xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Wednesday, June 1, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 12 (26/05/2011)

Warning: 
saje je nk letak warning.
padahal tade bnde pon haha.
oh! mcm bese ah.
panjang berjela.
=P

A/N: Tak terungkap dgn kata2 betapa meroyannye i tgk this episode. kechumilan dan kenakalan Atan buat i spazzing meraban clapping my hands mcm org overexcited ala2 retarded. perlu ke i risaukan kesihatan mental i? Fuuh... Hope i will survive recapping this piece of art!  *ready baldi biru utk tadah drools* kthxbai.

XD
----------------------------------------------------------------------------------------------

I think i will stop being analytical and nit picky with this episode coz i am loving it like gila! In my opinion, this is a comeback episode after a slightly boring previous episode. So, with Maria out of sight, Elena eagerly keluarkan baju2 dia from Seth's closet. Finally will get her freedom yg dia nk sgt2. Time to move to another room hohoho! Yay for her, nay for Seth and us. lol! =P Seth masuk bilik right on time to stop her (really?). Oh jantung stop beating skejap. Kacak seyh! Ei lemah tol saye bila lihat Seth in red polo shirt. >///< Dgn muka usual blur dia, Seth tny mana Elena nk pegi. Elena gladly inform Seth yg dia nk pegi bilik sebelah. Muka bahagia gila si Elena ni nk pindah bilik. -sigh- makcik, if you tanak sebilik dgn dia, i seribu kali nak! XDD

Seth minta Elena tak payah pindahkan baju2 dia ke bilik sebelah. Elena yg risau Seth mungkir janji persoal permintaan Seth. But Seth bg alasan it's better for Elena to sleep in his room and dia yg akan pindah ke bilik sebelah. What?! Awww Seth! That is not the plan yg i nak you buat!!! I was hoping he use his veto power on Elena to make her stay. But well, the show has another plan maybe? -sigh- 

Before Elena protests any futher, Seth said it's better if their stuff stays at that room for their own good. Takut their guests fikir bukan2. Elena x puas hati and tny bnyk sgt ke tetamu dtg rumah Seth usually. Lol! Seth, what are you gonna say this time? He said he's afraid that Elena's parents might come bila2 masa je so dia tanak her parents to see their youngest daughter tdo asing2 dgn husband dia. It'll make them devastated. Ohohoho! genius! you tau kelemahan Elena is her parents! go Seth go! 

Elena akhirnye mengalah and angkut balik baju2 dia masuk dlm closet. Seth tried to be nice to her tolong bawakkan a few baju yet defensively Elena marah Seth pasal pegang baju dia. Wadehel?! Pegang baju pun x leh?! tu blom lagi pegang bnde laen. -rolling eyes- garang sgt la mak su neh! <.< Seth mngalah and bid his goodnight and move to next room. Alaaaaaa!!!! *pouts* Elena tgk je Seth keluar. Muka mcm ade sket rase bsalah hihik! 

Once Seth keluar from his own bedroom, Elena terus terlentang golek2 dgn bahagianya smbil giggle2 atas katil besar tu! I feel you Elena! mcm best je conquer katil tu sorang2 haih!~ Seth plak dgn muka redha x leh nk watpe redha je lah masuk bilik lain. He climbed up the bed and duduk brooding mati kutu gaya tercomel dia bole buat. ahahaha! mende lah Seth neh! mcm budak kecik baru lepas ke grounded dah gaya dia! 

Elena call Dila smbil golek2 atas katil tu. With screeching voice, Dila squeals dgr suara Elena. Dila ingat Elena da lupa dia and tny bila Elena nk dtg rumah teman dia yg keseorangan. Elena tny kenapa x carik housemate baru lg, yet jwpn Dila comel je. "Aku ingat aku nk carik husband lah, mcm kau, senangkan?" LOLOL! if it's only as simple as you said Dila baby~ Elena ckp kahwin mana senang. Lagi2 kalau kahwin tanpa cinta mcm dia. Oh gosh. way to go ruining my happy mood seeing Dila <.< 

In the next room, Seth terkenang all the events yg dah jadi between dia and Elena. Nmpknye dlm memori Seth, Elena hates him big time! Awww.... -peluk dia kuat2- She didn't hate you that much kot syg... Ei lagu Sofaz Dan Bila Esok ni dah start growing on me. On my playlist most of the time skang ni dgn lagu Berubah. Suke! <3 Tp ade buat hati rasa kena picit2 bila combine dgn clips Elena rejecting Seth so many times. Huh. 

Keesokkan paginya, Seth bersiap2 nk pegi keje kat his own bedroom. Dude, i have like that same hairspray okay?! XDD <-- happy tanpa hala tuju padahal same hairspray je pon hahaha! =P Haih, pakai kemeja putih and gray pants pon nmpk sexy. Cane neh?! -genggam jantung sendiri yg bergelora lihat si dia pakai baju kerja siap lipat lengan baju ke siku- I know i'm being weird i know... But i think i'm not the only person on earth yg rase dia nmpk sexy kan? kan? kan? Redha je lah about the white shirt coz i rase he got like 7 white shirts for 7 days kot dlm closet. Grr... sumpah nk rompak almari dia and campak sebakul baju warna warni. =P

Elena still tdo pulas atas katil. Weh kakak, x keje ke? Aduhai, tido terbongkang pun still nmpk cantik huhuhu... *jealous* =P Seth pandang Elena yg tdo tahap x sadar tu atas bawah. Urm.. not in perverted way lah! haha! Teragak2 dia nk sentuh kaki Elena yg x berselimut. Aww... seriously that was sweet and sopan! Org ckp if nk kejut org, sentuh kaki dia. But since it was Seth, the whole action seems...sweet yet erotic? puahahhahaha!! -lari laju2- 

Ehem. Mintak maaf. Okay, finally dgn serba salah Seth sentuh kaki Elena >///<, but Elena x terjaga pon. Haih, cuba goncang kuat sket Seth oi. Ini sentuh mcm la kaki sexy tu bole patah kalau pegang kuat sket~ =P Last2 Seth goncang bahu Elena yg liat gila nk bangun. Oh my... rapat gila kau, kalau i tolak kompem dah terpeluk ahahahah! Sorry, i mmg nakal kahkahkah! =P 

Seth kejut Elena saying dah pukul 7, Elena yg baru terjaga terus get on her defensive mode tgk Seth rapat gila dgn dia. Siap tarik selimut bagai cover her chest lols! Ini dah mcm adegan morning after one night stand dah ni weh! aduhai~ Elena tny ape yg Seth tgh buat. Seth yg nyata terkedu dgn gaya terkujat Elena just jujur ckp dia nk kejut Elena je pasal dah masa nk pegi keje. Elena kalut pasal alarm yg dia pasang x bunyik. But Seth ckp bunyik je, but Elena yg x dgr pasal tdo nyenyak sgt. Lol! ye lah katil cam best katekan hahah! 

