xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Sunday, May 29, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 11 (25/05/2011)

Warning: 
if you are reading this,
there is a possibility that you are
a delirious deluded delusional Nora Elena addict.



A/N:  Sorry for the very late update. Been damn busy and sick since last Wednesday. But anyway, andai aku Nora, takkan ku biar Atan tdo terbongkang sebegitu rupa di malam pengantin. :P after watching this episode, rase2nye mcm dah wajib kawen la i ni. lol! 


----------------------------------------------------------------------------------------------
BUT MAYBE DGN MACRO-ED POHTOS, SNG KOT NK CITE APE DAH JD? 
MEH I HELP U ALL GO TRU EP.11

 when things like this happened...
 

he can only do this
LOLOLOL! <3
kesian kan? *pouts*
ye, ini je yg jd dlm episode 11... 
xde bende laen jd melaenkan org kacau daun sana sini
x caye? hahaahaha! XD 
ye..ye... i tipu~! 
jom bace recaps for this adorable episode! =D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I love this episode, but you might think i'm being extra annoying after baca my recaps haha! Something was off about this episode to me. It's adorable and masih buat i separa gila spazzing, yet i've watched it for the umpteenth time, i started to notice small flaws here and there yg buat minah nit-picky mcm i ni rase irritated nk mencerun mata berkerut dahi. sorry, i'm a bitch like that. kthxbai! :P but since this episode bnyk gila witty dialog so i will bnyk kali copy paste the dialog okay?  Let's start! =D

Oh finally! the wedding day~! =D *senyum smbil goyang2 bahu pasal gedik* muahahaha! Pak Nordin and Makcik Jijah busy borak2 dgn pakcik makcik yg hadir kenduri tu. Urm... mcm dua tiga kerat je org dtg? oh! ni mst majlis dah habis... i'm expecting riban2 org dtg lol! Malik dgn baju melayu gold ala2 orange smbil pegang bunga telur keluar dr rumah and salam Pak Nordin, mintak diri nk balik. 

It was as if they were using Malik to shift our view from the house, to bawah khemah, where, my chenta hati, urm... bukan... lelaki itu... *speechless* lalu Leanne ber-monologue dalaman... itu pahlawan Melaka ke weh? yg mana Leanne? yg pakai tanjak, baju melayu satin gold kaler sama dgn kain baju kebaya you tahun lepas tu laaaaaa~~ *i masih berdelusional buat2 tny pada diri*... yg tough kachak gagah hensem dikalangan staff u-mzk yg nmpk mcm rakyat jelata tu ke? terasa kepala i angguk laju2. Itu bukan pahlawan Melaka la Leanne, itu Sultan Melaka! -dies with foaming drools- HOI NAPE HENSEM SGT HAHH!!!!!! buat jiwe anak gadis inesen mcm aku ni fikir bukan2 aje! <.< oh alamak, ade org laen yg bergaya sakan pakai baju sedondon seblah dia la.. ok malas nk gedik2 suh org fikir dgn repekan bertalu2. Berdiri dengan senyum simpul di sebelah Seth, obviously Nora Elena Nordin. :P dr sebatu i dah nmpk tiara Elena you know? besar gila! nk matching dgn cincin diamond besar dia gak ke? vavavoom gitu! =P 

Okay back to this serious matter (cewah!), Seth buat ucapan ala2 dapat award pelakon terbaek, ucapkan terima kasih kat Malik, Zira, Yvonne yg sudi dtg majlis persandingan dia and Elena. Seth ckp diorg sume dah mcm family member dia. Pastu Malik ckp "for you anything boss!" LOLOL! air-cond kuat or he's in love with his boss? :P ok gurau je, I bcakap bg pihak Eid yg tade dlm scene ni. Malik mmg baik hati orgnye <3 Still sudi jd pengapit tho bukan lagi Eid yg kawen... 

Gah, seriously i hope Eid dtg rempuh majlis ni and btmbuk dgn mamat pakai tanjak tu tau x? Coz drama ni makin lama makin jauh tak sama dgn novel, so i think alang2 buat la si Eid tu gila talak ke mende kan? but anyway, xpe lah, i suke gak wedding yg aman damai ni hihik! :) 

TIbe2 je Elena mintak diri, ibarat tak betah dikelilingi sume org yg kait mait dgn Seth walau senyum still plastered on her face. Isy! that tiara <.< sumpah rase nk rentap and ganti dgn yg lebih comel and elegant. This is not in the 80s u know? and where the hell is baju gila gorgeous white wedding dress yg she tried out masa earlier episode? She's not wearing it masa nikah kan? coz i think masa nikah baju tu (prettier than baju sanding ni hokeh?!) x sama dgn yg dia try tu... or sama and mata i ni saje wat gedik x prasan gara2 terlalu focus kat abang Atan? hahaha. 

Masa Elena blah tu,muke stress tension cam ade scheme keji baru nk jalan si Yvonne tibe2 je muncul. Nuuuuu~~~ i tot Yvonne da brubah!!! =.=; Nevermind, Zira tetibe je mintak naek gaji hujung tahun ni kat Seth lalu disokong oleh Malik. Hihik! these two... sgt comel when together! 

Elena was about to masuk rumah when tiba2 je Maria (Miera Lyana act as Maria Tan. OMG nama same dgn aku after minus that Miera lol!) muncul dgn awkwardnya. Siyes awkward.  And creepy. Something was off gila masa ni. mcm obviously dibuat2 tggu scene tu. When you walk out, see somebody you know tiba2, your expression will not change within 1 sec ok? x caye? your brain has to digest 1st that u tgh bump into someone you know. you will need a few sec to register it. Yet masa Maria nmpk Elena, as if she already knew she'll bump into her, terus je expression berubah and went "Nora..." all smiley and creepy.

