xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Saturday, May 14, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 4 (12/05/2011)

A/N: I'm not working today. Feverish! Didn't get off my bed langsung. Kepala pusing cam tahap kena blender je haih~ the weather lately is just =.=;; too hot! but alhamdulillah hari ni ujan plak kat klang ni. hehe =D anyway, i'm happy this blog tiba2 je cam bernyawa kembali. hahaha! sume salah aku kan geng GG? aku sorg je yg tade blog tetap n pemalas yg amat bab2 updating neh~ dek kerana excited over Nora Elena, so ter-update-lah blog ini~ thanks Leanne! you're welcome Leanne! :P My mom still x berkenan dgn drama ni. =.=;; tgk seblah mata je tadi huh. mmg la dia sgt pelik orgnye. org berpusu2 lompat bas, kejar lori, lggr police traffic lately lepas keje gara2 nk mngadap Aaron Aziz! tp dia lgsg x teruja. oh pelik la mama ni~ x pe lah. laen org laen taste kan? tp pasal anak2 dia sume dah mngadap TV tepat jam 7, so dia pon join sekaki la walaupun separa hati hihi! Okay! enough with my rants! Adhi, sorry if this recaps x happening. I tgh demam ni, bila demam i tend to look at things differently (if u know what i mean miahahaa! XD).. plus all these medicine buat i lightheaded 
-WARNING: major spazzing which might cause u guys to hate me like crazy di kemudian hari lol! just don't shoot me kay? i'm just being a fangirl here :P-


Mr. Aaron Aziz shared these vids just now in twitter! me love the songs! jom layan dulu! =D


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Demam2 pon i gagahkan diri nk mngadap Aaron Aziz hahaha! Laju2 i lari depan TV bila notice jam dah pukul 7 lol! kuang hasam pny adik2, sume x pggl pon tho cite da nk start! nk harap kakakmu ini sndiri mau ingat je yeh? :P okay2, so jejeng! start dah! hohoi i da terhafal dah lagu opening ni.. terngiang2 masa tdo hokeh?! oh still kat kedai bunga... Seth n Elena saling berpandangan, Eid plak tercegat kat pintu dgn muke jealous tgk Elena n Seth bdiri tegak x wat ape pon tu. come on lah Eid~ if bdiri tegak citu pon nk jeles, mmg i rase cam nk tunjal la kepala you tu bg sadar sket! <.< penat je i sokong u dgn Elena hokeh? keciwa makcik tau? lepas tu Eid blah dr situ, x pndg kiri kanan dpn blakang, terus terbump into Malik the Lover Boy. dah la u tu besar! Malik tu kurang besar! kesian Lover Boy kena sound dgn Eid yg tgh hangin tu. "kau jalan tu tgk org lah!" satu umah aku bunyik "wtf ko ni Eid?!" hahahaha! sehati sejiwa btol la penonton kt umah i ni~ :P Eid n Malik x jd makan sama. jom mkn dgn i la Lover Boy~ Eid tu bosan! marah je kejenye~ :P


At the same time, back at the florist, Elena minta maaf dia x knl Seth sblm ni. Ye lah, dulu Seth tu nama kmpung, style kmpung gak, x glamer kan Elena kan? hihik! kidding :P Actually logic la Elena x ingat Seth, pasal Seth is not somebody yg penting pon pada dia.. He is just Maria's brother. itu je. Seth told her org Cina kat kmpung pggl dia Ah Tan, org Melayu pggl dia Atan LOLOLOL! body legend hati timid muke sweet nickname kiut la u ni Seth! Sumpah abah i mst ingat i meroyan if tau i ingat nama Atan tu kiut hahaha! XDD sume salah kau anak pakcik aziz pasal gorgeous sgt! :P eh jap, Aziz tu nama dia ke nama bapak dia? XD Seth tny Elena if ingat lg kat dia, muke kecewa penuh pgharapan gila seyh~ alala kesian dia~ Elena x ingat pon.. just ingat dia abg Maria je... since she's just 15 masa tu, so bole dimaafkan la if dia x drools over Maria's bro kan? if umur 25 tp boleh x ingat rakan sekampung yg ada bahu sexy cam Atan, mmg nk kena knock some sense into her la kot? XDDD
"kalau awak ingat mcm tu, ckup la bagi saya.." awww... hatiku... *clutch my heart* aww... kesiannye dia... 