Elena tetiba je tny if Seth tgk dia tdo. Muka panic je. Hahaha! i feel you Elena! mesti malu gila! mana la tau terbuat gaya pelik2 kan? =P Seth muka selenga je tny balik "tak boleh ke?" puahahaha! mesti la boleh syg oi~ but malu la dia... Ape la... Elena laju2 bangkit and carik baju keje dia bila notice yg dia dah lewat. 

Seth tegur pasal tabiat Elena salin baju kat dlm walk-in wardrobe area. Lol you ni Seth ckp tone mcm gaya org tua lah! lemah lembut gila! dah ala2 Pak Nordin ckp dgn Makcik Jijah dah ni hahaha <3 Elena went all defensive again "habis tu nk bg awak tgk?!". Habis berkerut dahi Seth dgr kata2 Elena, tp dia still senyum comel. What the hell was he thinking? Hahaha. But he dismissed her and said "Takde lah... Abang nk keluar sekarang.." OMG. Did i heard him right? -replay- Yep. A-B-A-N-G. Gyaaaaa!!!! -pengsan- Elena mesti x prasan. Huh. But bila Seth dah keluar, Elena still ucap terima kasih. Aww... I think she didn't hate Seth as much as she portrayed in her attitude. 

At U-mzk office, Malik tny if Seth baru balik honeymoon. Yet Seth jwb belum pegi lagi pun pasal dia tggu Malik hadiahkan dia honeymoon suit. Ahahaha! Malik comel masa ni pasal dia mcm ingat Seth betul2 tggu hadiah tu lol! Seth gurau je and said if ade masa kang dia pegi la... Malik just wish him all the best and doakan Seth yg terbaik. Zira and cik kak staff U-mzk yg namanye i tatau pun senyum je dgr convo Seth and Malik tu, yet Yvonne muka bengang je. Nafas dia kalau boleh kuar api, dah terbakar kot rmbut dia pasal menyembur2 api geram dia. Hahaha! XDD 

Bila Seth dah masuk balik office dia, Yvonne approached Malik. Dia tegur ape yg Malik ckp kat Seth. Dia ckp kalau Eid dgr mesti Eid kecik hati and frust dgn Malik. Yeah right!~ -rolling eyes- Diam lah kau amoi! <.< Malik ckp la Eid dah x keje situ lagi, so ape nk risau kan? Yet Yvonne still nk amuk ckp yg Eid tu BFF Malik. But Malik defend himself yg mmg betul diorg tu BFF, but x bermakna dia nk kena bermusuh dgn Seth, boss diorg. Yvonne yg masih x puas hati ckp dia mnyampah dgr Malik wish all the best kat Seth.

Ape lg, sentap ah si lover boy neh pasal Yvonne mcm ntah pape je nk serang2 dia citu. Dia tny ape salahnye dia nk doakan majikan dia sndiri. Pergh, mmg tgh marah gila nmpknye Malik. Tp tgh marah pon comel. aduhai la Malik... Zira terkejut tgk Malik emo gila tetiba. Malik ckp dia tertekan pasal org2 office asyik persoal dia mcm2. Zira setuju yg Eid dah x keje situ, so she told Yvonne yg diorg sume kena doakan kebahagiaan Seth dgn isteri dia. Untuk Eid pon kena doakan. Zira, i syg you hari ni aje hokeh? Very wise! Malik setuju and pandang Yvonne dgn muka bengang comel dia. Yvonne can just huff and walk away bila semua org were against her. Boo sama Yvonne! pffftt!!! <.< 

After that, during lunch hour, Yvonne ketuk pintu bilik Seth utk ajak dia pegi lunch mcm selalu. Tapi Seth tolak ckp yg dia nk pegi lunch dgn isteri dia. Good boy! Yvonne mcm heartbroken gila lol! Dia ckp dia lupa Seth dah kahwin. Tutup je pintu, terus je muka scheming pompuan jahat dia appear. Gah! mnyampah ah dgn Yvonne ni! <.< Siap ckp sorg2 dgn nada sinis "so, you have a wife now?" smbil wat muka jahat tu. Grrr... cam nk piang jentik telinga dia bagi behave je! 

Malam tu, for dinner Elena masak nasik goreng lagi. AGAIN?! Seth tny if Elena nk makan skali. But Elena kata dia tanak makan, so Seth makan je la sorg2. Bila Seth tny kenapa hari2 masak nasik goreng. Wittily Elena jwb itu je yg dia pandai masak. Lagi pun Seth yg ckp masak je ape2, asalkan makanan. So Elena suh Seth makan je lah. 
"Awak mmg tak tahu masak atau pun saje nk kenakan sy?" Ahaha! Seth dah sedar nmpknye! 
"Awak da terperangkap dgn kata2 awak... Kesian!" Elena senyum mengejek and naek tingkat atas. Ahahaha! kejam pny pompuan! Aduhai, saba la Seth... At least she cooks for you kan? That's a good sign dude! =P He sips a bit his drink and claimed "ah kenyang ah!" LOLOLOL!!! merajuk ke Seth? meh dtg rumah i, i masak special utk you! <3

That night Seth munch on biscuits je kat meja study dia. Ei mcm sedap je! Nk pegi beli Famous Amos lah esok!=P But then he took out a wooden box. OMG IS THAT WHAT I AM THINKING IT WAS?! Bila dia bukak, dia keluarkan seutas rantai silver, genggam kuat2 and kinda kiss that thing? (not sure about what he's doing with it at this moment). Err... what?! No ski-mask or pisau rambo? wadehel show?! Don't tell me he is not the one yang... urm... never mind... Fuh... Damn, this is adaptasi longgar Leanne, so expect the unexpected. Jgn mati kena sakit jantung kalau tiba2 org lain yg jd tupai 10 tahun lepas ok? 

