org lepas solat jemaah maghrib sama2. masa that last part, me and my sister practically menjerit mcm org gila hokeh?! so if tiba2 kami sekeluarga kena halau kuar dr kampung by AJK masjid lepas ni, boleh ke i nk sue production Nora Elena? :P hahahaha! gurau je hahaha! so far, this is the best episode of already aired episodes. i am so proud of this drama coz bcoz of it, i dpt tgk kwn2 i yg x pernah pun ckp pasal cerita melayu dgn i, spazzing like crazy over the twitter and FB. siap ade yg dah follow @Aaron535Aziz and @Siti_Saleha kat twitter tu~ ajaib sggh penangan Nora Elena! 

And... guess what, i think my mom dah hooked up dgn this drama yay! pasal bila dia suka satu2 drama, dia x kan bg org duduk kat best spot 'sofa' kat living room depan TV~ hari ni, dia refuse to lepaskan that spot to me lol! and layan Nora Elena dr mula smpai habis x berganjak! congrats everybody! i think future episodes would be better! till we meet again next time, xoxo u noe u luv me! <3 Tata sayonara Eid! i dah upah mafia pegi bunuh you, so selamat melarikan diri ~ Yvonne, biatch, jaga2 kat simpang~ XD

Lagu ni utk Seth sayangku: 




nak spazz yg extreme? lawat la kawan i ni~ :P

12 comments:

kashiji said...

Yeayyyyy! Korean mafia out to get Eid... I like!! Even though I missed half of the show sbb hujan kat Subang timing-baik-punya tapi ending dia mmg best. The last 15mins or so, priceless.

Mase dgr "Kalau awak serious dgn iklan tu... saye... ingin... nak... memohonnya..." I terus buat fist pump into the air with a hella big "YES!!" (macam org tgk bola plak kn?) Tak penah dalam seumo hidup, I suke org putus tunang okeh.

Took me a while to get there but today I'm officially sold. Can't wait for more of Nora Elena ^^

:+:DyLa 4DyLa:+: said...

damn it. terlepas 15 minit terakhir smlm! adoi! then tonton pn dok buat perangai jet lagged mcm junsu. HAHA! kejap lg kne tgk balik. wuwuwuw! nk tgk part iklan tu! waaaaaaaaaaa!!

btw, nice recaps nek! especially ketua mafia south korea a.k.a abang ipar sy! HAHAHAHA!

jae4yuu said...

'I DOOOOOOOO!!!!' but tht's what i said to my hubby aka mr. mafia fr South Korea (utk yg bendul tu... tgk pica lelaki hensem kt atas tu ye)

OMG!! Siyes last scene mase Seth wanna apply for that ad, i squealed like no end! Eventhough mase bace buku pon dh squeal, inikan pulak tgk en.baldi on screen saying that line.. ahhhh... Seth Seth Seth..
So esok akan bermula le banyak lg adegan2 that will definitely make me squeal n scream n >///<
Pesanan utk Eid, 'TUPAI LA KO!!!' Patut aku tembak je dengan senapang gajah! Tahniah sbb putus tunang akhirnye. Nyampah aku tgk perangai ko yg jeles membabi buta n makes Elena sad.

p/s : Ucapan terima kasih yg x terhingga kps nenek saya sbb gune pica laki saya. I love you nenek!! Sbb tu saya suka buli :p

driedroses said...

mak tiri!! i bangun pagi ni terus bukak laptop n baca ur recaps sambil siap2 nak gi opis. gila tak gila? oh, u link my belog..maloooo i tau. teeheehee

hoih!! suka gila eid putus tunang ni. gumbira sungguh rasanya. rasa lepas satu beban. i dah takleh pandang dah muka eid. oleh yang demikian, silalah tepek muka seth banyak2 ye..itu i rela.

ngeee..we have the same soft spot, mak tiri!! lelaki yang lipat lengan kemeja memang kelihatan sangat sexayyyyyy!! homaigod!! homaigod!! lebih sexay bila mr.sexygojes yang berbuat demikian.

sethena, eh? chantek nama tu. me loike so much :-*

bass's mistress said...

@kashiji/yayas yg jiwang: u r not alone~ rase cam jahat gile smlm psl hepi tgk org putus tunang! :P cite Nora Elena best kan? :D

@dyla: hohoi rugi gile! 15 minutes yg last tu la yg mggoda jiwa! :P u dgn yayas ni exchange shift ke tgk tv? yayas x tgk the rest, but tgk 15 last minutes, you tgk the rest, but x tgk part yg last. hahahaha!

@yuu: yah! <.< keje mmbuli i je kan? hohoi jgn sebut baldi kat sini... nnt i buat review Ombak Rindu bru dibenarkan sebut baldi lol! isy! i x saba dah ni nk tggu diorg nikah! honeymoon part >///< mau mati hidung bdarah kang! hahahaha!

@anak tiri: hey2, mulai skang i nk pggl u Adila hahahaa! if i mak tiri, means i Elena la kan? yahooo!! bole kawen dgn Seth! :P ohoho! u pon same?! kan sexy sgt kan?! ye, i linked your blog here pasal your review sgt bengong klaka buat i golek2 gelak :P

adhi said...

yessss....gmbr sexy back itu ada!!!!...hahahahahaha...suke2...sileblasah eid kaw2 ok ketue mafia south korea...kui3...

rose mewangi said...

suker jugakkk....even tak dapat tgk full episode smalam, baca komen u'all pun dah conclude it..arigato neyhhh!!!

liyana said...

tbe2 aku rsa eid sme cm apple lady aku.. sungguh sme. huh

bass's mistress said...

@adhi: nk request sape2 made an appearance in this blog x? i bole je nk fit him in future entry :P

@rose: thanks sudi singgah bace ^^

@nanaOchan: sape kah apple lady? -garu kepala-

adhi said...

junsujunsujunsjunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsujunsu....

penat taip sumpah i xcopypaste...hehehehehehee

chechoki said...

okay jap.. nak ckp satu benda.. abang mafia atas tu tersangat la hemsem nak mampos! i practically stared at those macro for bout 5mins bfore bace ur recap okeh.. bias kan? haha~ XD

mase Seth propose Elena with that ring on the cake, i ckp kat my sis.. "bukan drama korea je leh buat kite diabetes ye, nora elena pun leh" AHAHA.. gile suwit.. kencing manis gua!

chechoki said...

fishcake la.. i lupe nk tulih yang i bahagia insp.amir x tunjuk muka arini.. mungkin die sibuk dgn keje die.. kalo x, asyik die je muncul.. konon je bz.. HAHAHA

okay, chow! abang jaejoong, saye sayang anda.. ha, tibe je ^^