xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Tuesday, May 17, 2011

[RECAPS] NORA ELENA - EPISODE 5 (16/05/2011)

A/N: Sorry for the late update. Internet mcm haram mlm td! so lepas subuh i laju2 recaps drama ni haha! Eh! you lagi?! buat ape kat sini ni? :P Semalam was a great Monday... kan? XD Hari Guru... Selamat Hari Cikgu, cikgu2... Harap2 cikgu2 yg penah ajar i dulu x bace blog ni pasal kalau diorg bace mesti sume tanak ngaku pompuan pervert ni ---> (tunjuk kat diri sndiri) anak murid bucuk manje kesayangan diorg. hahah! :P anyway, hari ni jugak i realize something very important. Muke hensem body legend tak de makna if x berapa bijak. Di tambah plak if jenis chemburu bhuuutaaa tp perahsan chelik~ hah, hambek qalqalah x bleh blah dah tu! (actually dah lama tau bnde ni, tp saje nk buat2 baru sedar sbb kalau x, x jd topic la kan? tahan je lah ye korg?:P) kalau korang x faham ape yg i ckp ni... sila rajinkan diri bace recaps episode kali ni. :P --> alasan nk attract org bace kahkakah! XD another thing, i think i'm having a girl crush over Siti Saleha LOLOLOL! it's normal right? right? =.=;; dang why is she so perfect? -sigh- 
oh!oh!oh! hari ni conquer sofa sorg2 yay! kesian mama tatap Eid dari kejauhan :P takpe mama, izinkan anakmu ini tatap secara dekat makhluk tuhan plg sexy itu ye? bkn Eid lah! Seth! :P -lari from Zul Ariffin's fans- *bende x penting tp gedik nk share gak dgn org  XDD* 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ooh... flashback from past week pny episodes! so i guess it'll be a weekly Monday thingy la kot kan? Me like it. Teruja seyh! XD okay jom start spazzing! XD The scene started off with different kind of camera angle scene Seth halau (muahahaah! XD) Yvonne out of his bedroom. isy2, awal2 dah buat org drooling tatap bahu sexy itu dr belakang! ibarat makcik2 kantin yg kepenatan kemas kantin dek bersepah students n cikgu2 buat party Hari Guru tp pastu  tibe2 ade makhluk tuhan paling sexy lalu depan diorg plak kan... XD *no offense to makcik2 kantin, i just terasa diri mcm makcik kantin hari ni pasal penat berlari sana sini kerana tugas, pastu balik rumah x mandi x hape terus mngadap TV, dok berangan tggu pukul 7, pastu Nora Elena start, and tadaaa! lelaki itu in 1st scene tanpa sengaja buat gadis innocent ini angkat kening teruja dgn his "what are you doing here?!" :Q____ hahaha! :P*  ei, mst korg x faham i merapu ni. tak pe la kalau citu hahaha! sambung Leanne! =D So like what had happened last week, Yvonne kena tengking oleh Seth lepas tu dia keluar dari rumah Seth and masuk dlm kereta dgn muka sebal kena marah. Hmm... saba ye Yvonne, your boss tgh emo tu :P

Keesokan paginya, Elena and Dila both nak pegi keje... but bila Dila saw Elena belek2 her phone, she asked if Elena nak call taxi... When Elena said "ha'ah~", Dila my cute favorite girl tiba2 je perli2 baek pny~ 
"Apsal ko tak call tunang ko je suh dtg ambik?" panjat atas moto dgn susah payah. ^_^ ololo kiut! 
"Tunang aku kat Penang~ " Elena jwb.
"Eh... bkn tunang yg tu... Tunang yg lagi satu tu!" HA HA HA. Dila, nk kena cubit ke hape ni? 
"Bape bnyk tunang aku ade ni?!" Elena dah termakan cili kah?
"Hahaha... ni bru aku nk tny ko ni. bape bnyk tunang ko ade?" 
"Hah?!" okay, Elena blom makan cili lol!
So Dila offer nk hantar Elena pegi office, but Elena tolak risau menyusahkan. Ha masa ni la Elena termakan cili! bila Dila tiba2 perli "kalau ko tanak naek moto, ko ckp je... ko nak naek kete mewah kan?" LOL! Dila, as her BFF, you should just tell her what you think, bukan perli2 citu. isy2~ tp kiut sgt la Dila ni pakai helmet pastu terhegeh2 nk get out of that place atas scooter! XD 