Back at the office building's lobby, Yvonne the mak joyah (Yvonne!!! mana you beli jacket and bag tu?!!! gorgeous hokeh?!) terserempak Eid yg tgh duduk brooding. She asked him if Eid dah makan. And selaku mak joyah busy body @ kwn satu office yg prihatin (pfft!), mst la dia nk tny ape masalah Eid kan? ayat memancing x bole blah~ "tipu xde pape, u look mcm ade pape.. u look stress tau~" hah! if nk tau, ayat cini la yg slalu dgunakan oleh joyah2 kaki2 gosip serata dunia nk korek bahan berita! eh ini bkn fitnah, tp ini la yg i kdg2 buat haha! btul, kdg2 je... i bkn pompuan jahat ok? XDD ok, back to the lobby, Yvonne buat muke jahat scheming dia tp Eid x prasan pon pasal busy brooding, duduk seblah Eid n dgn penuh prihatin, pegi teka Eid gaduh dgn Elena. haih i suke watak jahat yg terang2 nmpk jahat! Yvonne, i heart you! :P Eid minta jgn sebut pasal Elena. Yvonne senyum simpul tnda dah menang. heh! seronok kau ye minah bakar hati Eid yg tgh gundah tu? Pegi tgk kat cermin, ntah2 dah tumbuh tanduk n ekor dah you ni Yvonne! :P tp Eid halau erm.. ape term yg sopan utk halau eh? ah! Eid suruh Yvonne pegi dr situ tgglkan dia LOL! u go boy! wat semak mata je kan? :P 

Back at kedai bunga, Seth tolong Elena ambik bunga kuning (i still x faham nape la bunga tu gak yg dia suka) yg Elena nk beli. Sambil tu dia tny la nape Elena buang nama Nora... Elena x jwb, instead sibuk nk bayar bunga. Seth offer diri nk bayar, tp ya Allah payahnye la wallet dia nk kuar dr poket tu kan? ke you actually kedekut hah Seth? -gelak guling2- if only laju sket u keluarkan duit, maybe you dah pon selamat bayarkan bunga Elena tu... But Elena tolak budi baik Seth tu dgn alasan bunga tu utk her boss yg suke fresh flowers.. hmm... beli bunga utk boss ye? should i buy bunga utk my boss too? tp boss i x garang mcm boss Elena pon hihi -off topic kejap haha! XD- pastu diorg beredar from that kedai bunga. Situation tersangat la awkward masa tu. x tau la nape. Gandingan Elena n Seth blm menunjukkan chemistry and sparks lagi la~ they were both sgt nmpk x selesa with each other, smpai i yg tgk ni pon rase cam nk kurung diorg berdua ni dlm bilik gelap suh berbaik2 n hilangkan awkward tu. actors dia yg ade chemistry problem ke? i don't think so.. pasal Siti Saleha n Aaron in Habil dan Qabil sgt sweet together! chemistry looks kebabom there! :P so maybe it was just awkward situation bila kita jumpa balik kwn lama yg kite x bape nk kenal kot? Leanne, you look into it too seriously! chill baby chill! XDD

Okay! Back at the office, haik, bunga tu Elena pny laaa~ cis tipu ye you Elena? Elena told her boss dia bkn je suka fresh flowers, she's crazy over them! KC her boss mentioned about org mmg x syg duit utk spend on benda2 yg diminati. *cough* see? not only kpop fans je bazir duit beli DVDCDCONCERTTICKETSBLABLABLA hokeh? *cough*... Lepas tu Elena minta izin from her boss nk balik rumah. She called Eid, but Eid x angkat pun.Isy Eid ni! <.< masa tu background music dia pompuan yg nyanyi. x tau sape. sedap gak lagu tu! teruja sket sbb ade lagu baru yg nk i hunt after this lol! :P 

After that scene Elena n Dila kat kedai buku. Elena mngadu kat Dila yg Eid merajuk lagi pasal Seth. Dila serkap jarang (cewah! ayat aku x bole blah!) about cinta 3 segi Elena dgn Seth n Eid... but Elena dismissed her. Elena, you ni lmbat tgkap la... org laen satu Mesia dah tau dah mmg ade pape antara you n Seth tau x? :P okay, then ade scene Elena and 2 org budak kecik... Scene ni lawak! bukan pasal it's funny. mcm mane nk ckp eh? Dila nk pegi stor tiba2 and suh Elena layan budak2 kecik yg tgh duduk kat lantai belek2 buku... Klaka pasal Elena tetiba je offer diri nk bacakan buku kat budak2 tu... and those kids' expression were just... urm... hahahaha! -bunyik burung gagak- Elena mcm ckp dgn baldi. xde response hahaha! XDD 

Hohoho!!! okay, scene yg dtunggu2 oleh aku dah tiba! -evil grin- Seth call Eid, suruh Eid pegi Penang padahal Eid baru je balik from Penang. Mcm le Penang tu dekat nak naek kete. Huh. but if Eid tanak pegi, dia hantar Lover Boy je ke sana... Eid kata biar dia je pegi pasal Malik x bese keje dgn Dato'... So x pe la dia pegi... Eid!! nape mudah sgt terperangkap ni?! *imagining myself menunjal kepala Eid* Lepas tu Seth kata dia lg trust Eid drpd Malik. cis!~ manipulative! benci pasal i like it! Seth, you are E.V.I.L!!! rase cam nk mwah2 je mamat neh~ Leanne ni mulut nk kena plaster gak nmpknye! mcm neh! ---> :X ohoi Seth ni~ muke inesen, tp hati dan akal bnyk agenda! XD Upon hearing that, Eid looks pissed off (?). if i pon cam nk marah la gak kan? his relationship sket sebanyak kacau pasal kerja kat Penang and now kehadiran Seth. dah la Seth tu org yg dia tersangat la adore~ tu la Eid, sape suh chenta gila kat your own boss? kan dah susah~ :P 