Masa Elena tgh lepak2 kat living room baca magazine, tiba2 ade org ketuk pintu. Dia ingat Pak Ali so dia cepat2 pegi kat pintu nk bukak. But then, Amir yg muncul depan pintu bg salam. Muka Elena terus je berubah. Amir ckp dia dtg nk visit Seth and Elena. Separuh hati Elena jemput Amir masuk rumah. After that Amir ucap selamat pengantin baru and tahniah kat Elena. Dia hulur hadiah yg dia bawak, but Elena wat muka kerek tak sambut pon hadiah tu. omaigod sgt cold la ini perempuan! Amir yg kecik hati ckp la dia tau mungkin Seth manjakan Elena dgn bnde macam2 so tanak terima hadiah x seberapa dia... Elena buat2 x dengar and beredar panggil Seth turun. Haih! kesian gila Amir. Penyabar gila... Kalau i, dah malas dah nk cuba berbaik dgn Elena yg sombong gila tu~ <.< 

Seth turun dgn gembiranya tgk bestfriend dia dtg jugak rumah dia akhirnye. Amir bagi hadiah tu kat Seth and Seth sambut baik. Elena nyorok2 kat tangga, tanak join Seth layan tetamu skali. Even bila Seth panggil Elena, Elena x jawab and lari naek ke tingkat atas. Hape la... Mmg benci sgt si Elena ni kat Amir... -sigh-

Mlm tu Elena mimpi buruk lagi. Mimpi ade lelaki curik2 masuk bilik dia and cuba nk sentuh dia masa dia tgh lena tido. Menjerit sakan Elena masa tu lol! If only Seth tak tdo bilik lain, confirm dia dah terjaga and tarik Elena dlm dakapan dia kan? >///< Still remember how protective Seth was in the novel masa Elena mengigau ketakutan sebelah dia... Eh, jap, ade kan part tu? Ke tu dalam Ombak Rindu? Ahahahaha! blame Aaron Aziz lah! sape suh dia blakon jd Seth and Haridz. Kan i dah confused! =P Isy nk kena baca balik Kasih Yang Suci lah mcm ni! Hihik!

Esoknye, Elena pegi jumpa Dila kat kedai buku tempat keje Dila. Dia beritahu Dila yg dia teringat balik peristiwa 10 tahun lepas. Dila mulut tempayan pegi jerit "rogol?!" mcm la tade org kat kedai buku tu lol! Dila ckp Elena fikir sgt pasal tu smpai mimpi2... Plus bnde tu dah lama lepas, so Elena patut dah lupa... Elena ckp dia mmg dah lupa, but sejak dia jumpa Amir, dia teringat balik. Dila terkejut bila Elena ckp dia teringatkan Amir bila teringat peristiwa kena rogol tu. Dila cuba defend Amir, but Elena ckp Amir jahat. Dila mcm dah termakan dgn kata2 Elena je. Malam tu Amir call, Dila x pick up pun. Kesian Amir =(

At the same time, Elena keluar dr bilik air. Lepas mandi agaknya... Whoa, she's in red sexy bathrobe! sejak kawen ni, Elena makin bergaya bila nk tido hahah! =P Don't you know red is Seth's fave color? Mst la tatau Leanne oi~ dia bukan baca KYS! XD Elena tiba2 bukak beg baju and keluarkan cek 50k duit hantaran yg Seth bagi. Lama dia tenung cek tu. 

Lepas tu dia pegi bilik sebelah to meet Seth. Seth bukak pintu smbil senyum comel bila dia nmpk Elena kat depan pintu all gorgeous and sexy. Siap says hi lagi lol! But Elena coldly shoved cek 50k tu kat Seth suh Seth ambil balik duit hantaran tu. 
"Kenapa?" Seth blur. Yeah, i pon blur skang ni Seth. 
"Sy tak kahwin dgn awak kerana duit!" Oh... okay...
"I know... but sy bg ikhlas, okay?" 
"Buat masa ni sy x perlukan duit sebanyak ni. Tolong ambik balik." Elena ni degil. Org bagi duit pon tanak ke? Seth pon same degil and suh Elena simpan je mana tau esok lusa nk pakai... 

And after that they banter some more with such cuteness! Situation yg serious jd cam bangang lawak gila bila Seth yg tanak mengalah utk ambik balik cek tu dgn muke inesen stress tersalah ckp. "tak bole la! nnt buruk dagu!" wadehek?! puahahahaha!!! -gelak guling2- ya tuhan. skang ni Seth pon same buat this drama jd crack show! Aduhai... meh i teach you bahasa melayu meh! puahahahaha! Even Elena pon terkedu dengar and can't help herself but to smile. Hahah! Suami awak comel la Elena! can't you see that? <3 

Elena dtg dekat Seth yg dah brooding gaya kanak2 ribena atas katil and correct him out "buruk siku lah...bukan buruk dagu" aww... you actually can't be mad at him lama2 kan? Elena suh Seth ambik balik cek tu but Seth ckp tu duit hantaran, mana boleh dia ambik balik. Pastu smbung bertekak "ambik balik!" "No!" "ambik balik Seth!" LMAO! tiap kali Elena suh ambik balik, Seth replied NO! and finally, firmly Seth said no to her request. Garang hokeh? 

Elena finally give up and move out of that room. And at this moment, Seth ulang balik ape yg Elena ckp "buruk siku lah!" hahaha! mesti malu lol! muka stress bkerut je hahah! But tiba2 change his expression. LOL cheeky gila dia senyum geli hati <3 aduhai~ cane la satu malaya x swoon kat mamat neh! comel sgt perangai dia! 