Then Seth masuk his office. W.H.I.T.E.S.H.I.R.T.W.I.T.H.B.L.A.C.K.S.U.I.T.A.G.A.I.N.?.! <.< but still looking gorgeous and stunning anyway :P Yvonne entered the room bawak coffee... Seth lgsg x pandang muke Yvonne mcm selalu. So Yvonne terkulat2 kat situ, kejap cam nk kuar dah, pastu masuk balik, pastu i rase nk jerit "weh! ckp je lah ape you nk ckp!" bg pihak Seth yg sama2 cam uncomfortable gila dgn adenye Miss Yvonne the real setan kat situ XD err... Abah i yg mula2 pggl Yvonne setan, bkn i :P After 10 minutes of terhoyong hayang (ok, i exaggerate je ni :P) kat depan meja Seth deciding nk ckp ke x, Yvonne finally dgr jeritan batin i lalu dia pon mintak maaf kat Seth pasal hal mlm td. Seth said (it rhymes!lol!) dia dah lupa dah pun. (pffft!) But since Seth selak2 majalah (?) file (?) dpn dia dgn gaya brooding citu, pandang muka pon x sudi, sape pun tau dia x lupa... Then Yvonne ckp sepanjang 5 tahun dia keje dgn Seth, Seth sabar orgnya, x penah marah Yvonne walaupun Yvonne buat salah besar... Seth, penyabar. lol, rasa mcm dah boleh masuk dlm dictionary dah ni. Penyabar in English is Seth ye anak2 murid! haha sorry, in Teacher's Day mood ni tho i'm not a teacher lol! ok smbung balik! 

Yvonne said, Seth sgt penyabar orgnye, but last night, Seth kinda loose it... so not Seth-like... Seth pun x tahu kenapa he reacted that way... She guessed it was because of Elena sbb dia ternampak desktop Seth mlm td ada FB Elena.  Hohoho... Dahi Seth dah berkerut2 dah tu dgr kata2 Yvonne. Have i told you before Mr. Aaron you look sexier when you look stressed out? :P Yvonne gunakan alasan yg Seth once said she's not just his PA, but his friend too.. So why can't Seth told her about this Elena thingy? Seth said belum smpai masa lagi dia cerita ape2 kat Yvonne. Really Seth? 5 years as friends... and still  you can't trust Yvonne? Yvonne, take that as a signal that your 'niat jahat' can be seen from faraway okay? XD Seth dgn muka ibarat ada masalah negara asked Yvonne to keep this Elena thing as a secret especially from Eid... Yvonne seems berat hati pd mulanya, but then upon hearing Seth begging her dgn muke kesian, Yvonne dgn lemah lembut suara gemersik pergh tahap meremang tu berjanji, akan buat ape je utk Seth.. Hmm.. witty Yvonne... i hate you but i love your wits dear! <3 Then Yvonne keluar dari office Seth dgn muke penuh recana jahat. Seth plak sambung brooding dlm office dia... -sigh- aku plak yg rase mcm ade masalah negara skang ni. =.=;;