Tiba2 Amir muncul kat seblah Seth. Dia ada bagi ceramah kat building dekat dgn office Seth rupanya.. Ceramah about pencegahan jenayah. LOL. best gila abg polis ni~ siap bg ceramah ye? meh dtg Klang buat kat sini meh! :P Amir jemput staff Seth hadir ceramah tu. Amir ajak Seth minum. Masa tgh makan, Seth mintak cili potong dgn kicap? Seth version drama suke pedas lol! satu geng la kite! suke cili potong yay! :P Amir ckp pasal kes rogol. Zaman skang ni kalau rogol je mesti bunuh. Budak2 zaman skang ni, kerja merosakkan anak dara org je! hohoho! sape mkn cili potong kicap, mst la terasa pedasnye kan Seth kan? Muke Seth berubah. Disturbed huh? nape ye? Amir tny kenapa mengelamun. Seth kate teringat zaman kat kmpung. Dia kate Amir cam x layak nk ckp pasal perangai jahat bdk skang ni. Amir gelak, jahat sgt ke dia masa sekolah dulu? Seth kate bole tahan ah~ Tp Amir defend himself, ckp zaman diorg dulu, xde la sejahat org zaman skang ni... Seth, you can't even look at Amir straight in his eyes! nape ni? hahahaha! :P 

Mlm tu Elena check her FB, dia dah jumpa kwn lama dia Maria. Maria skang kat Australia. Tanpa diminta oleh Dila, Elena cerita Maria anak kacukan Cina Melayu yg dibela oleh nenek dia seorg Chinese lps parents dia meninggal masa kecik. Pastu Dila kuarkan ayat yg buat i O_O pastu gelak guling2 "hmm... murtad la?!" HAHAHAH! sengal kau ni Dila oi~ tp Elena pon x sure skang ni Maria tu Islam lagi ke x lol! siap nk cek kat FB balik if she's murtad already hahaha! aduhai~ this drama is a total crack bila Dila ade! Pastu Elena pegi "Alamak!" cis buat suspense! Dila siap berlari berdesup tggl megi pegi kat Elena pasal excited nk tau if Maria dah murtad hahahahah! -gelak guling2- Dila i heart you!!! klaka la kau neh! <3 tp rupanya Elena baru prasan Maria ade bg PM dah lama dah~ ceh~ ingatkan ape td~ 

Pastu yay!!! rumah Seth!!! -lagu Asmara 2 hohoho! aku suke lagu ni!- mcm bese la, Seth ni mlm2 tade keje laen slaen berFB kan? bajet remaja la tu hihik! dia PM Maria, saying thanks pasal Nora and he actually had met Nora before just x tau dia tu Nora... tp sygnye Nora dah bertunang.. isy2~ saba la ye Seth? :P baru tunang org, bukan bini lagi pon kan? :P pastu dia delete balik part "dia dah btunang" tu... nape ntah ek? oh!oh!oh! nama FB dia Ahmad Seth Tan! *search kat FB laju2* ADA HOKEH?!!!! -dies- siyes ade! 


Pastu Seth tatap lg gmbr amoi pakai baju skolah tu.. la.. itu Maria la, bkn high school sweetheart dia Leanne oi! pastu.. jejeng! camera ni maen trick plak eh dgn aku? rupanya Seth ni dok tenung gadis seblah Maria! sape tu? cam familiar je~ pakai tudung, siap spek mata lagi~ mcm bdk pompuan yg kat kebun tu je kan? hohoho! :P Seth tringat Amir ckp bdk2 zaman skang ni keje merosakkan anak dara org je.. hmm... Kat umah Elena, Elena still cerita pasal Maria kat Dila, sket lagi dia nk terlepas yg abg Maria tu boss Eid. haha! Dila maen teka yg abg Maria boyfriend lama Elena lol! kalau la kau tahu Dila~ -gelak jahat-

Kat rumah Eid, Malik tny bape hari dia nk pegi Penang. Seminggu. Pastu dia suh Eid pindah je ke Penang. Eid kate if boss nk transfer dia pegi Penang, dia ok je~ cam nk sepak je Eid ni! <.< pastu Malik tny la Elena cane plak? nk ke ikut duduk sana? Tny lagi if Eid n Elena ok... Eid kate if bole mlm tu gak dia nk kahwin Elena... YOU SHOULD DO THAT EID! x yah tggu dah! dgr je nasihat i ni! i know better tau x? hadoi~ sygnye mst la dia x kan ikut ckp i kan? kalau dgr, x jd drama la kan? :P

Esoknye, Elena tggu Eid fetch her, tp Eid sms dia ckp Eid dah kat Penang. Kecewa makcik Elena~ sobs! pastu waktu balik, nk pegi hentian taxi kot, Amir stop Elena by calling her Nora. Apparently Seth dah bgtau Amir yg Elena tu Nora from Kg. Sepakat Jaya, Mersing. ei siyes pnjg nama kmpung ni haha! (mls nk type :P) <--dush! Amir pon sebut nama Seth as Setan hahaha! aduhai~ Amir ni mmg gaya bercakap mcm org jahat hokeh? bandit gila! 

