xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Thursday, May 12, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 3 (11/05/2011)

A/N: Okay, smlm takbur blagak internet laju kan? Mlm ni kalau lumba dgn siput, siput tu kompem2 dah siap wat party birthday anak ke 15 kot? <.< lembab!so episode 3 recaps coming up! this drama is moving fast and rocking! i like it when they rocking it fast! lol! oh lupa, Assalamualaikum! =D Before that, nk tny... Nape my mom slalu against ape yg i suka? dulu (dulu ye? skang i suke dia! pasal da nmpk dia real life kat Shah Alam n dia tersangat la sopan orgnya!) i hate Zed Zaidi, she's a Sembilu big fan... I don't like that Capik guy, dia gila2 satu episode pon x miss tgk si Capik! I like Fahrin Ahmad, she said Fahrin can't act (yup, dulu la tapi...)... She said all TVXQ members are gorgeous, except Park Yoochun, the love of my life! <.< It took me almost 4 years just to hear her saying her approval over lelaki yg i suke hokeh? and now... the ever gorgeous Mr. Seth. Why mom why??? -sigh- fine~ kang cite dah habis, baru la you sibuk2 nak spazz sama kan mama kan? xpe... anak mu ini saba aje~ :P

enough about my rants over my mom's preference over men yg i suke... episode 3 Nora Elena yay!!! alhamdulillah, i smpai rumah tepat2 lagi 10 minutes nk start hihi! Traffic jam serupa mcm haram je~ siap police traffic tibe2 je rajin nk maen tahan2 my car <.< emo aku tau x?! okay! dah2! jom recaps! =D err... recaps ni khusus utk mereka yg tade TV, internet kurang laju dr siput babi and benci tonton.com.my... mereka yg ketagih baca recaps mcm saye ni pon bole bace gak :D budaya membaca amalan mulia, mari amalkan ramai2 lol! XD

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satu, dua, tiga mula! :P Opening song, i like this song, but not for this drama... tak tau la nape... just.. don't feel it~ but yeah, it's meaningful kot? suits the whole storyline... ^^ okay! starto!!! The scene started dgn Elena yg tiba2 lari masuk bilik ala2 pengantin merajuk bila Dila mention Amir Bin Azhar tu berasal and sekolah katne... Dila yg x syak ape2 just dismissed Elena's behavior dgn remarks "dah sawan nk naek pelamin la tu... jgn nanti aku pon sawan mcm dia, sudah hihik!" XDDD Dila ni kan~ mulut tade insurance haha! :P Elena lari masuk bilik dia yg kat pintu tu ade lady bird comel (nak!!!!!!!!!)... 


Elena wasn't just panic, she's completely panic. haha! sama la tu kan? selama ni nmpk je Elena tu happy, ceria, padahal dlm hati, makan dalam beb :P dia masih marah kat lelaki yg rape dia tu (well, kalo da x marah, mmg pelik la kan?), lagi2 dia x tau pon sape yg rape dia dulu... Dia syak si Amir yg sweet comel mcm kanak ribena tu la yg rape dia... yg x penah baca novel ni, confirm tertanya2 pekehal la minah ni nk maen syak sume lelaki yg dtg dr Mersing sume perogol dia kan? but i'm not gonna tell you apa alasan Elena tu right now. yup, i am kejam like that haha! Elena still ragu2 nk gitau Eid ke x pasal hal kena rogol ni.. Eid call pon Elena tak jawab. padan muke ko Eid! you deserve it~ 

Oh! Oh! Oh! rupenye Eid satu rumah dgn Malik the Lover Boy!!! rumah diorg ni x serupa rumah bujang pon~ siap kaler coordination pergh! merah putih i like! Malik buatkan Eid coffee and pujuk Eid yg monyok akibat rasa bersalah layan Elena cam hampeh sebegitu rupa... Eid sedar job dia kat Penang tu punca relationship dia and Elena renggang. Bagus la if you tau Eid~ Jgn ckp je kay? pffft!!! Malik kate sume tu dugaan org bertunang, dia rase Eid and Elena confirm kawen (sorry, kejap, nk gelak evil kejap. HAHAHAH! ok dah.) :P 