The acting was not kayu at all. But it was... a bit fake? Sorry, bila everybody in this drama is living up each character so damn well from the very start (except for abg long at 1st, haha! but i'm starting to believe he is abg long after dia halau Eid), and wham! i saw someone nmpk cam blakon buat2 je, i terus jd mcm ni. haha! minta maaf! i'm not an actor, so maybe nmpk mcm x layak nk komen lakonan org. but i've watch great dramas since i was a baby, so yeah i am acting like a nit-picky bitch right now lol! coz i love this drama so friggin much i want it to be perfect! :P 

OMG i rant too much! mesti org rase nk cekik i lagi2 fans Meira Lyana yg comel itu.. haha! Okay, sambung2! Maria said Elena sgt cantik. Dia ckp dia masih lg x percaya yg Elena skang dah jd kakak ipar dia. Dia ckp abg pandai simpan rahsia. Upon hearing that, Elena mcm serba x kena smpai Maria prasan. Elena ckp dia penat bila Maria tny kenapa nmpk cam ade bnde x kena. Maria ckp dia nk balik KL dulu and they hug2 and for the umpteenth time Maria said "Aww.. You look so pweeeedeeeee..." lol! Maria welcomed Elena to the family. Maria said Elena untung pasal takde ramai in-laws... Seth tibe2 je muncul.
"and talking about in laws, Nora la yg plg untung, kan?" weee Seth dtg dekat! i pulak yg teruja lol! :P
"Mmg dia untung pun.." Maria setuju hihik! 
"Dia dpt abang..." Maria pegi kat Seth. 
"the best brother everrrr~" and peluk lengan gagah tu. 
Wait. Stop. Nk jd adik Seth bole x? hahahaha! ep.10 peluk, ep.11 bole peluk lengan. wargh bertuah gile kau Miera Lyana! :P 
"And you are the best sister ever.. in the world!" omaigod Seth hugged her shoulder back!!! double bertuah punya minah!!! 

Weirdly, this girl act more naturally when Aaron Aziz is around. Making the siblings chemistry terasa sgt2! How on earth does that happened when she acts like sorry to say a bit fake when she's around Siti Saleha? lol! so i demand Maria to be around her bro all the time la cini! coz Maria- Seth thingy is darn adorable! XD

Tetibe je Kak Pah and Makcik Jijah enter frame. 
"Amboi... x habis2 mngepit adik dia~" Kak Pah, awak cemburu ke? LOLOLOL!!! 
"Isteri x cemburu ke?" hehe! Kak Pah ni... terjangkit penyakit mak joyah Cik Jijah ke hape ni? :P
"Adik bradik nk cemburu apenye?" Cik Jijah, i rase you memang dah transfer bakat joyah you kat Kak Pah la hahaha! Then Seth tetiba je buat satu rumah i squealing mcm org gila! Kejap, nk kena tarik nafas jap pasal bnde yg dia buat lepas ni, mmg wajar dpt anugerah perbuatan tersempoi dlm drama ni after his sudden 'groom replacement application'! 
"Kalau mcm ni boleh, Kak Pah?" Dgn muke inesen comel dia, dia tarik Elena rapat ke sisi and peluk bahu Elena penuh kaseh sayang! -dies- revived after dilempang oleh tgn sendiri-
"Oh.. mcm tu cantik jugak!" LOL Kak Pah! sempoi! now tell him to kiss her! :P Leanne, ni bukan drama Korea la weh! -dush!- XDDD
"Kalau mcm ni boleh?" I am speechless! Seth tarik Maria plak lol! Having Elena and Maria at his sides like that, kalau la kau x pakai baju melayu siap tanjak samping bagai, dah rupa kepit pompuan kat club kau tau x?! ahahaha! His expression was just adorable! lagi2 ade Kak Pah yg sibuk encourage lol! gah! i love this show so effin much! -it's 5.30am and i am smiling like a goner watching this scene- 

Elena senyum x selesa, but let him terus shoulder hug her smpai la Seth lepaskan dua2 gadis dlm hidup dia tu... err... adik dia gadis la kan? and Elena bakal x gadis? hahahahahaah! shadap Leanne! :P mama, i think anakmu ni mmg da layak pegi daftar kursus kahwin la mama... hahahahahaah! XDDD Maria mintak Elena jaga abang dia baik2 which Elena senyum and said "Okay..." You better keep your word tau Elena? or this Lyana will rasuk that Lyana to kill you if you didn't jaga Seth baik2! :P But obviously Elena mcm uncertain je dgn janji dia bila senyum dia fades away diganti dgn muka resah.

After that, Elena masuk rumah sorang2 and Seth chased after her. isy segaknye lah! Pn. Diyana Halik, dulu masa u all kahwin, dia kacak mcm ni gak ke? -envious- >////< Seth tny Elena ape yg patut dia buat lepas ni. Elena blur. Kau fikir ape ha cik kak? :P Seth explained yg dia x tau nk buat ape lepas majlis tu, risau dia tersalah buat something coz dia x bape tahu adat org Melayu. Elena dgn pantas suh Seth pegi blakang cuci pinggan periuk sume lol! but yeah, mmg mcm tu. Kat umah i pon same, pengantin mmg kompem kena basuh periuk. 

BUT BUT BUT. Seth... oh... my Seth... lurus bendul pny Seth!!! -gelak guling2- Yah!!! ape kejadah kau buat ni?! hahahaahhaha! -smbung gelak guling2- Seth pegi belakang rumah, still dgn baju melayu, tanjak, samping lengkap, just kasut je da tukar flip flop putih (coz kalau dia pakai capal pengantin or kasut kulit sumpah i piat telinga dia laju2) pegi basuh periuk! OMG this is like a crazy crack show ever! maghrib2 buat org terkekeh2 gelak tgk betapa adorablenye mamat ni basuh periuk dgn tanjak atas kepala senget benget citu! Selamat dia ade common sense nk sangkut samping dia kat paku lol! Gaya siyes mcm x penah basuh periuk! LOLOLOL! expression dia masa getah paip air tibe2 tercabut smpai terpercik air kat muka dia LOLOLOL comel sgt2 tahap rase nk gomoi muahahahha! aduhai~ mana la pompuan satu Malaya x gila kat Seth Tan skang ni... coz this drama Seth is just darn adorable cute! waaay different from the charismatic bitchy novel Seth. and i'm loving it! <3