At the same time, geng office Eid pon nk balik. They planned nk pegi main bowling. Yvonne stopped Seth, ajak maen sama. but Seth tolak pasal ada kerja nk buat kat rumah. Ade benda kelakar jadi kat rumah masa ni. Me n my lil sis tersoal my mom about Zira serentak! 2 kali! "mama, dia ni blakon Gerak Khas x?!" 2 kali! Serentak! smpai my bro LOL-ing tgk kitorg. hahahahaha! okay~ lari topik lagi! pastu diorg bertiga pon gerak la naek kete Yvonne... wow~ besar gile kete kau Yvonne! anak org kaye eh? pasal kau keje PA je kot? kete mahal tu~ :P 

At the same time, Amir still bother Elena. tny mcm mana Elena skang ni. Elena krg sng dgn soalan Amir tu. ye la, dia syak Amir ni perogol dia kan? plus Amir ni mmg cara cakap mngusik mcm ganas je~ muke miang plak tu. mana la org x salah faham kan? :P kesian Erry Putra! menjadi betul lakonan you pakcik! Elena kate dia x suke Amir pasal Amir gangster! Tp Amir kate skang ni dia dah berubah, dah jd polis, gangster tu cerita zaman sekolah. Elena marah Amir pggl dia Nora. And bg amaran jgn kawan dgn Dila. Alasan dia, Amir ni jahat. HAHAHA! kesian kau Amir~ itu semua kisah dulu bagi Amir, so Amir mintak maaf, skang ni dia kate dia dah berubah... dia nk hantar Elena balik rumah. tp Elena opkos la menolak! gile ke nk naek kete dgn suspect perogol kan? dia tipu kate tunang dia dtg ambik. Amir bole plak kuarkan ayat omg bongok kau amir! padan la Elena benci ko hahaha! "dah btunang? tahniah! sape la lelaki yg malang bertunang dgn kau tu?" kehkehkeh! aduhai~ salah ckp la lu bro! Elena fuming gile kat ayat "malang".. lagi Amir nk tmbh bara kat hati Elena by saying "Yelah, malang sbb dapat kau yang.." fill in the blank kwn2.. kat kepala Elena mst dia isi "...dah kena tebuk tupai" XD "Sudah!" kate Elena kat Amir. Pergh! garangnye la mak su ni~ :P

Pastu dan2 plak la Merce merah tu nk lalu kan? Elena laju je stop that car (yg klaka, kete Yvonne plak yg mcm kena tahan. siap brek mengejut bagai! slamat x terkehel leher Lover Boy kat seat blakang tu haha!) and mintak tumpang. Hohoho! x bape kecik tapak tgn Seth yg manly tu, stadium Jamshil dia tadahkan kot kat permintaan Elena tu! :P Yvonne tgk je Elena naek kete Seth. Amir terkejut tgk Seth la tunang Elena. Lol Amir ni... kau kan polis, bole plak salah faham ye? siasat dude siasat! jgn maen percaya je~ :P Yvonne tny Zira n Malik nape Seth fetch Elena. Zira n Malik yg optimistic bg alasan yg optimistic positive haha! tp nmpk sgt la Yvonne x puas hati haha! 

On the way hantar Elena balik, Elena tegur Seth dah terlepas Brickfields... saje je kau kan Seth? -gelak jahat- Elena suh U-turn kat depan, tp Seth ajak pegi makan pasal tibe2 je lapar.. dan2 lapar ye Seth? :P Elena cam tanak je... ei Elena ni... org ajak makan tu.. Seth ckp Elena jgn risau pasal Eid salah faham, pasal Seth boss Eid... Eid akan faham. like seriously. WTH pny back up plan la you ni Seth? alasan x bole blah hahaha! pasal you boss Eid, Eid takkan jeles? citu? you don't know Eid nmpknye~! :P but Elena rase alasan tu munasabah kot? pasal dia ikut gak pegi makan tu.. or Elena rase dia patut teman Seth makan, pasal dah terhutang budi selamatkan dia dr Amir si suspect perogol tu... silap besar la you Elena hahaha! XD -lagu Asmara 2 lagi!- 

Masa tgh mkn, Seth tny kenapa la dia x jumpa Elena awal2... kenapa Elena x contact Maria lps keluar dr kampung. Alasan Elena simple je. "Maria pon x contact saye~" lmao! if i use that excuse kat my friends, sumpah i kena cincang dgn mereka n kena berjela2 "hate Leanne! hate Leanne!hate Leanne!". XD Masa diorg tgh makan ni... sambil ckp2... aduhai Seth pandang Nora Elena malu2 dgn muke tiut miut timid comel sume ah! seriously Seth in this drama is not the over confident Seth in the novel and i don't mind this difference at all coz susah gila nk tgk Aaron Aziz berlakon like this lately.. Skang ni drama and movie dia sume stock ganas2 lol! so i love to watch this side of him hehe! -senyum gatal bahagia- XDD Okay back to the story, Seth janji akan hantar Elena balik straight ke rumah lps makan. Urm.. laparnye tgk diorg makan~ :P 