Back at Melaka, Cik Jijah and Pak Nordin baru balik dr surau. But Cik Jijah merungut2 pasal pegi surau bkn tmbh pahala, tp sakit hati ade lah. Pak Nordin tanye nape ckp citu. Cik Jijah beritahu ade org kat surau perli2 dia jual anak gara2 duit hantaran 50k dr Seth. Pak Nordin ckp nape tak beritahu hal sebenar yg Seth yg letak hantaran tu, bukan family diorg. Cik Jijah ckp mana la org nk dgr hal betul. Haha... Ramai mak joyah kaki gosip rupenye kat kmpung tu lol! Pak Nordin suh Cik Jijah saba je. Tiba2 ade org call rumah diorg. Pak Nordin pick up the phone. Excited gila Cik Jijah bila Pak Nordin sebut nama Atan hahah! "Menantu 50 ribu awak!" kata Pak Nordin lols! XDD 

Esoknye masa Elena tgh busy bagi ikan makan kat depan rumah, kereta Seth muncul. Elena mngomel mcm mak nenek pasal Seth balik awal sgt. Suami balik awal pon dia bising. Ape la Elena neh! Tp yg turun drpd kete bukan Seth pon. But Elena's parents! HOMG YESH!!! Seth genius kau!!! -lompat bintang dgn gumbira muahahaah!- Elena yg wat dek je pasal ingat Seth yg balik, terkejut dgr suara mak dia bg salam. Teruja gila dia lari pegi kat mak ayah dia nk salam lols! A girl, married or not, will always be a little girl bila parents dtg melawat kan? comel! 

Elena tny kenapa nk dtg x ckp awal2. Pak Nordin ckp mmg x plan pon nk dtg. Tp Atan call suruh dtg pasal teringin nk makan masak asam pedas Cik Jijah lols! Alasan kau Seth! puahahha! Elena yg dgr alasan Seth tu senyum knowingly tp ade sket muke cam nk bunuh Seth gak hahahah! Pastu Pak Nordin tny Elena, x tahu ke masak asam pedas? Dun dun dun... jahat kau Elena! reti masak rupenye! saje je nk seksa Seth dgn nasik goreng sama hari2 kan? XD Elena laju2 elak nk jawab and jemput mak ayah dia masuk. 

Bila Seth dah balik, dalam their bedroom Elena perli Seth sejak bila Seth suka makan asam pedas which Seth laju je jawab "sejak sy kawen dgn awaklah~" lol! Tp Elena ckp Seth tipu. Mcm ade gaya2 nk bertekak lagi je diorg berdua ni. <3 "Awak ni, bahasa melayu je fasih, tp lidah awak, tetap Cina, tak tahan pedas." Ouch! racist much Elena? Kawan2 Cina i slumber je pulun sambal belacan tau!~ :P Seth muke inesen tny kenapa Elena marah2. Mcm x suka mak ayah dia dtg je. Hah. Like you dunno the reason Seth sygku~ =P 

Elena jwb bukan pasal x suka mak ayah dtg, tp penyebab mak ayah dia dtg tu yg dia x berkenan tu hahaha! 
"Asam pedas konon!" Seth senyum cheeky gila masa ni padahal Elena tgh berapi2 marah. 
"Padahal idea awak utk kita tdo sebilik kan? bijak!" Wargh! stop senyum cheeky mcm tu bole x Seth? rase cam nk... urm... hahah! >///< 
"Okay lah, abang mintak maaf, ok?" 
"Ape awak ckp td?" yes Elena, he said it. You didn't heard him wrong. <3
"Abang mintak maaf." 
"Abang?!" muka Elena siap mcm ade tulis WTF dah masa ni hahahahahaha! X caye dgn ape yg dia dengar. Seth slumber je ulang balik word 'abang' tu lols! 
"takkan depan mak ayah awak nk panggil saye awak saye awak? A-bang!" then senyum bengong lagi skali. bila Elena nk protest sebut awak je, dia pegi potong sebut 'abang' siap ntah bape harkat panjang ntah! x kira lg dengung hahahaha! bengong! damn you Seth. -gelak golek2- adorable nk mampus! Elena if u tanak Seth, bak pass kat i! =P 

Elena bengang je kena paksa citu. But last2 dia setuju gak nk pggl Seth Abang. Puahaha! Seth mmg persistent gila bila2 dia rase nk. Sgt bahaya lah ini lelaki. Muka Seth happy gila masa Elena setuju. Dia ckp kena pndai belakon pasal parents Elena akan lama kat situ. 
"jadi mulai hari ni, panggil, ABANG! cuba?" LMAO! keji kau Seth! hahahaha! i like!  
"sudah lah Seth!"
"abang!abang! " grrr... cheeky nk mampus! hadoi bape kali dah aku type word 'abang' ni aku pon dah lost count hahahah! 
"Okay~~~~!" Elena geram gila dah tu. hahaha! 
"Okay sape?" puahaha! menangis gak mak su tu you sakat Seth!
"Okay abang.." aduhai siap ajar Elena nk sebut cane plak. aduh dah sakit perut dah ni gelak. Elena pissed off gila dgn prangai ngada2 Seth ni. <3 Last2 mngalah je. Pasal malas nk layan la tu. -sambung gelak guling2-

Scene Seth suh pggl 'abang' ni mmg la da tau adorable pasal in novel mmg cute sgt. But damn watching it on TV for real, the feel was totally different! up another par pny different. tahap loling pny different! thanks abg Aaron and Saleha for living it up to exceed my expectation! i lebiu like gila2! <3 Witty, really witty! me love it! 