Elena terjenguk2 carik Seth after dia salin ke baju kurung. Dia jenguk plak kat belakang rumah and nmpk Seth tgh sungguh2 cuci periuk. Ahahaha! kalau i jd Elena, i will pegi kat Seth and backhug him and said "darling, sape suh you basuh periuk?" pastu gelak guling2 hahahahaha! but Elena kan hati kering kan? Though dia terkejut Seth betul2 basuh periuk, tapi dia just said "hmm.. padan muke!" XDD betul tu! padan muke pasal lurus bendul gile! Elena, ini petanda you boleh jd queen control hokeh? he'll do ANYTHING you want him to do lol! :P

Tibe2 Pak Nordin muncul and suh Atan berhenti basuh periuk and rehat kat dalam coz Atan is not suppose to cuci periuk anyway lol! Dgn patuh berpeluh2 Atan grab his samping and bjalan hoyong hayang masuk rumah. lol! mst dia penat! habis basah kaki seluar dia... selekeh habis! tp still hot gak kat mata adinda Leanne :P Pak Nordin terjerit2 panggil Amin yg sepatutnye basuh periuk. Mana budak tu? meh i tolong tonyoh sabun kat muke dia pasal x tolong abang Atan tadi. :P

That night. Teeheehee! Wedding night! >////< ah kau ni Leanne, sket2 nk blushing! <.< ahahaha! Seth bace buku atas katil. Kalau la i x focus, mst otak i dah register that book as Red Book walau buku itu kaler hijau. :P sorry, salahkan Sungkyungkwan Scandal plz? Coz that drama yg ajar i bahawasanya semua lelaki termasuklah hero yg skema lurus bendul ada bace 'Red Book' hihik! but sbb i ni kaki tgk sume bnde ni detail, maka ketahuan lah wahai rakyat jelata sekalian, Mr. Seth sedang baca buku panduan Asas- Asas Fardu Ain... Pergh alhamdulillah! But content yg dia bace adalah 'tanggungjawab suami-isteri'. Ehem. It's wedding night and he's reading that. Ok, tanak ckp ape yg i fikir masa ni hahahahah! XDD

Tiba2 Elena masuk bilik. Lepas mandi kot? Still pakai baju kurung siang td yet kain x pakai. Lol rase mcm duduk kt hostel je tgk minah ni pakai mcm tu pegang towel. This episode was filled with witty cheeky Seth! damn i love it when he's all cheeky haha! Fuh.. panas muke i nk replay this part ulang2 just to get the right thing they were saying hihik! XD
"Pandai awak Nora, eh?" Muke Seth masa ni omg adorable muke nk kenakan org. Elena yg baru masuk blur2 je.
"Pandai ape?"
"Pandai kenakan sy pasal periuk td..."
"Nasib lah!~" Elena lol you are evil, lady! <3
"Tp xpe, sy masih ade tenaga utk perkara yg lebih penting..utk malam ni~ " pastu laju2 tutup muka dgn buku hahahahaha! -dies- wargh!!! comel!!! Elena nak tukar tempat dgn you!!! aduhai hati, mcm kembang setaman tgk Seth adorable mcm neh! 
"SETH!" But apparently Elena tak rase hati kembang setaman pon. X rock la mak su ni~ *pouts* 

Dgr je Elena pny jerit siap muke cam nk mngamuk, Seth timidly said he was just kidding. Olololo i know you are not dude! -hugs- comel geram rawrr! hahahaaha! :P Elena ckp dia x suke Seth ckp mcm tu so Seth janji dia x kan ckp lagi... After that Elena mintak Seth keluar pasal dia nk salin baju. "kenapa plak sy kena keluar?" LOLOLOL!!! i ulang bape puluh kali ntah this part just to stop myself from kena stroke tgk kecomelan muke blur Seth. XDD Elena rayu ckp sekejap je. Seth mengalah and bangun dr katil. Elena ckp nnt if dia da siap salin baju, dia ketuk pintu 3 kali. OMG bengong. maen ketuk2 pintu plak lol! So Seth keluar, terpacak dgn gaya bosan paling kacak penah i nampak depan pintu. >///< Leanne sah dah angau. hahaha! :P anyway, Mr. Aaron, you look waaaay slimmer than in ep.1. ape dah jd? penat eh?

Tibe2 Pak Nordin muncul lagi. See? i've told ya asyik kena kacau daun je~ <.< Pak Nordin tny nape Seth bdiri depan pintu mcm tu? Seth cover ckp dia haus, nk minum. Pak Nordin jemput Seth minum kopi kat luar coz kakak ipar Elena dah buatkan kopi. So Seth pon dgn berat hati ikut ayah mentua dia ke depan. Heh. :P 

Elena dah siap2 salin baju tidur. Sempat lagi mengadap cermin check her appearance. LOL! you x suke kat dia pon, but you still nk nmpk lawa depan dia kan? :P Lepas tu dgn muke nervous gila, dia bdiri tegak je dlm bilik tu. Ahahaha! nervous pasal ape kakak? :P Then lepas tarik nafas dalam2, dia pegi kat pintu and ketuk 3 kali. She waited for Seth to come in dgn muke berdebar. But. ahahahah! Seth mana ade kt depan pintu dah kan? but Elena mana tau that fact. So yg lawaknye, dia ketuk another 3 times dgn muke curious! LOLOLOL!!! yah kakak! you mmg nak dia masuk bilik ke hape?! sape2 yg otak miang mcm i ni akan fikir yg you are anticipating your wedding night hokeh?! >///< damn adorable!!! Last2 Elena bukak je pintu and jenguk kenapa Seth x respon dia ketuk pintu tadi. Tgk Seth takde, begrudgingly Elena said "tanak masuk sudah!" and tutup pintu. -gelak guling2- mcm frust je bunyik nye kakak oi~ 

Lepas tu camera glides kat barang2 hantaran and lastly kat dulang duit hantaran. Ade cek RM50,000.00. yay sama dgn dlm novel! pergh! dah mcm hantaran artis paling popular! Smbil minum2, Pak Nordin mintak Seth tgk balik cek hantaran tu coz dia ingat Seth salah tulis. Seth ckp dia x silap tulis, mmg dia nk bg sebanyak tu kat Elena. Pak Nordin said dia takut org ingat dia nk jual anak plak kalau org tahu jumlah tu. But Seth ckp dia mmg nk bg bnyk tu so Pak Nordin beralah. Cek tu utk Elena, bukan dia, so dia redha je lah berapa pon Seth nk bagi... 