Pastu kan... hahahaah! olololo comelnye Dila naek moto!!! kaki x sampai nk cecah lantai masa nk park motor lols!!! kiut sgt! XDDD Baru dia nk tutup pagar, Elena smpai naek kete Seth. Sempat lagi Seth senyum angkat tgn kat Dila yg terpaku kat pagar tgk dia smbil senyum gedik tu. hahaha! i feel you Dila, kalau i pon i akan react cara sama hahhaha! :P Bila Seth dah undur kereta (whoa gaya tgn seblah kat steering tgn seblah lagi kat seat seblah smbil pndg blakang la woi!!! hokeh lemah tol aku lelaki hot yg drive begitu! -dies-) Elena baru teringat baju Seth yg blom dpulangkan, dia jerit pggl Seth, tp Seth dah blah dah pun... xpe Elena, next time pun bole pulang la~ tp Dila ade idea laen yg lg best dr i... buat pekasam. hahahahahah! -gelak guling2- Dila, hv i told you that i love you like gila? comel! Dila ingat Seth tu boss Elena, and terkejut bila tau Seth boss Eid yg jd watak pengacau skang ni~ Pasal pe nk terkejut Dila oi? kan dah penah jumpa kat bowling center? Drama queen! :P Dila tny Seth ade ape2 ke dgn Elena smpai hantar2 balik ni? Elena ckp ade cite laen. 

Malam tu Amir call Seth (i will pretend that Aaron is in his usual Ariff Sadiq character, in white tank top and tracksuit all confident and charismatic and gorgeous now coz i know i will not see it in this drama! shoot me i don't care! XD ) , ckp yg dia dah tau hubungan Seth n Nora.. Siap suh jemput lagi bila nk kawen kang LOL! serkap jarang pny polis! cane ko bole lulus exam polis ni hah? Seth lagi la blur.. lgsg x faham ape maksud Amir. hahaha! klaka! cam ayam ckp dgn lembu je~ x leh guna itik, pasal Seth gagah :P alasan kau Leanne, x bole pakai! XDD Elena plak video call skype dgn Eid... Tny Eid kenapa x jwb call dia... Elena saje usik, tny x syg Elena dah ke... Eid meletup tiba2.. err... bukan meletup betul2 la hahaha! Eid amuk tiba2, ckp Elena sorok benda dr dia... Ade jantan lain... tuduh Elena nk keluar dgn lelaki lain gak.. pastu takde angin takde ribut, "kite putus je tunang! kite putus sekarang! " O_O!!! apakah?! SAIFUL IDHAM! KAU DAH GILE KE HAPE?! <.< nk tunjal kepala kau kasi sedar laju2! siyes ni! <.< sobs, kesian Elena! T_T Eid kate dia bukan buta, diorg keje satu bumbung, dia tau ape Elena buat. Pastu disconnect skype video call. Aduhai kesian Elena~ 

Mlm tu ada lelaki masuk bilik tdo Elena masa dia tdo! suspense gile! Elena jerit, tp lelaki tu tindih Elena n tutup mulut dia... obviously itu Amir pasal dia ckp "aku nk smbung balik kenyataan aku siang tadi." hohoho! Amir! keji kau! x yah la smpai ceroboh rumah org kalau ye pon! x leh sms je ke?! demit~ Amir ckp tunang Elena malang dapat dia yg dah ditebuk tupai. ei... tupai? please lah! tupai kiut tau! lagi2 tupai terbang!-park yoochun in The Beginning album- ko jahat! x kiut mcm tupai! :P siap gelak jahat gile! ei setan pny gelak! kesiannye Elena... pastu rupenye tu sume mimpi je... kesiannye dia! nasib baik ade Dila tenangkan dia... isy3~ 

Esoknye, Yvonne yg dah mcm org gaji Seth kat cafe, ckp dia nmpk Seth fetch Elena. Seth jwb ckp Elena yg mintak tumpang. Yvonne kate Elena kan tunang Eid. Seth dismissed her suspicion bila Yvonne kate Seth layan Elena lain. "Lain mcm mana Yvonne?!" lain mcm tu la Seth! kura2 dlm perahu buat2 x tau la plak mamat ni~ :P Yvonne kate org lain kate ape kang dia layan Elena semacam je.. but Seth nmpknye x pedulik.. and request Yvonne to keep this 'issue' to herself pasal dia tanak Eid salah sangka. pfft! dah terlambat Seth! :P Yvonne wat muke bersalah tp x pedulik pasal dia joyah haha! XD