Dalam bilik tamu, Cik Jijah tny Pak Nordin if anak mereka si Elena boleh bahagia mcm isteri2 lain ke x. Pak Nordin yg tgh siap2 nk solat tu just suggest Cik Jijah doakan je pasal doa ibu kata org takde hijab. Lepas tu Pak Nordin tercarik2 mana arah kiblat. Kejap. Atas almari blakang Pak Nordin ade tabung penuh duit syiling lol! -out of topic kejap haha!- Suddenly ade org ketuk pintu bilik diorg. Seth muncul depan pintu dengan senyum manis. But lol! kenapa button up that shirt smpai atas skali? skema nerdy dorky pny Seth!Nk nmpk cam menantu baek depan mentua kah? =P Seth tny if Pak Nordin and Makcik Jijah perlukan apa2 dari dia. Pak Nordin tny mana arah kiblat. Dun dun dun... Seth terkedu then wat muka blur then senyum cheeky though obviously dia segan pasal x tahu. 

Seth masuk balik bilik dia and Elena. Those buttons no longer terkancing hokeh? weh! innocent sweet menantu depan mentua and back to sexy hubby depan Elena ye? LOLOLOL! -lari topic lagi! hahah!- Ok smbung! Seth duduk diam2 kat katil tggu Elena habis solat and berdoa before mintak Elena tolong pegi bilik her parents sekejap. Kononnya Pak Nordin needs her help. Elena just said okay and keluar pegi carik ayah dia. After that bila Elena dah tade, Seth dgn gaya adorable dia pegi curik2 tgk sejadah yg Elena bentang utk sembahyang td tgk arah kiblat katne. Aww.. comelnye lah! You should just ask her, Seth. <3 Learn slowly dear =)

Next day, Dila tengah keje kat kedai, susun2 displayed magazine kat depan kedai when Amir bagi salam, approaching her. Tanpa sedar dia jawab salam and bila dia nmpk je muka Amir, terus berubah. Ok, sah Dila dah termakan kata2 Elena about Amir tu perogol dia. Dem. Amir tny kenapa Dila x jwb call dia. Dila bg alasan yg phone dia rosak. But girl, that face, muka bersalah gila! Amir tu inspector tau x?! <.< 

Amir bg Dila pamphlet ceramah yg dia tgh sibuk buat. Amir harap Dila letak kat kedai buku tu so org ramai dtg dgr ceramah kempem pencegahan dan keselamatan utk wanita tu. Dila ambik, but obviously dia sgt x selesa Amir ade kat situ. Dila baca isi kandungan pamphlet tu, ade tips pasal pencegahan gangguan sexual kat tmpt kerja dan awam, termasuklah kes cabul dan rogol. Reading that, Dila teringat kata2 Elena kat kedai buku hari tu pasal teringatkan Amir bila teringat perihal rogol. Amir snapped her out of her mengelamun state and remind her skali lagi about tarikh2 ceramah tu before dia pergi. Dila look seriously disturbed. 

Back at the office, Yvonne berkerut2 dahi muncung2 bibir dgr arahan Seth tru the phone. Ape la agaknye yg Seth suh Yvonne buat smpai amoi ni muncung sedepa lol! Yvonne terus je mngadu kat Malik yg tgh baca paper. "Malik... Seth dah berubah lah!" cis manja gila suara amoi ni! Bila Malik tny amoi sorg ni ape yg dah berubah, dia kata dah totally different pasal dulu Seth sepanjang tahun asyik keje keje keje. But now, asyik cuti je. Well duh~ He's the boss. Suke hati la dia nk dtg keje ke x! ei rase nk tunjal Yvonne plak skang ni <.< *tibe2 rindukan Eid*

Malik simply dismiss her bebelan with "dia pegi honeymoon kot?". malas nk layan minah emo ni kan Malik kan? Last2 Yvonne smbung mmbebel ckp Seth bukan pegi honeymoon, but pegi pasar beli itu ini dgn mother and father in law. Siap slang cina lols! Yvonne giggle2 mcm pompuan mereng dah. Malik ckp bnde tu bnde biasa kalau dah kawen. Kalau diorg dah kawen pon same maaa! LOL! Zira sokong perbuatan menantu tolong mak mentua pegi pasar. Menantu mithali katanya hahaha! Yvonne bengang je hahahaha! :P

That night masa dinner time, Elena dgn Seth berlakon habis2an depan her parents! XDD Perli- perli manja baek punya! "Abang kena mkn banyak2 tau? Bukan senang nk rasa masakan mak~" tuang kuah asam pedas banyak2 smpai tahap rupa bubur dah bak kata Pak Nordin! hahahahaha! adohai~ balas dendam sure is sweet! Habis la sakit perut panas mulut kang apek kacukan kesayangan Cik Jijah ni kang! lols! 

Bila Elena duduk seblah dia, Seth plak ambik kesempatan isikan nasik habis semangkuk kat pinggan Elena hahahahaah! Bengong gile laki bini neh! -giggling like pompuan mereng- XDDD Elena makan smbil tersengih happy pasal dapat kenakan Seth yg terkebil2 terkulat2 nk makan nasik penuh kuah asam pedas lol! Lagi2 bila Seth makan nasik bersulam air pasal kepedasan. Kejam kau pompuan! i like! -hi5 dgn Elena- miahahahaha! XD But i think dia kesian gak kat Seth, pasal dia tmbah lagi nasik kat pinggan Seth bila Seth mcm dah x boleh nk makan dah kuah asam berlauk nasi putih tu =P 

Berpeluh2 si Atan ni akibat penangan asam pedas Makcik Jijah hahahaha! Siap duduk bawah aircond kunyah ice lagi lol! Aduhai kesian gila! but damn i'm having fun tgk dia terseksa mcm ni. Hahaha! Sape suh messing around with Elena kan? Hahahaha! XDD -gelak golek2 tgk dia kunyah ice-

Belum habis gelak, scene dah tukar ke depan supermarket. Amir tegur Dila yg baru keluar dr supermarket. Dila terkejut tgk Amir kat situ. Amir tny if handphone dah ok. Dila kata dah ok, but Amir kata dia call still Dila x angkat. Amir perli maybe pasal line rumah Dila x bagus. Hahaha! Amir tny kenapa Dila pndg dia mcm la dia tu perogol bersiri? Dila dah kalut dah lol! 