Dlm bilik, Elena baca buku yg Seth baca td... Tggu Seth balik bilik ke Elena? Teeheehee! Baru je i nk happy ingat Elena dah bukak hati kat Seth, dia katup buku, and get ready nk tdo. Alaaaa~~~ But Elena just terkebil2, baring kalih kanan kiri, x lelap mata pun... Weee... Ade chance lg ni Seth! mana kau?! sudah2 la borak tu! 

Tiba2 scene berubah ke rumah Eid. EID!!! -back hug kerana rindu dgn Zul Ariffin XD- Eid keluarkan kotak berisi kad kawen yg dia x hantar pon kat kawan2 dia. Ceh. See? kad pon x hantar. Xde effort langsung! <.< nasib baik la u x hantar kan? if not, kang kwn2 you dtg, tgk2 your boss yg bersanding lol! 

Tgk kad tu, Eid terkenang masa zaman2 bertunang dulu, Elena tunjuk kat dia for the 1st time, kad kawen yg Elena dah pilih. Elena tny wangi ke x kad tu... Elena suh Eid bau. But Eid gatal ckp buat pe cium kad, baik cium orangnye lol! Eid ckp dia harap their wedding will always wangi mcm kad tu... Well Eid, seriously, if you x buat taik masa dah dekat nk kawen, maybe your wedding will bau wangi... But sorry, Seth la yg dpt bau wangi tu skang ni~ hahaha padan muke Eid! boooo!!! Menyesal pn x guna dah pakcik~ 

Kat rumah Yvonne plak, Yvonne bermuram durja, teringat dia pernah nmpk Elena and Seth saling berjumpa. Kat cafe, kat bowling alley, kat tepi jalan... Dia teringat Seth halau dia keluar dr bilik Seth masa dia ternampak FB Elena kat desktop Seth. Kesian Yvonne... Menangis dia... -peluk Yvonne- i know it's hard when org yg u chenta kawen dgn org laen. Saba la ye amoi?

Back at Elena's room, Elena bangun, x tdo lg rupanya tggu Seth. But then dia laju2 pura2 dah tdo bila pintu tiba2 terbukak. lol! Bila Seth tgk Elena dah tdo membelakangi dia dlm keadaan selimut pon tidak, Seth ambik blanket and selimutkan Elena. Awww... sweet!!! Elena sedar ape yg Seth buat. Weh, x tersentuh ke weh? Gile la hati kering! Last2 Seth pon baring with his back facing Elena's. Aww... ini bukan wedding night yg i tunggu2! :P ngada2 Leanne, padahal dah tau mmg ini la yg akan jadi pasal dlm novel pon same~ :P 

Seth buat2 tgn terkena bahu Elena. LOLOLOL! testing the water ke bro? aduhai tersipu2 i nk tonton part ni dgn my abah ade kat tepi. hahaha! But Elena buat2 x sedar padahal mata still buntang terjaga. Seth pun akhirnya faham la yg Elena tanak wat pape pon mlm tu. Sigh. Saba la ye abang Atan? Peluk je la bantal guling tu... hihihi! Even my dad pon gelak tgk Seth peluk bantal. Kesian~ XD

At dawn, Elena bangun solat Subuh while Seth, ahaha! tdo terbongkang lol! Lagu cite Asmara 2 ni mmg akan keep on ada smpai hujung drama kot? So i will not complaint every time they use it after this coz mcm sesuai je lagu tu utk drama ni =) Selesai solat, Elena just tgk je Seth tdo tak bangun2. Ei, you should kejut dia solat Subuh sama2 la Elena... This is another big difference between the drama and novel. The novel Seth cuba sedaya upaya jd muslim sejati right after dia peluk Islam... And our drama Seth, still stick with his old way of living... 

That morning, diorg dah get ready nk balik KL. Haih, boleh x kalau Seth x payah keje in every episode? pasal suke la tgk dia pakai casual cini haha! :P But suke gak tgk dia pakai suit lol! Elena plak jelita berblouse paras lutut kaler coklat. Pak Ali siap dah tggu tepi kereta. Cik Jijah ingatkan Elena jgn lupa call bila2 dah smpai KL. While Pak Nordin pesan bila2 cuti suh Elena and Seth balik kmpung jenguk diorg. But if Elena and Seth busy, Pak Nordin kate biar dia and Cik Jijah je la yg lawat diorg. Seth sambut baik kata2 Pak Nordin and pelawa his in laws utk dtg ke rumah diorg bila2 je. 

Pak Nordin tny kenapa Seth and Elena x pegi honeymoon? Elena tersekat2 ckp dia busy, her boss x bg cuti lama pasal this year dah bnyk kali cuti. Yeah right~ <.< Seth laju2 cover utk sedapkan hati Pak Nordin and Cik Jijah dgn berseloroh "nmpknye kita berbulan madu kat rumah je lah ayah" =) Pak Nordin and Cik Jijah senang hati dgn jawapan Seth tu... But then, Elena angkat beg dia nk masuk dlm boot kereta. Seth ambik that bag and ambik kesempatan tu utk pegang tgn Elena yet Elena cepat2 tarik tgn dia. Awww... Parents Elena nmpk ape yg anak diorg buat and clearly diorg jd susah hati... Yet Seth just ignores Elena's rejection and senyum comel je kat parents Elena. 