Next scene! still malam hari and skang kat RUMAH SETH YAHOO!!! sorry, teruja. hahaha! XD Hari ni pakai shirt and short yg x berapa short! like a Capri? err... ok malas nk define baju dia pasal x yah ckp bnyk pon korg kompem tau rupe Aaron Aziz pakai ape pon hot kan? >///< Seth, as usual sejak episode 1, depan PC dia, maen facebook. trendy betul la big boss ni! mlm2, maen FB je kejenye ye?! remaja sungguh! :P oh! rupenye smlm dia Private Message (PM) Maria, not email... i silap haha! ade reply from Maria... she asked "i wonder why you want to find Nora... is she very special to you?"... x berapa bijak la adik Seth ni... haih~ kalau i la kan? ade abang hot cam Seth (ok, lari tajuk sket, but tahan je la ye korg? :P), pastu dok tny2 pasal sorg pompuan, obviously la that girl very special kan? ape laaa~ <.< 

Seth termenung jap, grab his mug and find it to be empty.. So dia get up, turn towards the door, i paused kejap, pasal... urm... bahu dia... urm... hahahaha! :Q____ okay, ketuk kepala sendiri and play balik :P dia turun bawah, uiyo aquarium dia besar gile! tibe2 ade sorg makcik ni... Kak Pah ke nama dia eh? haa ye la kot... bertuah you Kak Pah~ nak exchange job dgn i x? :P ok, sorry hahaha! Kak Pah org gaji Seth, nak balik, Seth offer diri nk hantar dia balik if his driver Pak Ali takde... But Kak Pah tolak, kate x payah... pilihan yg kurang bijak Kak Pah oi... kalau i, dah tentu2 i siap lari laju2 start enjin Merce merah tu mintak Seth hantarkan haha! :P LOL. pasal tu la kau bukan Kak Pah, Leanne oi~ XDD 

Then Seth smbung brooding kat dapur, minum air panas sorg2 kat counter... hmm... minum Milo panas mst sedap kan? -lari topik lagi skali- yay lagu Asmara 2 lagi!!! rumah Seth ni mcm sunyi gila je... mesti you sunyi kan Seth kan? kan? Tiba2 ade flashback Elena kena rogol! homg suspense gila! Seth!! kaukah lelaki durjana itu??? tapi part flashback kali ni ade extra scene... Elena tarik kain dia turun bawah, lelaki keji tu tarik zip seluar dia naek atas dgn muke puas muahahaha! ok, imagination i je kot? pasal lelaki tu kan pakai topeng, celah mana nk tgk muke puas dia kan? :P tp dia buat gaya mcm eww bongok pakcik2 cite korea slalu buat lepas habis mabuk minum tu... Ala2 senaman tu... eh x tau la nk define cane haha! tgk sndiri! :P then Elena ketuk kepala laki tu guna kayu balak urm.. tipu, dahan kayu kecik kategori ranting siap terpatah smpai lelaki durjana tu kiok pengsan. senyap2 i sorak kat umah pasal padan muke ko setan!!! Pastu Elena bukak topeng laki tu and omaigod tadaaaa!!! AMIR!!! 

okay, tolak kesedihan n kekecewaan Elena lepas nmpk muka Amir tu, i mmg rasa muke Amir tu ade muke perogol hahahaha! -lari from fans Erry Putra- lepas tu... hek eleh... mimpi Elena je rupenye... ingatkan Seth yg teringat~ baru nk suh polis serbu rumah Seth n tangkap dia pasal merogol anak dara org pastu pegi announce kat satu Mesia dlm TV citu :P Aaron Aziz pakai baju lokap agak2 hensem x eh? -lari topik lagi XD- Back to the episode, kesian Elena, sampai mengigau2 mcm tu... mesti trauma... kesian sungguh kat dia... tidur mlm x lena... siyes dia syak Amir yg rogol... T_T 