Amir mintak Dila beritahu ape yg sebenarnye sebabkan Dila tanak jumpa, jawab his call pasal dia actually tahu yg Dila saje je tanak berhubung dgn dia.  I actually dah teragak2 nk caye Amir ni polis atau x? Nasib baik dia membuktikan skill analytical thinking yg patut ade kat polis. Kalau x, mmg i percaye la yg dia ni perogol bersiri yg mnyamar jd polis utk carik mangsa :P Amir ajak Dila pegi minum so dia boleh tau ape yg Dila fikir.

Dila beritahu Amir pasal ape yg Elena cerita kat dia. About masa kat kampung. About kenakalan Amir pada Elena. HOMG LAKONAN TERBAEK DARI ERRY PUTRA!!! sumpah i rase nk join abang long blasah Amir masa neh! <.< Gila cam penyangak kampung samseng picisan dusun pisang mana ntah! Dia follow Elena dgn motor, nk kacau Elena mcm biasa. Wargh! Bandit gila gaya Amir lol! Siap jatuh basikal lagi si Elena dikerjakan Amir. Padan lah Elena bole syak Amir, mmg ya tuhan, scary gila tahap nakal Amir ni! Mcm tahap budak x leh nk bendung dah! 

Elena ngadu kat abang long pasal Amir, so hape lg kan? Abg long blasah ar si Amir smpai lembik! Pastu pasal bengang dgn prangai Elena yg mengadu smpai dia kena blasah teruk, Amir ugut nk kenakan Elena smpai Elena menyesal seumur hidup. Pasal tu lah Elena syak Amir yg rogol dia. Dila x puas hati dgr alasan Elena tuduh Amir. Elena kata Dila x kenal Amir, Amir tu jahat! but Dila kata Elena yg x kenal Amir. Hmm... jgn la gaduh... X rock la cini.. *pouts*

Sementara tu, Seth plak keluar minum dgn Amir. Sementara carik spot best nk minum, Amir tny lah Seth if Elena ok. Seth jwb Elena ok je, fine thank you. Tp Amir gelak mcm x caye. Seth tetiba emo brooding x tentu pasal pasal Amir mcm x caye dgn ckp dia. Amir ckp dia percaye je. Amir gurau2 je kot, but Seth emo lebih plak! Seth persoal if Amir x yakin dia boleh jaga Elena. Amir cool je and ajak Seth minum. Hahaha! Seth dgn Elena ni sama je. Emo gila! Masalah rumahtangga terbawak2 smpai ke luar lol! 

Lepas tu plak, Dila takut2 je dtg dekat Elena yg tgh tgk2 buku kat kedai buku tmpt keje Dila. Dila confess yg dia dah terbagitau Amir pasal punca Elena putus tunang dgn Eid and terkahwin dgn Seth. Ye ke Dila? Mcm dah cerita lebih je neh~ <.< Elena bengang gila Dila pegi cerita hal peribadi dia kat Amir. Alasan Dila, dia terbagitau pasal happy sgt keluar dgn Amir. Plus, Amir yg tny pasal Elena. Dila buat lagak jeles dia ckp yg Amir tiap kali kuar dgn dia mst tny pasal Elena mcm la Elena tu GF lama Amir. Ei x suke lah i mmber cini. <.<  Elena x selesa dgn apa yg Amir dah tau.

Kat restaurant, Amir cerita kat Seth pasal ceramah yg dia buat. Dia mintak Seth ajak Elena hadir jugak. Seth tny Amir if dia x penat buat sume tu. Yet Amir ckp kalau x cegah lagi la dia letih nk settle kes2 tu sume. Itu sume tanggungjawab dia katanya. Seth mcm serba tak kena je. Nape Seth? teeheehee! XDD

That night, Seth still baca buku fardu ain tu tggu Elena habis solat. Amboi mata tu terintai2 dia tgk Elena. LOLOLOL! comel! Mcm tggu ape je! =P Elena inform Seth yg Pak Nordin nk stay lama lagi kat rumah tu, so padan la muka Seth kena makan asam pedas Makcik Jijah hari2 hahahaha! Evil gila pompuan neh! =P But Seth got another plan in mind, "takpe lah... sekurang2nye dpt lah abang sebilik dgn isteri abang yg tersayang kan?" -dies-

Bila Elena gerak ke katil, Seth adorably pick up bantal yg ade kat tmpt Elena and tepuk2 seblah dia so Elena tdo situ hahahha! Rawrr teringat scene Park Yoochun, Yoo Ah In and Park Min Young dlm Sungkyungkwan Scandal! <3 Elena malas nk layan prangai comel si Seth tu and get under the blanket. omomomo! baru notice their shirts color! purple!!! couple shirt ke hape ni? <3 -lari topic haha! :P- 

Ok, back to the recap, Seth tny about bila nk bukak hadiah Amir which Elena just answer tak kuasa hahah! Then, dgn tone Pak Nordin membebel kat Cik Jijah, Seth membebel kat Elena. "Nora ni.. org bagi duit tak nak... bagi hadiah tanak bukak... org bagi kasih sayang, tanak terima... tak baik tau tolak rezeki..." LOLOLOL! gila sangat gaya old man dia ni membebel! gerammmm!!! <3 Elena just dgr je kata2 Seth smbil membelakangkan Seth. Seth plak busy bukak hadiah Amir tu. Oh wow! Paco Rabanne 1 Million and Lady Million dude! Amir, best gak taste perfume kau eh? Si Seth smbung membebel mcm pakcik2 bcakap sorang2 tho actually tgh ckp dgn Elena yg wat dek je lol! 

Ok, nk pengsan kejap pasal scene after this mmg tersangat adorable x tahu lah cane nk survive recap bnde alah ni tanpa sawan doplohpat kali pasal kena replay juta2 kali nk make sure yg what i'm watching was really Nora Elena pasal sket lagi nk terjerumus ke 18SG kalau xde lembaga penapisan hahahaha! it was like this... Pasal Elena buat bodoh je, so Seth try la sembur Lady Million kat Elena, pastu cuba try test bau directly from her. 