Mlm tu Dila n Elena smbung tulis alamat n lekat stamp kat kad jemputan. but LOLOLOL!!! DILA SENGAL KAU!!! "dekat kering air liur aku lekat stamp!" -gelak guling2- like eww bengong ko Dila! penuh DNA saliva ko je sampul tu kang! guna la sponge n air yg Elena ready tu! XD aduhai~ crack drama! Nora Elena ni crack drama bila ade Dila! :P pastu mak Elena call. FINALLY dpt tgk muke mak Elena. oh makcik ni~ sekali tgk dah tau mak dia vavavoom joyah gak! :P i loike! persiapan kawen kat kampung mak dia kate dah nak settle. Mak tny cane dgn Eid, pasal dia risau Nora gaduh dgn Eid. Mcm tau2 je mak dia ni~ Elena tipu kate sume ok.. hey x baik tipu mak tau! <.< Pastu muncul bapak Elena.. Oh pakcik ni.. x tau nama dia hahaha! bapak Elena kate dia pernah terfikir yg Elena yg keras hati anti lelaki tu x kan kawen smpai bila2.. Dia rase Eid sorg je yg mampu lembutkan hati Elena... Parents Elena nyata sukakan Eid sgt2 =D Esok paginya, Elena post sume kad-kad jemputan.. weh Elena, confirm ke jadi kawen ni? kan Eid dah putuskan tunang hari tu? 

New scene! kat kampung plak mak Elena tgh busy edar kat jemputan kat makcik sekampung... nmpk mcm kat sekolah la plak kan tmpt tu? mak Elena ni wat i senyum lebar tahap sket lg nk guling2 pasal dia pny nk show off tu mcm funny gila! "besar ke knduri anak kau tu?" "takde la besar-besaran... 3 ekor lembu je~" hahahaha! terbaek!!! "ramai ke jemputan kau?"..."eh.. takde lah ramai..setakat 2-3 ribu orang je...jgn x dtg plak! bawak satu keluarga! ni saya nk pegi 2 buah kampung lagi nk jemput ni" okay, x leh tahan dah. -gelak guling2- makcik kalau makcik n Dila duduk sama2 mst drama ni jd gila crack! adeh la sakit perut aku... kami kat rumah siap tny2 our mom lagi "mama, 3 ekor lembu tu besar ke knduri tu?!" my mom jwb acuh x acuh "besar la..." XDD "mama, 3 ribu org ramai x?!" my mom still jwb acuh x acuh "ramai laaa..." LOLOLOL! mak Elena ni mmg siyes nk wat knduri besar2an nmpknye... ape la jadi kalau knduri tu cancel ye? kena stroke la kot... haih~ -mintak simpang-

Elena n Dila pegi tgk baju pengapit. one conclusion. ELENA KEDEKUT! full stop. ade ke baju pengapit, pengapit kena beli sendiri? <.< off topic sekejap, sahabatku siti nur apai, aku rase bertuah ade kawan mcm kau yg sponsor baju kami utk majlis kawen kau.. if kau sama cam Elena, sedih aku~ hahaha! mwah2! i lebiu! <3 okay, masuk topic balik! :P Kat bowling center, Malik show off baju pengapit dia yg lawa tu. tp sume org ckp Malik nk overshadow Eid. hahaha! kesian Lover Boy! Malik speaking melayu slang cina cam bengong comel XD but Seth pon ckp bnde same advice Malik jgn overshadow Eid si Pengantin. lol! last2 Malik buat keputusan nk kawen esok jugak! LOLOL! tp Zira kate x leh langkah bendul, kena tggu big boss kawen dulu hihi! diorg tny Seth bila nk kawen, tp Seth buat muke selenga x makan saman dia, wat dek and continue to bowl~ gahahaha kiut! tp Yvonne nmpk sedih je~ kesian dia haha! kejap, nk spazz kejap boleh? homg gile gagah pakcik sorg tu angkat bola bowling yg berat tu seblah tgn je citu hohoho! <3 mst slumber je kalau dia nk angkat sape2 kesayangan dia kan? hmm.. skali lagi bertuahnye kau Pn. Diyana Halik! :P suami awak kachaksssangat lah! XDD 

Mlm tu, Dila bsiap2 keluar jumpa Amir mcm hape je.. takut sgt dgn Elena mcm la Elena mak tiri dia haha! tp mmg betul pon Dila refer Elena as Mak Tiri kat depan Amir lol! Burger! lapa la plak~ Amir ckp dia x faham nape Nora benci sgt dgn dia. Dila kate Elena sume laki pun dia benci, kecuali tunang dia. Amir sebut nama Seth. Dila dah pelik dah. pehal plak Seth kan? Amir ckp Elena yg ckp waktu Seth ambik Nora balik keje hari tu.. Dila dah semacam. Mesti dah fikir bkn2 la tu~ 