Esok pagi, Eid awal2 pagi dah muncul dtg fetch Elena yg masih marah kat dia. Eid buat muke kiut janji akan pegi fitting baju pengantin petang tu gak. Baru Elena nk cerita sape yg hantar dia pegi butik hari tu, ade org call Eid pasal project kat Penang... Eid will always be Eid... His job lagi penting dari Elena.. Kesian kau Elena. Rase nk tunjal je kepala si Eid ni! mcm tanak kawen je~ <.< Zul Ariffin, your acting has improved like gila banyak! i hate your character and love at the naturalistic of it too~ typical men~ Elena merajuk lagi, but Eid berjaya pujuk dia saying esok balik from Penang, he will go straight to the boutique. Kesian kau Elena... Then diorg gerak pegi office... Smpai depan office, Merce merah muncul, Eid mcm puppy lari2 turun tangga laju2 tolong bukak pintu utk big boss kesayangan dia... haih~ you mmg in love dgn big boss kan Eid kan? :P Pastu Seth tanya Eid pasal Penang... seems like Seth takde la suh Eid pegi, but Eid yg beria2 nk pegi... Seth siap kata if Eid tak boleh pegi, Malik bole ganti... but Eid kan gile kuase lol so dia la yg offer diri nk pegi gak~ cam nk blasah je Eid ni <.< ambitious tahap dewa! dia tny Elena okay ke pasal mcm ganggu persediaan kahwin Eid n Elena... Eid kata x ganggu pon, and still nak pegi Penang, bertanggungjawab gile pergh! <.< tp dia x tau, Elena dgr perbualan dia tu... hancur hati Elena sobs! 

Lunch hour, Elena pegi kedai buku semalam nk beli stationery office dia. Oh! kedai tu tmpt keje Dila rupenye~ Dila sibuk main FB, stalking Inspector Amir lol! Elena x suke Dila nak kawan dgn Amir. Dila ajak Elena pegi main bowling. Pastu ptg tu, Yvonne masuk pusat bowling mcm nk pegi clubbing hahahah! sexy gile minah ni~ beria2 betul nk blakon jd Cina kau ye Wan Sharmila? Lover Boy @ Malik x bkelip pandang atas bawah hahaha! ko x gay rupenye ye Malik? :P Rupenye Seth yg ajak Malik and Yvonne maen bowling. Elena and Dila pon ade kat situ gak (yahoo!!!).. but but! Amir pon ade gak kat situ LOL! comel bila Amir and Dila interact! XD but ni hape ni? reunion darjah enam ke hape sume nk kumpul tempat sama neh? :P ok, kidding... ni masa penting ni! Bila Dila pegi toilet, Amir tny Elena asal dr mana coz Elena look familiar... Elena dah x sedap hati... so dia tipu la from Melaka.. masa sume org tgh dok sibuk melempar bola ke longkang, and Amir sibuk tgk Elena baling bola... teeheehee... nk lompat kejap bole x? pasal si gorgeous baru je masuk bowling center tu siap pakai shirt merah yg hohoho smart gile! -dies- 

Tibe Amir plak yg excited lebih nmpk Seth. "SETAN!!!" hahahaha! aku dah agak dah! ni mesti reunion sekolah kan? Seth and Amir satu sekolah, kamceng plak tu! siap peluk2 x bole blah~ Seth and kwn2 Amir sume satu geng hantu time sekolah dulu... 3 hantu and 1 setan dr Kg. Sepakat Jaya Mersing LOLOLOL!!! XDD bengong! -gelak guling2- gile irony... kesian la Seth ni... nama comel, letak surname, terus jd setan ye? haih~ Elena lari laju2... ok ow... suspect perogol bertambah!!! :P 

Seth and Amir pegi hang out tempat laen. Apparently Amir tu duda anak 2... Masa skolah dulu Amir mmg gangster, budak jahat...tp da besar jd polis lol! padan la Elena ingat Amir yg rogol dia! budak jahat femes kat sekolah rupenye!!! Amir tny nape Seth x kawen2 lagi.. jwpn Seth gile sempoi... prasan nk mati, yet sempoi haha! "aku kan Prince Charming. aku nk kena ada Princess Cinderella dtg baru aku boleh kawen dgn dia~" -gelak guling2- ade lagi rupenye mamat idup dlm fairy tale cini kat Mesia ni ye? oh, mesti la ade... Seth lah orgnye~ XD Amir kata Seth dr dulu suke memilih, pasal tu bujang smpai skang ni... at least Amir dah ade 2 anak... Seth seems disturbed by that fact. hehe! dah smpai masa you carik isteri Mr. Seth! *raise my hand laju2! i single!!! :P* Elena balik rumah and bcakap sorg2... dgn hantu kot? Elena ni sure kdg2 perangai pelik haha! dia bengang Amir muncul kat tmpt bowling, buat dia kusut otak je~ lagi2 lepas tau Seth kwn dgn Amir kat Mersing dulu... 