Ahahahahah! Ini Gila!!!! Weh, gaya dah nk cium anak dara org dah tu abang Atan oi!!! >////< Elena yg tersedar Seth sembur perfume tu kat blakang leher dia cepat2 pandang arah Seth and noticed him trying to sniff her out! Sgt gila!!!! Kompem dia nk cium Elena pasal Seth siap tersungkur (?) tersungkur ke term yg sesuai? Tersembam kot? kat bantal Elena hahahaha! Siap ckp "wanginye..." SANGAP PUNYA SETH!!! -gelak guling2- XDDD Anyway, cute butt Seth. Satu Malaya usha your bum for like 3 sec. Bg yg pervert, maybe 10 minutes after pausing their player. Kahkahkah! aduhai~ =.=; <---sakit perut gelak!

Elena marah suh Seth jgn buat lagi. Seth muke kecewa gila lol! Elena berdesup lari turun katil and grab bantal dia pegi kat sofa lols! Seram kot ade Seth yg prangai tetiba mcm gatal tu hahahaha! :P Seth sempat sembur sekali lagi Lady Million tu and puji Amir pandai pilih perfume hahah! XDD

X lama lepas tu, bila Elena dah nyenyak tido kat sofa, Seth dtg dekat Elena. Oh my... Kau nk sembur skali lagi ke Lady Million tu Seth? Pastu buat session sniffing mlm2 buta? Make her mengamuk lagi skali? hahhaah! But Leanne, you salah! Dgn lemah lembut yet gagahnye Seth angkat Elena pegi kat katil. Damn. Jantung saye... OMG jantung saye... Tolong x leh nafas!!! Romantic gila!!!!!!! Siap tuck her under the blanket and pandang Elena penuh kaseh sayang drpd sofa yg skang jd katil baru Seth plak. Double damn. Rase cam nk kawen skang jugak! Benci tgk drama mcm ni! wargh!!! *pouts after lap drools berbuih2 yg dah melimpah2 dr baldi biru* <-- eww jijik gila perbuatan ini hahah! =P

-end of episode 12-
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yet another great episode! Me love it moar than ep.11 of course hihik! Layak dapat standing ovation kerana padat dgn witty scenes! We're in the middle of this Nora Elena storm and i think we're gonna be swept away over and over again until the final episode. *crossing fingers so it'll really comes true*

Satu je yg nk tahu. Episode awal2, Seth makan dgn Amir, siap order cili potong lagi. So i assume he can eat spicy food. but then, this episode proves me wrong. itu je yg i skeptical about this episode. Other than that, TERBAEK! XDD

Perasaan ketika menonton ep.12 
hny dpt digambarkan dgn vid clip ni <3


AHMAD SETH TAN ABDULLAH & NORA ELENA PRODUCTION TEAM... 

tahukah korg, sejak drama ni start, doa saye hanya lah satu?
"Ya Allah, kurniakan aku suami sebaik, sesweet, secomel, secaring, segojes, sesegalanya lah! Umpama Ahmad Seth Tan Abdullah! Minus part kaki botol and tak tahu sembahyang tu la of course... Amin!!!"
yeah, i am delusional like that. 
but ape salahnye bdoa kan? =P
xoxo, u noe u luv me! ep.13 recaps coming up!
XD

18 comments:

driedroses said...

yes yes!! seth was the one yang tenangkan elena dengan merangkul elena dalam pelukan (gosh!) tiap kali elena mimpi buruk peristiwa rogol, bukan haridz.

demmmm!!

i soooo speechless dengan episode 12. seth tan pun sama witty ( and pervert?), like u and me kan mak tiri!!

oh, i am the latter..yang pause more than 10 minutes itu..dan siap ulang berjuta kali. lalalalala

bass's mistress said...

adik tiri! i blom sempat lagi bace meroyan u on ep.11-13 tau? terlalu busy! ni dah ketinggalan 2 episodes utk direcaps T_T

ombak rindu pon ade part haridz peluk izzah masa tdo pasal izzah mimpi ngeri kena dera dgn uncle dia... pastu masa hujan guruh2 tu pon ade...

hahahaha! i dah agak dah u yg latter! pasal i pon same muahahahaha!

spud said...

my hub yg tak pernah dgr nak dgr lagu melayu pon ckap dia nak letak lagu terhenti di sini as ringtone. i ckp nnt ur colleage terdgr ur ringtone sure terperanjat lah semua diorg.

biler i nmpk seth ambil d rantai fr d box, i kinda think maybe it was something ia ambil dr elena masa dia jd tupai, something as souvenir la, kira. so i think when elena jumpa rantai dia yg hilang & hanya satu kemungkinan siapa org yg mengambilnya jeng jeng jeng. i think for this part, i'm glad it's diff from novel, sbb klau seth still keep pisau atau ski mask dia, it's more perverted/psycho rather than sentimental act. lgipun rantai sesuatu yg lebih elok dpandang mata compared to weapons of destruction kikikiki..

i like it that u ada buat perbandingan btwn drama & novel sbb at least bleh berikan sesuatu dimensi yg lain esp to org2 yg x pernah baca d novel (like me hehe). (& soo looking fwd to ombak rindu, is it a movie or series?)

scene yg buat i gelak golek ialah scene amir jd bdk kpg. LOL, mmg padan dgn dia lah, sbb dia mmg ade rupa samseng bad boy.

the perfume scene, i ulang2 balik2 tuk tgk perangai chomel seth tersungkur kat bantal! looks so natural the scene. & of course the omg scene yg seth angkat elena pon habis i ulang2. i think that was the most romantic scene thus far. (after watching ep 13 & 14). mmg cairrrr sgt2.

u know...i feel yg this show at ep 12 dah capai kemuncak (syahwat :p) nya. i mean the buildup from ep 1-12 was amazing, non stop jantung jatuh olehnya. tp lepas tu, selamba je. so i deduce, lps ni, can only go downhill....altho i still look fwd to watch but i duno y i feel less terharu kat perbuatan seth yg over caring kat elena tu. sometimes feel a bit corny? my hub said no lah, i yg tak pandai hayati. he said, that's real life. hmmm.....i pms kot :p ok, kompem nak ulang tgk lg nnt to hayati betul2 :)

side note: miss eid.

jae4yuu said...