Sampai kat KL, Seth jemput Elena masuk rumah dia. Elena yg baru 1st time masuk rumah Seth nmpk mcm nervous je hehe. But mata dia melilau la jugak tgk rumah yg not that big, yet tersusun rapi thanks to Kak Pah =P Actually i was expecting rumah Seth to be a mansion like siap ade big lawn siap bertanam bunga kesidang yg wangi semerbak.. Just like in the novel, but okay la.. Rumah yg ni pon cantik jugak ^^ At least the aquarium besar hokeh?! hihik! :P and in reality, nmpk la mcm rumah sorg je duduk... Seth kan bujang trang tang tang before this kan? kinda like a bachelor pad =D

Tiba2 Maria muncul, berlari2 turun tangga dgn excitednye nmpk Elena and abg dia dah balik smpai. Siap peluk2 gitu dgn Elena. Maria yg tdnya pggl Elena dgn nama 'Nora' correct herself yg dia should pggl Elena 'kakak'. But Elena yg x selesa, insists Maria to just call her Nora lol! Maria ckp why not pggl kakak? Seth ckp Elena rase tua kalau pnggl kakak. :P Maria x pedulik and still nk call Elena as kakak. Hahaha! degil. sama mcm abg dia! Baru je Seth nk ajak Elena naek atas ke bilik, Maria bole plak bg soklan potong stim kacau daun. "kau nk ikut abg aku atau nk berbual dgn aku?" which Elena laju2 agreed to the latter. Siot je. Kecik hati suami you Elena! <.< Maria ni pon satu... Kacau daun je keje dia! Nk kena halau Maria balik Australia cepat2 la mcm ni. =P

Kat Restoran Delima Delight, Malik and Zira tgh breakfast sama2. Sandwich and milo... aduh lapar la plak tetiba haha! :P Diorg tgh berborak pasal keje yg bertimbun kat office bila Yvonne tiba2 je muncul dgn muka monyok bonyok moncong setengah inci lagi lesu. bnyk sgt menangis lately ye Yvonne? ahahaha! -gelak jahat- Malik yg prasan muke Yvonne tny kenapa dgn dia. Yvonne just ckp yg dia x sihat. So Malik suggest Yvonne amik MC je. But Yvonne ckp boss tade, so mana bole dia amik MC. kang tade sape nk jwb call from client. Pastu Malik dgn sengalnye perli yg office bukak 24 jam lols! Malik ni kejam! haha! <3

Zira yg mcm tade common sense bole plak tny diorg if diorg prasan x boss da lama x masuk office. Nasib baik Malik the genius ade, remind her yg boss diorg bru je kawen. Like duh btul la Zira ni. tetiba nmpk x bape nk bijak haih! <.< Yvonne tetiba je mention yg dia kesian kat Eid. Kesian kt Eid ke, kesian kt diri you ha Yvonne? <.< Zira plak bole setuju dgn Yvonne and tny Malik how's Eid doing. Malik just ckp Eid mcm tu lah. Sama je. Yvonne tetiba je nk tuduh2 Malik x simpati lgsg kat Eid padahal Malik bestfriend Eid. So hape lg, sentap ah si Malik pasal dia dah berbuih kot nasihat Eid to degil sgt. Skang dah melepas, so padan la muka Eid! Zira sokong Malik pasal dia tau Malik la yg plg bnyk cuba nk baiki hubungan Eid and Elena. Err... Zira, it's actually you yg knock some sense into that thick head of Eid you know? :P

Tiba2 je Yvonne teringat pasal Seth suh Yvonne beli wedding present utk Eid. Dgn gaya sentap siap hentak meja lalu screaming "OMAIGOD~~~" dgn suara manja dia tu, Yvonne nyaris buat Malik and Zira tercekik milo. haha! free je Malik sound "ko pehal ko?" ahahahaah! Yvonne beritahu pasal hadiah yg dah terpos kat umah Eid. Mmg dah x dpt dihalang lagi pasal dah terlewat. Dun dun dun....~ hehe!

Kat umah malam tu Malik terhendap2 hadiah Seth yg ade atas meja rumah diorg. OMG why don't you sorok siap2 ha Malik?!!! aduh mak... Bala dah mai dah! Eid balik dah! Malik beritahu Eid yg ade hadiah utk Eid atas meja. Gosh Malik!!! <.< saje nk buat Seth and Eid gaduh ke hape ni? But then, bila Eid tny siapa bagi, Malik dgn muke comel buat2 baca magazine ckp hadiah perpisahan drpd office. oh my. Eid percaya ke? Eid tny nape x bg by hand? nape courier? Malik dgn kompiden jwb yg kwn2 office order direct from disputer. my heart stops beating for a sec. MALIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaah! -peluk Malik laju2 and mwah2 dia pasal omg genius nk mampus mamat neh!- XD but Eid caye ke? Suspen sekejap. Eid percaya dowh! dgn happy nye Eid angkut hadiah tu naek atas. YAHOO!!! Malik, lover boy, i heart you like krezi now! <3 

Then mlm tu jugak, kat umah Seth, Elena dok mundar mandir kat belakang Seth yg tgh busy mghadap PC. Main FB ke abang Atan? :P Seth tny Elena if she has something to say to him. Elena dgn penuh hati2 tny Seth if Seth tau yg Elena belum bersedia nk jd isteri Seth sepenuhnya. Seth just angguk. Elena tny lagi if Seth marah. But Seth ckp dia tak marah. "sama ada awak nk jd isteri sy yg sepenuhnye, separuh ke suku ke, itu sume pilihan awak. Sy x paksa.." -swoon- Aww.. Seth... -swoon-  

Elena happy dgr pengakuan Seth tu, so dia tny if Seth redha dgn pilihan Elena. Seth just jwb apa yg Elena nak and pilih nk buat semuanya dia redha. Damn bertuah pny isteri Elena ni. Tp tu pon org bg betis nk paha gak pasal lepas tu Elena request nk tdo bilik berasingan. OMG you did not just ask him that Elena! Dah la you rubbed him with the fact that you didn't love him, lepas tu ckp yg you kawen dgn Seth pon pasal Cik Jijah yg nak. Damn you. Gila heartbroken muka Seth masa ni. -genggam hati sndiri yg rase kecut dgr kata2 Elena- Kijam pny pompuan! <.< But Seth agrees anyway. Gah. Kesian Seth. But however, if i were Elena, having to be in the same room dgn lelaki yg i x kenal and lgsg x cinta, mst la rase cam neraka kan? So bole faham la permintaan dia tu sesuatu yg perlu... 