Yvonne si busy body hantar Seth balik rumah after bowling. Knowingly, she asked him ape yg dia risaukan. Pastu maen serkap jarang (you should join Amir la kakak! :P), ckp mesti pasal pompuan. Seth x jwb and keluar dr kereta after bid his goodnight kat Yvonne. snyp2 i boo kat Yvonne. Pathetic gile. hoh. tp kesian gak kat dia. Tanpa sedar, file/ document Seth tertinggal dlm kereta Yvonne. Lepas salin baju (and maybe mandi >///< tukar baju >///< ke baju yg lebih comfy >////<) Seth sibuk carik document tu... oh! dlm kete Yvonne! so dia call Yvonne beritahu... hmm... dia ni mmg prangai bos2 la! kan Yvonne tu pompuan, mlm2 dia bole okay je Yvonne pusing balik just utk hantar document tu je? eisy! <.< nasib kau kachak, kalau x... <.< rawrr! :X hahahaha! ke Yvonne yg beria2 nk hantar eh? alamak x sure haha! :P 

Pastu Yvonne dgn semangatnye dtg umah Seth balik. Ting Tong! Kak Pah bukak pintu... Yvonne kate dia nk hantar document penting, Yvonne sorg je bole pegang. Kak Pah x boleh! hahaha! Kak Pah muke x puas hati gile lol! Bengong cam berebut Seth je dua org ni masa berebut sape should hantar that document kat Seth! XDDD walau dihalang, Yvonne tetap gak naek ke bilik Seth. Padahal even Kak Pah pun if Seth x panggil, takde berani nk naek bilik tu... isy2~ gedik tol la Yvonne ni~ Yvonne masuk bilik Seth lps ketuk pintu. Tp Seth tade... my lil sis wat lawak bangang masa ni bila i tercakap "eh, mana Seth ni?"... "pegi berak!" hahahaah! sengal kau Lela!!! spoil mood aku je nk tatap Seth! Yvonne msuk straight dlm bilik, pastu alamak! ternampak gmbr atas meja! mesti dia prasan kan sape minah dlm gmbr tu?! isy! pastu dan2 plak dia ternmpk page FB Qaseh Suchi @ Nora Elena kat PC Seth!!! grrr... Mr. Seth, seriously, really? leaving your PC like that? Kak Pah ntah2 dah nmpk baca sume bnde kat PC u masa u busy mandi etc. tau x? <.< ok fine, u ingat tade sape masuk your room kan? haih~ nk jadi cerita... citu lah~ *Leanne emo x pasal2, sume salah Eid yg tade kena mngena dgn scene ni haha XD*

Pastu.. =.=;; cane Lela boleh tau ni? Seth, pegi toilet eh? hahahaha! suke hati je kan kitorg ni assume bukan2? hahaha! pastu Seth nmpk Yvonne tgh jenguk jengah PC dia yg terpampang jejejeng FB page Qaseh Suchi! hoih ape lagi, mengamuk la Seth! err... before that dia tny dulu dgn nada marah "What are you doing here?!" Yvonne ckp dia hantar document. tp Seth still marah gak huhuhu~ "Get Out! Get Out!!!" garangnye! but yahoo!!! ade org kena halau keluar!!! Yvonne blah dgn muke sedih x puas hati~ nyekkk! kesian kau Yvonne :P tp sape suh masuk bilik org suke2 hati kan? laen kali dgr ckp Kak Pah tu kay? XD Lps tu Seth serba x kena depan PC dia... nk tutup? dah terlambat Seth~ hahaha! -evil grin-

-end of episode 4-

Episode 4 dah... and you still pakai baju putih Seth?! ikut niat asal, siyes i nk rompak almari rumah you and tgglkan note ugut suh beli baju kaler laen! or else, i will report kat fashion police! dulu i dah penah buat kat Kim Junsu yg pakai baju all black selama 2 tahun x tukar hokeh? jgn pndg rendah kat i~ tp lepas cik Izzie racun fikiran suci murni i yg inesen ni, rase ade baiknye if i lempar sebakul tank top (bnyk2 kaler, bkn putih aje) replacing kemeja putih you tu! mst gojes je if you mix and match tank top and suit masa pegi keje... smart casual yg hot gitu teeheehee XDD another thing, suara Wan Sharmila ni kan... lembut... tahap creepy! mcm bole hypnotize sape2 je utk buat keje jahat utk dia hahahaah! :P 

Stakat ni jalan cerita masih bagus... maybe ade yg ckp mcm tak berapa okay... but for me the pace of this drama, it was just fine... not too fast, not to slow... i love the interaction between the cast members... even the awkward moments between Seth and Elena nmpk suitable for each certain moment. i'm starting to watch/ review this drama with the thought "i have never read the novel"... coz it would be a lot easier that way... i don't want to sound bias or judgmental if i keep on talking about Seth and Elena from the book... this is a drama that i'm reviewing, not the novel... =D

and oh! to Nora Elena's scriptwriter Mr. Azril Hamzah yg sempat meninggalkan komen di entry ep.3, sorry if what i rant here (and before this) tidak menggambarkan drama tersebut melalui kaca mata anda n co-screenwriters lain. My entries are from my understanding and POV. thanks ^^

Video Get Out from JYJ ni utk Yvonne! :P xoxo u noe u luv me! jumpa next week! XD


16 comments:

driedroses said...

leanne.. i feel so sad here. so so sad. coz i tak tengok Sadiq & Co.