Esoknye, dah khamis kot? Seth and Elena nyaris berlaga lagi kat cafe... Kuss semangat! nasib xde adegan cliche tu lagi skali hahaha! Seth siap perli "cukup la sekali~" hahahaha! you and your smart mouth~ Nmpk mcm Seth mmg tggu Elena dtg cafe tu... Elena lupa bawak kemeja lagi lol! eleh Elena, you saje je kan? alasan nk jumpe Seth bnyk2 kali kan? :P masa Seth tny "so mana baju saya?" x sempat lagi Elena jawab, dgn comel tahap rase nk gomoi, "ah lupa lagi!" dia sendiri jawab "dah agak dah!" LOLOLOL! and keluar from the cafe ke meja kat luar. <3 kiut!!! cane la tough guy cam dia neh bole sebut sebaris ayat and nmpk comel citu??? ei masalah negara betul la kewujudan you ni pakcik! XDD wat org spazzing tak tentu hala je! =D 

Elena tertinggal kemeja tu atas sofa kat umah..Dia minta maaf pasal dah 2 kali jumpa but lalai and tak bawak kemeja tu... Lately dia asyik lupa je. Seth minta maaf pasal Eid and Penang. Elena kata dia x salahkan Seth. Dia tau Eid pegi sana keje, bukan enjoy. Seth tanak la Elena salahkan dia pisahkan Eid and Elena (gelak jahat )... Pastu Seth drink his coffee... ade foam on his lips which he wipes off after that (awww... kecewa..)... Hohoi sape2 yg penah watch Secret Garden sure familiar dgn ape yg i nk ckp ni... Foam+ Sexy Lips+ Lovers... miahahahah! >////< if only ni drama korea, sure Foam Kiss dah baek punye terjadi kan? rawrrr... saba Leanne saba! ni drama melayu! x beragak kau ye nk request bnde merepek citu ye? XDD ok, back to the story! Tiba2, ya tuhan... dah agak dah! Minah Yvonne ni kan mcm byg2 Seth la! kat mana2 pon dia ade! yg klaka dia buat aksi minions Gossip Girl ambik gmbr Seth and Elena. too much TV x baik ok Yvonne? and gaya Blair Waldorf you x buat you nampak cool pun -roll eyes- lagi2 bila you buat muke pompuan jahat tipikal dlm drama melayu roflmao! then Elena tny mana Seth kenal Insp. Amir. rupenye diorg kwn masa remaja (aduhai, mcm la da tua sgt use term remaja kan?) kat kampung... Makin bnyk la suspect you kan Elena kan? Be strong girl! =D ade depan mata je opsss! :P 

Kat office, Zira finally dpt tahu yg big boss bukannye gay for Lover Boy pon lepas Malik cerita pasal kemeja dia and meeting VIP Seth with Dato' mana ntah~ Yvonne masuk office dgn muke kerek, lgsg x pedulik kat pertanyaan Lover Boy Malik. Kesian Lover Boy! :3 Yvonne brooding dlm office dia. pergh! Secretary pon ade office lawa~ opss.. she's his PA, not typical secretary =D Elena plak marah kat Dila yg dok melayan Amir. Mcm mak2 la Elena ni~  Si Erry Putra ni plak, bcakap gaya mcm hero zaman dulu2 hahaha! 