Elena dgn happy nye ckp thank you. But Seth mintak buat sementara waktu Elena kena tdo sebilik dgn dia. Elena pissed off pasal Seth kejap ckp bole, kejap ckp x bole plak. But Seth has his own reason. Alasan dia Maria ade kat rumah. So wait until Maria balik ke Australia. Akhirnye Elena setuju. Muke dua2 stress je masa ni. hohoho. Elena ni lepas kawen mcm makin extra bergaya plak mlm2 kat umah. Dulu simple2 gaya nk masuk tdo je. Skang ni siap pakai hair accessory bunga2 lagi.. Teeheehee.. You don't like him yet you berhias jugak depan dia kan Elena kan? :P

Next scene! Amir and Dila yay!!! diorg bjalan2 sekitar KLCC. on a date ke eh? hihi... Apparently Amir dah beritahu Dila yg Elena, Seth and dia sekampung. Dila ckp Elena x pernah mention pasal that fact which buat Amir hairan. Amir pelik pasal Elena x pernah cite kat Dila. Dila si mulut tempayan hampir terlepas ckp pasal rahsia Elena. Amir pujuk Dila cerita. Dila persoalkan interest Amir pasal Amir asyik tny pasal Elena. Alasan Amir, Elena tu kawan lama dia. But Dila yg nmpk mcm jeles serkap jarang if Elena tu actually girlfriend lama Amir. Duh~ tibe2 x suke prangai Dila ni. Mcm jealous girlfriend padahal bukan ade pape pon dgn Amir... <.< Amir cut her off ckp diorg kawan je and ajak Dila minum somewhere near them. 

But then, Amir buat muke tu lagi. Muke suspicious mcm ade bnde rahsia yg dia sorok. Muke jahat mcm ade bnde jahat yg dia penah buat. Or dia just bengang pasal Dila tanak beritahu rahsia Elena? The expression was unreadable yet you know it was not something good. OMG plz lah show! jgn bunuh i mcm ni! sumpah i kena sakit jantung if tiba2 identity perogol Elena tukar org! wargh!!! 

Back at Seth's bedroom, Elena tgk ralit baca majalah bila Seth tiba2 get off his chair and heading to the bathroom and absentmindedly angkat his shirt as if he was about to strip his upper clothes off. Elena tiba2 kalut jerit nama Seth. Seth terkedu, x jadi tanggal baju. Elena marah mintak lain kali if Seth nk bukak baju cakap. Puahahaha! Seth cam bengang and confused pasal nk bukak baju pon nk kena mintak izin padahal itu rumah dia. lol! kesian Seth. Elena cabut lari laju2 keluar bilik.

Weh, mak su... Maknanya you bukan la baca majalah kan? You are staring at him all that while kan? coz if you really tgh baca majalah x pedulikkan Seth, mst la you x prasan pon Seth bukak baju ke hape kan? Plus, ya tuhan, dia just angkat for what? 1cm je kot? kalut gile minah ni hahahaa! hmm... kuciwa i... Bru ingat this show nk provide us some fan-service with Aaron Aziz finally flaunting his gorgeous body hahahaahha! :P -ketuk kepala sndiri pasal miang mintak yg bukan2- :P

Keesokkan paginye, Elena buat sarapan kat dapur. Wah masak nasi goreng kampung! Siap ade hot milo lagi. Seth turun ke dapur, and join Elena kat meja makan. Dia tny if Elena yg goreng nasi. Elena x tuang air pon utk Seth. Tch! Ape la Elena ni. Elena ckp dia just reti masak nasi goreng kampung je, so Seth x yah la harap dia nk masak Western breakfast or Chinese food. Seth ckp dia x kesah pasal dulu pon dia kampung jugak, plus ade ramai kawan melayu, so makanan Melayu dia x kesah. But Elena ckp mana la tau Seth dah lupa skang ni. So Seth just said skang ni dia tgh ingat balik la ni... Bnyk soal plak Elena ni hahaha! Seth senduk nasi goreng tu masuk pinggan Elena dulu. Aww... wish Elena notice this gesture yg Seth always dulukan Elena. 

BIla Seth try rasa, Elena tgk je Seth lol! tggu comment dr jury eh Elena? hihi! Seth puji ikhlas yg Elena masak sedap after one spoon of nasi goreng selamat masuk perut dia, yet Elena buat muke x caye. Seth seems disappointed and said "sy puji awak, tak ckp pun terima kasih?" which Elena defensively replied "sbb sy x tahu sama ada awak tu ikhlas ke x... Ntah2 awak saje je nk ambik hati kita." Yah! what's wrong with your husband nk ambik hati you?! Are you planning to be not in love and stick with that marriage or what? At least he's making some efforts to make the marriage work even by lying about your cooking kan? 

Gosh, that woman seriously has trust issue lol! Seth dismissed her skeptical comment dgn ckp yg dia mmg puji betul2. Yet Elena still tetap ckp yg dia x percaya. Seth ckp Elena bukan tahu ape yg ade dlm hati dia even if he's lying or not. Masa ni i hope Elena said something more coz i love it when Elena and Seth has something other than about marriage and Eid to talk about. But damn, again, Maria dtg kacau daun. Like seriously, this girl was everywhere!!! But she always brought the cute side of Seth and Elena yg terpaksa pura2 jd pasangan pengantin baru yg bahagia hihik! 

Maria tny if Seth and Elena bergaduh. Mesti the air kat dapur cam tepu dgn tension je kan Maria? I feel you hehe! Seth and Elena laju2 jawab yg diorg x bergaduh. Siap tag team menafikan lol! Maria, kadang2 your kacau daun amatlah diperlukan. Seth siap suap Elena nasi goreng utk show off kat adinda Maria kesayangan dia yg diorg baik2 aje. Hahaha! Comel je bila muka Seth senyum happy nk suap Elena and Elena buntang mata dgn perangai Seth yg tetiba je manja2kan dia depan Maria. hahahaha! Romantic! Even Maria pon rase abg and kakak ipar dia tu romantic. lol! sngnye la kena tipu si Maria ni. hahahaha! :P 

After that, Maria tny Seth if dia boleh pinjam Elena teman dia for a while. Seth cam bengong je soal "for what?" dgn muke cheeky kaki sakat dia.  Maria ajak Elena pegi shopping which Elena laju je ckp nak. Haih, Maria, you can pester your brother and sis in law merangkap bestfriend, but not the whole time. Melambatkan proses percambahan chenta betul la Maria ni! <.<

After that Amir called Seth. Asking if Seth dah start kerja or tgh honeymoon. Seth jwb honeymoon. Yeah right Seth haha! Amir said if Seth atas katil dia malas nk ckp. But Seth jwb dia multitasking LOLOLOL!!! bengong! Amir ckp yg dia call just nk mintak maaf coz x dpt hadir wedding Seth hari tu pasal dia busy sgt2. 