DAEBAK!!!!!!
-itu je yg dpt dikatakan-

driedroses said...

mak tiri!!! betulllll!! haridz pun ada peluk izzah bila tido malam, petir segala pastu izzah takot sebab teringat pasal pakcik dia nak rogol dia kan? wahhhh!!! seth + haridz = suka berikan rasa selamat kepada isteri terchenta.

i pun tak kot petir tau..marilah tolong pelukkan dinda, kanda seth.

Nur'alin said...

Hari-hari bekejar balik from KL - Seremban just bcos want to watch every scene... ohhhhhhhh

kashiji said...

lol.. u make me laugh uknow XD

bass's mistress said...

@spud: weh, i dunno your real name yet. what should i call u? yup! gotta agree on your 'simpan weapons of destruction' theory. i bet viewers will hate seth n see him as psycho rapist if dia simpan ski mask n pisau. ombak rindu movie terbaru Aaron Aziz & Maya Karin.. will be in cinema after hari raya insyaAllah... the novel was one of my all time fave! but as usual, hero dia prangai cam hampagas! lol PMS ke? i think ep.14 semalam xde development sgt dr segi kepantasan storyline, but elena might have change of heart already by now.. so i'm expecting the drama to be mendatar in a good way before the final storm...

@yuu: sama daebak dgn yoochun's english in Ripley x? :P

@adik tiri: kak diyana said her hub dukung dia masa baru kawen n pregnant! <3 i think in real life for abg atan kite tu romantic kot? :P

@Nur'alin: hi ^^ thanks leaving comment ^^ yup! i pon bkejar balik rumah hari2 lol!

@yayas: wae-yo? i'm being serious n u laughed?

jae4yuu said...

Yoochun lagi daebak la :p

adhi said...

"kak diyana said her hub dukung dia masa baru kawen n pregnant! <3 i think in real life for abg atan kite tu romantic kot? :P"

mne hang tau nieyhh...

sile empty kn baldibiru ok...kui3...
akhirnye dpt gk bce ep 12 recap...tq!!!

spud said...

hihihi call me aud cuz my name is audrey. :) rasenya i pon nak baca novel2 ni jgk, utk tingkatkan BM i lerr hehehe. bleh u gitau skit ape storyline ombak rindu? sah mesti nak tgk kat pawagam nnt ler ni ;p

bass's mistress said...

adhi: kak diyana tweeted about it hari tu after abg atan ckp dia rasa dia x se gentleman Seth in real life. we all tny la kak diyana if abg atan penah dukung dia.. that was her answer... mlm tu abg atan dgn kak diyana siap buat drama romantic sgapore hokeh kat twitter! blushing2 aku nk baca luahan chenta abg atan kat kak diyana lols! siap ade sesi arguing sape yg jatuh chenta dgn sape dulu lagi... awww sweet gila!

bass's mistress said...

aud: audrey... that's a very pretty name u have!
novel ombak rindu? pergh! sgt mencabar kesabaran wanita utk habis baca! about seorg gadis yg kena jual ke kelab malam nama Izzah, jd pelacur, but ternoda dek seorg lelaki yg beli dia after dia hampir kena beli oleh lelaki jahat. the hero was actually lelaki yg x baik jugak.. he bought her utk puaskan nafsu jugak.. bezanya, dia actually tercabar pasal Izzah x layan dia masa kat club. And he's actually dah fall in love dgn dia.. so dia selamatkan that girl and yet ambil kesempatan ke atas that girl at the same time...
yg bestnye, Izzah mintak dikahwini pasal rasa bdosa jd perempuan simpanan Haridz. After kahwin, mcm2 la jd pasal Haridz ni bengis, garang, psycho emo yadiadia sume lah prangai lelaki yg kite pompuan x suke... Izzah terkurung mcm hamba kat rumah Haridz... hamba physical n mental. like org gaji n for sex...
Then haridz kahwin lain coz his friggin rich mom wants him to do so... but at the same time dia dah head over heels kat Izzah... Izzah pun sama jatuh hati kat Haridz yg makin berubah...so mcm2 la jadi after that...
it's a great novel.. siap ade a few novels written after that sebagai sambungan... but i prefer d 1st one... ^^
opss.. bnyk sgt i hint out ni! :P

spud said...

wow, thks leaanne citerkan kisah ombak rindu. bnyi mcm tersgt menyayat hatilah klau i nak baca, mesti jantung lemah i tak tahan neh. hehehe, apa lagi klau liat filemnya lakonan pojaan hati kiterorg..adohai...pergi buat heart transplant ler dulu. hehehe.

byk u baca novel melayu, semua penulis tmptan mesia ke? mcmana tau cite mana yg best? dulu kat skolah i slalu baca, tp itu dah lebih dr 10 thn dahulu!! dulu pun ade cita2 konon nak jd penulis novel, skrg ni, nak karang satu ayat pon susah. dah byk lupa...

bass's mistress said...

ombak rindu mmg mnyayat hati. i cried baca cite tu ok? i'm a bookworm! i baca almost everything kecuali newspaper :P
novel melayu yg best? dulu i suka tulisan ahadiat akashah... sekarang paling suka baca Ramlee Awang Mursheed's. More into thriller type of novels lately... novel2 beliau sgt mencabar minda!
mostly i x ingat nama penulis n tajuk novel, tp i ingat jalan cerita n nama watak... lagi2 pasal most of my collection dah lesap dipinjam org x pulang2 haha
for me, novel cinta melayu ter-epic yg mana smpai tahap lunyai novel tu i baca ntah bape ratus kali ntah dr dulu smpai skang adalah PILOT CAFE.
most avid novel readers know this one kot. terbaik! kalau jd drama or movie, i want adi putra or aaron aziz jd hero! pasal hero dia pilot turn cafe owner yg hot nk mampus! isy! rase nk baca balik mlm ni jugak! :P

adhi said...

kjapp...ep 12 nieyh yg ujung bln5 tue kn??...

bass's mistress said...

adhi: yg ujung bln 5 ep.14

adhi said...

mnggu lepas 13,14,15,16 kn??..esok 17,18,19,20...eaa??///

lost track dh..kui3