Eid dah sampai KL yay! (teruja x tau nape). Nk pegi butik terus katanya. Kat butik, dia try baju melayu warna putih siap samping silver... amboi segaknye! baju x fitting lagi, so besar sket... tp lelaki melayu pakai baju melayu putih mmg segak! teringat Zulhuzaimi dlm cite Haq. segak! -lari topik hahaha!- pastu akak tukang jahit yg smlm gatal pegang tgn Aaron tu kan, ei, sama dgn Yvonne. mulut tu nk kena plaster ;X <-- cini ha! Sibuk nk cite pasal dia ingat boss Eid tu la bakal suami Elena. Siap joyah pasal kebaikan Seth dtg ambik Elena. grrr... makcik, aku x suke watak kau tho adik aku si Lela kate normal la tu conversation makcik tu dgn customer... tukang jahit ni dah buat Eid jeles kat Seth n Elena! *eh, kejap, i dah tukar shipping ke hape ni? no longer Sethena ke? Eidena plak dah? LOL*  

Pastu Eid try call Elena, tp Elena kena monitor by her boss yg ya Allah, mmg garang hahahaha! so dia x dpt la nk angkat phone~ Eid da fikir bukan2 pasal Seth. Teringat la Seth penah ckp penah nmpk Elena and all.. Kat office dia mcm nk confront Seth, tp Yvonne ckp Seth dah keluar pi Putrajaya, mlm plak ade dinner dgn client. Yvonne sket lagi nak tunjuk gmbr Elena and Seth. Mcm cis je la ko ni Yvonne! tunjuk la cpt sket! cpt sket diorg putus tunang hahaha! you yg melepas Seth kang~ :P

Elena lambat masa Eid dtg fetch dia lepas habis keje. Eid muke ketat je, tny pasal Seth jemput Elena kat butik. Kesian Elena, Eid tuduh Elena saje nk sorok, guna alasan Penang nk cover salah Elena. Elena tells the truth pasal Seth tumpangkan tu. Elena ckp la Seth ada appoinment kat Setiawangsa gak, tp cancel. So Eid dgn pantasnye (tang cini kau pantas la plak kan?) pasal incident Seth cancel meeting tiba2 yg Yvonne dok kepoh. Nmpknye jealousy dah buat Eid buta. Marah pasal Seth cancel meeting nk jemput hantar Elena. Elena teringat gak part Seth speaking mandarin (homgthatpartaaronhotgilahokeh?!), so dia pon syak la Seth cancel meeting for her. tp Elena senyapkan je...

Mlm tu Elena and Eid both fikirkan perlakuan Seth yg pelik2 semenjak dua menjak ni... tp kat atas katil and sofa masing2 la.. bukan sebelah2 haha! As usual, Seth maen FB mlm2 hahahahaha! ei dah tau dah tabiat mlm you ape Mr.Seth~ Maria finally dah jumpa Nora pny FB. pergh! efisyen la Maria and FB ni! XD nickname dia Qaseh Suchi.Pergh nama dia... buat i rase my own FB name cam x setaraf sekufu je hahahaha! :P padan la Seth meraban tiap mlm search kat FB x jumpe... guna nama citu, smpai bila pon x jumpe... eleh Leanne, mngata org, dia pon same! :P Seth search for Qaseh Suchi. Guess what?! okay malas nk suspense kan org ramai, tgh sakit kepala ni, mmg da sah2 la Elena tu Nora Nordin... yay! aku sorak gembira, tp Seth muke stress gila... kahkahkah! ape lg la yg dia dok fikirkan ni? tau x bila you kerut dahi muke serious citu, you nmpk lagi sexy? XD okay, stop it :Leanne! :P owh... susah hati pujaan hati bakal jadi milik org kan? Seth kan? :P nmpk cam birthday Elena baru je lepas... mcm ade org wish berjela2 je kat wall dia hehe! 