T________T

my sis yang asalnya suh i baca novel kasih yang suci dulu tu pun dah jatuh chenta kat Seth Tan versi Aaron Aziz. hehe..dasat betul penangan makhluk tuhan paling seksi tu ye!

bass's mistress said...

izzie babe! you should watch Sadiq & co.!!!! that drama is Aaron's best drama kot? u nk tgk dia sexy gila, in that drama~! perfect!

kashiji said...

seriously u kena cilok wardrobe seth beb! 4 episode dia pkai shirt putih je.... harapkn malik je la yg bg warna sket dlm hidup dia. i wants aaron in tank tops! mcm...cite ape dlu..? emil/emilda ade ke? huhu~

bass's mistress said...

yayas: dlm emil emilda ade!!! sexy gile omg tuhan je yg tau~~ bnyk kali la jugak dia pakai tank top merayau2 kat dlm rumah tu hihik! :P

KeNiT said...

Okay...time for me to "menyebok sekejap"(will delete this when its over)

Gosh Cik Leanne! I'm hooked to ur write up now! Bravo!

And I'm really looking forward for more EPs recap...u made the scene by scene (flow) looks easier to understand and such pretty fair comments here and there, eventho am not so into your Aaron/Seth *pervertish comments* of course...but it works! Well Done! *standing ovation*

Writers like you really made screenwriters like us feel appreciated (eventho seldom known)...

and on behalf of my Chief Writer - Kak Maizura Ederis and Shida Zali - WE SALUTE U! U shud consider writing drama/novel...cos u got that talent in u!

Keep it up...and please don't bother to be so "diplomatic" (I can sense it in this write up)...pls be "bold and harsh" so dat I can get a fair POVs...Lets support our Malaysian Scene (mdrama) and make it something worth watching! :)

p/s: Driedroses/Izzie did a fairly good job in her blog as well!

Cheers
Azril Hamzah

bass's mistress said...

Mr. Azril, actually recapping a drama, like i'm doing right now is what k-drama fans have been doing since years ago in order to appreciate their favorite dramas. it's a form of space for fans to discuss and rants and said their thoughts out loud about what they love, what they hate and all. it's a form of love towards the whole drama teams.. often in k-drama land, the writers are more famous than the director or actors... bcoz we usually looking forwards over certain writer's work. malaysian drama scene is not familiar with this kind of appreciation right? so i feel really honored if you and your whole writing team feel honored ^^
hahaha! the pervertish comments can't be helped. :P but since some professionals like you have had spend your precious time reading my bahasa pasar kebudak-budakan recaps :P, so i think i will tone it down a little bit in the future ^^ rasa tak senonoh je tiba2 lol! :P
oh, i am not being diplomatic here. i said my thought real clear. if i hate it, i will say it ^^ vice versa if i love it :)
writing drama? err.. i never thought about it and never learn how to do it. but as in novel, i wrote a few english fan-fictions before as a hobby... never really think about it seriously though... i'm actually sucks at writing... i prefer reading n watching =D

thanks for your comment n time sir! =D

nadhirah said...

aikkk??...mne ilang komen2 b4 nieyh??..
ap2 pon...I suke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
hahahahahahaha...gelak2 smpai perut cram bce recaps n spazzing......
I boleh mmbayangkan smbil mmbace recaps nieyh...terbaek la~~

tq 4 the recaps...weeeeeeeeeeee

bass's mistress said...

ask blogspot. x tau pegi mana.
bagus la if u bole imagine haha!
i rase i da buat cite ni jd cite klaka plak. hohoho.. sgt x patut~
-leanne-

nadhirah said...

blogspot xbtol dh nieyh...kui3...xsabo nk tggu isnin..cter nieyh bpe ep ea??...
agk2 u nk recaps x mrs ripley??..hahahahahahahahaahaha...
i tau jwpn die.."dh2 g bce kt dramabeans"...owh yukata..*cm nme baju org jepon plak*

bass's mistress said...

urm... ntah la.. 24 episodes kot... Ripley? hohoho! i boleh meroyan kalau recaps that drama! i better tgk n drools je ok? yup! bila Ripley start, jom serbu Dramabeans! XD

nooNnaLiss said...
This comment has been removed by the author.
Zarah said...

lyan!!! klu Ripley start, i kompem akn meroyan dok bukak dramabeans jer...

Maizura said...

Leanne,

Terima kasih atas pandangan. Sila ke blog berikut :

http://www.tangisanbulanmadu.blogspot.com

bass's mistress said...

omg the screenwriter was here! :D
thanks akak ^^
ok, dah ke blog tersebut and meninggalkan sedikit komen jugak :)
-lari masuk dlm gua-

blackelement_ice said...

I HAVE A FAMOUS FWEN!!!
alalallalaaaaaaaaaa...

bass's mistress said...

cikgu, kau femes gila skang ni yea? esok mst kau dpt bnyk present! esok kan hari guru~ :P