At the same time Elena got a call from her mom but pasal dia nk keluar shopping, dia ckp dia call mak dia balik mlm kang. Seth prasan Elena turun bawah so dia say bye2 kat Amir. There's a mirror next to the stairway. Elena stopped there and fix her make up. Seth dtg dekat and renung Elena yg tgh re-apply lipgloss depan cermin. Gila loving muka Seth masa ni tgk Elena.
"Jgn la cantik2 sgt..." Seth senyum tgk Elena yg bergaya sakan.
"Nanti sy jugak yg susah kalau org lain tackle awak nnt~" lol! 
"jgn la risau, sy sedar status sy skang..." ouch! Elena ni x tau bergurau lah! siyes gile! 
Elena terus keluar after that, leaving Seth sorg2 kat rumah. Salam tgn suami pon x... hohoho... Seth termenung depan cermin mcm org terluka je... Sabar lah Seth~

After that Elena and Maria sakan window shopping... Alamak ade stalker! Si Eid dok perhati Elena dr jauh. Sambil2 stalk tu Eid teringat masa dia dating dgn Elena, mcm sgt bahagia! Eid nyata kecewa and terkilan gila dgn ape yg dia dah buat. Muka penuh penyesalan gitu. But nk wat cane? you yg x berapa nk bijak. So goodbye annyeong adios la yang oi~ =P Bila Elena nk kuar keda, laju2 Eid mnyorok kat balik tiang lol! Maen nyorok2 plak dia~ 

Mlm tu Elena and Maria had a steamboat for dinner  kat Flaming. Wah2! steamboat kat sana mmg best! :P Weh, you bdua ni keluar smpai malam? Seth kat rumah cane? isy3!~ Anyway, Maria ckp finally dia faham kenapa selama ni Seth keep on bugging her to find Elena. Rupanya Seth dah lama suka kat Elena. But Maria curious mcm mana Elena boleh nk kawen dgn Seth padahal baru jumpa. Maria teka yg Elena pun dah lama suka kat Seth. Elena serba x kena dgn kata2 Maria. But Maria assume yg Elena malu nk mngaku bila tgk muka Elena berubah. She said if Elena really do love Seth, so ape salahnya. 

Elena ckp hal jodoh dia tanak komen bnyk2. Maria thought it was awesome that Elena and Seth dah lama ade prasaan, pastu jumpa terus kawen and said they should thank her coz dia yg jumpa Elena kat FB. Baru la Elena teringat yg Seth terjah dia kt florist about Qaseh Suchi. So Elena thanked Maria. But Maria called Elena 'kakak ipar' after that hahah! The mood lift up when Elena seems to get her smile back bila Maria call her that. =) 

Next day, Eid kat rumah baca offer letter. Malik tny surat ape yg Eid tgh baca and dgn lagak mcm org x pernah putus tunang, dia jawab 'offer letter'. Malik senyum, happy Eid dah dpt keje baru. Tapi keje tu kat Qatar. OMG NOOOOO!!! though i hate Eid, i don't want him to not being in the show! TT__TT he will still be in the show right? plz? 

Hoih sgt kecewa i if Eid tiada huhu. Malik khabarkan pasal job offer yg Eid dpt kat Zira and Yvonne. Malik ckp kat Zira agaknye Eid dpt keje toreh telaga minyak. hahahaha! bengong kau Malik! But Malik ckp bagus la Eid pegi jauh. But nmpknye Yvonne x setuju.
"kenape kalau kita frust, kita kena pegi jauh2?" ha'ah la Yvonne, i pon penah fikir yg sama lol!
"Amoi... Amoi... kalau jauh dimata, jauh dihati...jd x yah la dia nk teringat2 lagi... " jwb Malik confident. oh, ye ke? *was-was*
"like that?" Yvonne pon was2 haha!
"like that lor!!!" ujar Malik dgn slang apek cina tua. hahahaahahah! -gelak guling2- Malik ni bangang! Habis tegelak si Zira kat seblah dia. XDD But Yvonne x rase bnde tu lawak. Siyes la plak amoi ni...
"Tp kan, kalau i lah, i x kan pegi... i will stay here and i will fight smpai i dpt balik!" Ok-oww... 

Something bad is going to happen soon. I can feel it already. Gah! Amoi, you better not play 'rampas suami org' ok? so not cool!<.< Malik and Zira ckp dah kawen pon, bukan single, cane nk dpt balik? But Yvonne dismissed them by saying itu kata2 org yg cepat putus asa. If i jd Malik and Zira, i dah tau dah yg Yvonne bknnye kesian kat Eid pon, but she's talking about herself. Malik, Zira, i pity you for having to witness all the keserabutan yg Eid and Yvonne sudah dan belum lakukan. Hantuk kepala Malik and Zira laju2 sbg tanda sokongan moral hahah! XD

Finally, Maria nk balik Australia yay! Bila Maria tatamwah2flying2kiss kat abang and kakak ipar dia dr dlm kete, Seth tarik bahu Elena and shoulder hug her lovingly. Just as an act in front of Maria to Elena, but I bet he really wanted to do that. Hihik! nakal! Once Maria jauh dr mata, laju2 Elena lepaskan diri dia which buat Seth yg senyum malu2 tu pura2 stretching out his muscular arm, flexing it saja2 nk show off kat sape2 yg lalu lalang depan rumah hihik. -swoon and die at the sight of him doing that- =P 

Malik plak sibuk masukkan bagasi (err.. luggage bag dgn bagasi sama kan? phail gila Leanne! hahah!) dlm boot Persona Eid. So Eid is going to Qatar too that day?! Aww... Why so soon?! Wait, though this might sound cliche bosan cam duh gila, plz make Eid terjumpa Maria kat airport and fall in love and beranak pinak and live happily ever after hokeh?! Tanak dah Eid kacau2 Elena after this! *pouts* but well, permintaan sia2 kot ni? XDDD 

Malik and Eid hug2 minta2 maaf atas ape yg dah jadi. Eid nmpknye mcm dah ok dah. Dia dah sedar yg dia buat silap smpai hilang Elena. Malik ckp jgn ungkit lagi hal lama pasal Elena dah kahwin dah pun... Malik wish Eid all the good luck in the world for his job and new life. Siap mintak Eid carikkan dia makwe arabic sorang kat Qatar tu lol! Malik ni comel sgt! geram saye! <3 So Eid get in the car and drove off. 