Tibe2 dah scene kat kedai bunga... ya tuhan, bnyk2 bunga lawa, bunga cina pegi sembahyang kuning tu jugak yg you nk cium bau dia ye Elena??? haih~ kecewa i dgn taste bunga you! :P Tiba2 muncul kat screen TV lengan gagah berkemeja putih. sape lagi kalau bukan Mr. Seth hohoho! 
"Qaseh Suchi, nama awak sebenarnye Nora kan?" pergh direct gile mamat ni! *salute!*
Elena dah terkedu.
"Awak dgn saya satu kampung di Mersing dulu"
"Mcm mana awak tau?" Elena muke nk nangis. Chill kakak chill! :P
"Maria, dia jumpa awak di Facebook" Thanks FB! =D
"Awak abang Maria?" 
"Awak masih ingat tak Ah Tan?" HAHAHA! comelnye la nama kampung you! <3

pastu flashback. Elena pakai baju kurung jln2 dgn Maria kat dlm kebun durian kot? pehal la korang ni suke betul jln2 kat kebun. hahaha! Maria tiba2 je hilang, kalut Elena jerit2 carik... Pastu belakang dia terbump kat dada (okay... i'm refraining my self here hahaha!) somebody. hmm... urmm... err... bertuahnye kau Siti Saleha!!! *jeles gile* ok, cam pervert gile kau ni Leanne! :P sambung balik! Elena pusing and saw Seth for the 1st time... fefhewogewiugniwe/glg4gEMIL!!!! siyes itu bukan Seth! itu Emil!!! sesat plak ye Emil dlm cite ni? muke malu2 timid tu sgt comel~!!! grr... nk marathon Emil Emilda balik la esok! miahahaha! =D Masa tu la Maria muncul balik and kenalkan kat Elena abang dia yg hot bernama Ah Tan~ LOL! mcm nama apek yg jual eskrem kat kampung i je~ :P tp if Seth yg muda is orang lain kan better? coz mcm Yuu ckp, muke sama, boleh x ingat??? maybe mereka ade syndrome lupe muke org yg parah umpama my lil sis kot? tdo sebilik sekatil siap jd roomate, jumpa kat luar dah x cam. ini kan plak 10 tahun ~ but better if guna budak hingusan jd Seth la... so xde la confuse mcm x meyakinkan kan? but anyway, x kesah la... dah jd drama dah pon~ teeheehee! XP

end of flashback, back at kedai bunga... Seth tiba2 nmpk determined masa pandang Elena. ke i sorang yg prasan citu? anyway, dan2 tu la kan Eid yg kuat cemburu tu nk muncul kat pintu kedai kan? cis~ kacau daun je! :P

-end of episode 3- 

hadoi~ episode 4 confirm menjanjikan roller coaster-like journey! this drama is moving real fast! x bosan langsung!just OST drama ni la.. x mantap ah! the main factor why k-drama slalu berjaya adalah antaranya kerana kewujudan OST yg best! ni pakai ulang lagu dr drama laen plak *cough* Asmara 2 *cough* plak~ and  i'm actually kinda skeptical dgn character Seth Tan yg Aaron bawak ni pasal mcm timid, takut2 nk dekat Elena... nmpk x confident. unlike the novel version of Seth yg confident gila bila depan Elena even from the 1st moment... but maybe secara logiknya, betul la kan ape yg Aaron buat tu kan? he's feeling guilty towards Nora... feeling the same towards Elena tho dia x sure Nora and Elena org yg sama... skang ni dia dah tau Nora is Elena... agaknye novel version of Seth akan muncul kot? ya tuhan, i hope so! pasal character Seth in that novel tersangat la different from any character dlm mana2 novel. you can't help but to hate and love him at the same time! kebijaksanaan dia akan pikat sape2 pon yg baca! hopefully, watak Seth dlm drama ni bukan akan buat org kesian kat dia, but adore him as who he is... like how we fans of Kasih Yang Suci adore his personality and credibility masa laksanakan his evil genius plans~ kthxbai. i dah demam dah ni. tata. 

xoxo u noe u luv me! jumpa esok! =P


comel kan JYJ? :P

12 comments:

driedroses said...

babe, i tahan napas masa ade foam on Aaron's lips

i dengan rela hatinya menawarkan diri untuk sebagai "human tissue paper" untuk Seth. omooo~~

Seth slalu work-out kat umah dengan power rider dia tu kan?! jangan ada scene sit-up lepas ni sudah..mau i meroyan :P

chechoki said...

mcm x nampak kesinambungan cite elena ni ngan gmba mamat ensem-lagi-comel-yg-bisa-menggoyahkan-keimanan tiga org tu.. tp i suke.. lagi2 mamat bkasut itam tu.. >///< ekeke..

suke bace review u yg penuh ngan spazzing sokmo.. klaka la bile pikir, i da tau pun ending die cmne coz da bc novel ni kan.. but still saspens.. boleh? hahaha..

kashiji said...

in my opinion, cam seronok lagi nak bace spazzing u dari tgk the actual drama. huhu... something about the story is off-putting for me. mak i pn kate benda same. after tgk ep3, even karekter aaron pn cam x menyakinkn je. haih~

nak tgk emil emilda balik! tapi tonton is such an ass to work with.

i suke part seth cakap cina tho! hehehe ^^

zarah said...

omg!!! ahernya dapat baca recaps u....xsaba nk smpai umah n nk tgk cete ni...ptg ni kol7 dah siap2 depan tv pegang remote n xkasi sape pon tuk tuka ke channel len...

KeNiT said...

Hey! You can really write well! Congrats! If we know that such person exists, we wouldn't have cracked our head that much to make this story as is...FYI, it's a really tough script for us...TQ for the recaps, making our writing not worth...sincerely Azril Hamzah:)

bass's mistress said...

@izzie: homg u jgn mention sit up kat sini! hidung i dah berdarah dah ni kahkahkah! :P human tissue paper? pakai tissue badan pon i sudi :P ok, pervert sgguh! :P

@lea: ade kesinambungan la... bkn la i nk tebus balik kesalahan i spazzing over suami org laen smpai suami sndiri terabai tapi i saje nk share kecumilan JYJ kat entry ni hihik! :P promotion secara x lgsg beb! :P

@farayas: bagus la mak u tgk.. my mom hampeh x sudi~ ape yg i suke dia x suke. haha! xpe... drama ni 24 episodes kot? masih ada room of improvement!~ u kan tau i mmg slalu overexcited kan? lagi2 if i minat cerita n pelakon tu.. pasal tu la recaps i penuh spazzing! maybe u like recaps ni better than the actual drama pasal u suke dgr i spazz kot? i noe u luv me harharhar! XD

@zaraa syg ku!: hoho! remote tu make sure u selotep kat lengan! jgn kasi can org laen! :P

@Kenit/ Azril Hamzah: O_O!!! nama cam familiar neh! Azril Hamzah the scriptwriter?! ok, nk pegi tanam diri pasal segan. err... thanks for reading ^^ i mintak maaf if my recaps/ review ni not bring justice atas hasil usaha keras u all... i know it would be hard for u guys nak buat script from novel yg best tu... thanks atas usaha anda! i think your writing is superb! the script is well written, x bosan or too rigid... =D these entries were made just for fun for my friends yg tak dapat tgk kat tv or read the novel... i write it coz i love drama and love to talk about it in detail! drama ni 1st drama melayu yg i spazz gila2 in public. anyway, congrats!i'm looking forward for the next episodes! =D

-Leanne-

blackelement_ice said...

cik leanne.... aku bangun dr evening nap aku tiap2 hari untuk tengok drama ni tau.... pastu, malam2 excited nak baca recaps you.... sbb ade campur spazzing and all.... and that JYJ at the bottom.. cam lea kata.. takde kait mengait langsung... but WHY NOT?? pekata ko letak link lagu JYJ yang ko rase seswai untuk setiap episod kat sini... cam promo JYJ on the same time??? aku bab JYJ mmg tak boleh nak ngalah sket... gyaaaaahahha

bass's mistress said...

ice, aku da start promote JYJ dah. lagu Get Out khusus utk Yvonne kat ep.4 lol!

anon said...

wrong spelling:

stationary NO
stationery YES

happy teachers day!

bass's mistress said...

LOL tq! XDD so there is teacher among us here :P

nabilah said...

secret garden?? i watch it.. foam kiss??sure sy akan senyum sampai telinga if only if boleh ada dlm drama msia..kekekekeeke

bass's mistress said...

@nabilah: hey, ramai2 mati berbuih dpn tv kot if that scene ade... hahaha! :P