-end of episode 11-

haik? itu je? habis dah? why did i said something was off about this episode though i spazzed about it like pompuan mereng? 1st pasal ade part acting yg nmpk fake. i x suke tgk drama ade fake acting hokeh?! Seriously i will start bicthing about it like gila2 especially if the jalan cerita dah best... 

2nd, pasal i noticed yg drama Nora Elena ni susah nk tgk ending episode dia ade unsur cliffhanger. Buat feeling nk anticipate next episode sedikit tiada sekiranya penonton tu bukan fan Aaron Aziz, Siti Saleha, Zul Ariffin, Erry Putra , Wan Sharmila, Shah Iskandar or Makcik Jijah. Most all of the episode's ending mendatar je.. Biasanya cliff hanger yg buat org tertanya2 tu hanya ada kat episode hari khamis je. So org tertunggu2 Monday pny episode plak. 

Jalan cerita dia dikuatkan oleh barisan pelakon yg best2, but cliff hanger feeling yg menjamin cohesion between an episode dgn episode seterusnya mcm hampir takde. It is  very important especially if ada viewer baru je tonton the drama starting from let's say, episode ni, not from the very beginning. Cliff hanger buatkan new viewers to anticipate next episode and menjamin dia akan geledah internet sites just to watch episode yg awal2. 

Okay fine, maybe no need to have cliffhanger for each episode but if ade something yg bole membina keterujaan pasal org tahu next episode akan jadi something berkait dgn ending hari ni, kan lebih baik? betul x? Ending episode kali ni mcm mmg dah habis cerita. Kalau i new viewer, maybe akan ingat "oh dah habis... heroin da kawen dgn hero tp x bahagia... 2nd hero plak dah pegi Qatar... ok..." and tutup TV pegi qada' solat Maghrib yg terlajak gara2 tatap Nora Elena smpai x sedar Maghrib dah tlepas. :P 

Maybe it was just me. Hehe...  So, akhir kalam, Abang Atan syg, meh dgr nasihat i...


xoxo, u noe u luv me. <3

5 comments:

driedroses said...

mak tiri!!! penat adik tunggu recaps, sampai ari ahad baru kluar episode 11 nih!! nanges sangat tau!!

auuuwww.. i setuju abt the cliffhanger episode thingy. if in k-drama, matiklah dia punya ending kat tiap episode tu..buatkan i akan marathon terus-terus, sebab nak tau apa jadik the next episode.

gaahhh..i suka eid takde..yeay yeay!! boleh tengok muka abam atan tanpa ada gangguan!! lalalalala

jae4yuu said...

ARGHHH!!! CHOMELNYE YOOCHUN!! CHOMEL DAN CHOMEL DAN CHOMEL....

Abang Atan pon chomel gak hahahah! Lawak seh pengantin kene sental periuk belanga XDDD. Tp klu dh chomel tu, watpe pon ttp chomel ye tak? Apart from that, quite a dissapointment skit kot eps kali nie especially from lakonan Maria.

adhi said...

awwwwwwwwwwwwww...comel gile kucheng tueeeeeee....geramnye tgk ekor die.........hehehehehehehehe...

*senyum smbil goyang2 bahu pasal gedik*

ok lps nieyh xleh g nk senyum goyang2 bahu...nt org ckp i gedik..puhahahahahahahahahaahha

spud said...

ooo i sgt setuju gan u ttg nak eid dtg rempuh majlis tu & bertumbuk gan seth. at least lonjak naik meter kiteorg skit hehehe. bleh jgk tgk 2 lelaki macho bergelut rebut gadis yg ayu tu! & i mmg fikir brg yg sama, dmana baju pengantin elena yg dia cuba kat kedai hari tu?! & i ingat i je yg perasan maria asyik sebut so pweeedeee gitu LOL. bak kata leanne, gelak guling2!!

& omg ape yg u kate ttg hoping eid jumpa mari kat airport & fall in love & married gan dia EXACTLY SAME as wat my hub said. apelerr u 2. i tak tau mcm maner u 2 bleh kaitkan 2 hal/org tu. sbb lps je dia ckp mcm tu, i ckp kat dia, apelerr yg awk merepek ni? LOL.

i stuju yg epi ni mmg nmpk cam pendek je. blm lgk ape2 dah habis. mungkin kitaorg anticipate more bedroom scenes btwn seth & elena *ahem ahemm* tp asyik kena kacau daun smpi layu nafsu :p

p/s: i really love atan's cheeky looks!! nakal!!!

bass's mistress said...

izzie adik tiriku: yup2! k-drama mmg terer bab2 cliffhanger ni. if not masakan bole buat kita marathon 24 episode in 24 hours kan? sgt gila. but this drama ade kekuatan sendiri so xde cliffhanger pon org still tggu next episode ^^

yuujae: u actually disappointed pasal u harap scene cameron highland dtg laju2 as soon as diorg nikah kan? :P

adhi: ko x goyang pon org tau gedik la hihik!

spud:lol! sama plak fikiran i n your hubby? lps ni bole la pass keje2 recaps kat dia haha! ep.11 ni kinda flat pasal xde bnyk bnde jadi... maybe pasal baru nk settle down from aftermath perbuatan Eid putuskan tunang smpai Elena kawin Seth kot? ibarat tenang lepas hujan ribut. but yeah, since it was in the middle of the drama, so i'm expecting another roller coaster ride. malangnye tade. nasib ep.12 kembali melonjakkan adrenalin lol! :P