That night, at Seth house, Seth signed a letter... Ah... so skang Atan guna dah nama Ahmad dia... yay! isy cam comel je pggl Seth si Atan kan? XD Kat rumah Elena plak, Elena berkeluh kesah mngadap paper and pen and calculator.. kira budget kawen ke kakak? :D then she grabbed her phone n texted Eid. 
"Eid balik nnt kita kena bincang dari hati ke hati sebab lina tgk sikap Eid semacam  je skrg" but Eid just replied her "ok..." <.< wth Eid? itu je? Apparently Elena pon sket lg nk maki Eid dgn wth gak pasal reply itu je but x leh la kan? masuk TV tu hahaha! dia harap Eid replied her more or call her back. Then Dila tny ape yg Elena bebel sorg. but Elena tanak gtau Dila pasal Dila perli2 dia pagi td pastu tanak gtau pasal ape. lol! u go girl! pastu Dila n Elena both buat muka retarded masing2 tanak mengalah kahkahkah! comel lah bdk dua org neh! XD 

Dila tny bile nk pulangkn baju kemeja Seth yg dah siap cantek fold atas meja tu. But Elena kate tanak pulangkan. Alasan dia, pasal Seth la punca Eid cemburu. Ei x fikir panjang betul la makcik ni! <.< pastu dia ckp lagi, bile2 dia rase nk bg, dia bg lah. hmm... let's just hope your timing is good Elena... jgn smpai kantoi dgn Eid sudah~ Eid tu dah la jenis tanak dgr ckp you... all he did was talking. not listening to you even a moment. so.. sendiri mau ingat la ye? =D hahaha Leanne, x yah delusional. kalau dia dgr ckp you, xde lah drama ni buat you sakit jiwa nk tgk ape jd kan? -kicks herself to kick some more recaps- okay! sambung! =D 

Back at kampung, mak Elena yg vavavoom kelass gitu bab2 show off tu sibuk buat bunga telur utk wedding Elena.. dlm gelap plak tu. jimat letrik ke makcik? :P pastu ayahnda Elena yg namanya tidak saya ketahuan.. err... pakcik Nordin la kan? ha.. pakcik Nordin pon muncul, nasihat mak Elena suh rehat pasal ade darah tinggi plus dah pukul 1... "satu malaysia ke awak jemput?" ROFLMAO HAHAHAHA! pak Nordin ni tau2 je itu niat mak Elena :P ei makcik, kate tetamu 3 kampung, 3 ribu org, so bunga telur handmade? O_O! omaigod awesome nye you ni makcik! <-- pujian ikhlas dr Leanne yg buat satu bunga telur pon terkial2. Back at rumah Yvonne yg x pakai make up but still looking jahat :P, Yvonne fikir panjang, but still nmpknye x guna otak and MMS gmbr Seth and Elena tgh minum berdua kat cafe pada Eid. O_O! uiyo! pukul 3 pagi tu! x risau kecantikan u pudar ke Yvonne tido lewat2 ni? :P

New scene! Dah pagi dah! Yvonne kat lobby office building. Bila Merce merah tu masuk je kat porch, laju2 gedik2 dia lari nk bukak pintu utk Seth. ye, i tau Yvonne, boss you tu kachakssangat kan? i pon teruja nmpk dia hahahah! so i faham reaction u tu perkara yg x boleh nk ditahan2 XD Yvonne tny Seth ade ape2 yg urgent ke hari ni. but Seth baik pny sindir hari2 pon urgent, Yvonne kata dah keje 5 tahun dgn dia, but itu pun x tau~ lol! you ni Seth, no sense of humor langsung! kecik hati pompuan tu tau x? hmmph! XD *senyap2 gelakkan Yvonne smbil boo padan muke sama dia*... then Seth mintak Yvonne tolong host a celebration party for him... Motive nk buat party, Seth rahsiakan. But Yvonne still excited lebih nk pegi party lol! comel la Wan Sharmila neh! i love your style today XD 

At the same time, Eid sibuk kemas2 nk balik KL. lepas tu baru perasan ade MMS masuk. Alamak~ hmm... tgk muke Eid dah agak dah MMS tu ape dia n dari sape... lepas tu kat rumah Elena plak, Elena turun ke living room, nk pegi keje... pastu ambik baju kemeja Seth atas meja... Oh... nk pulangkan hari ni eh Elena? Lama dia tatap kemeja tu... Rindu kt tuan kemeja tu ke? Hihik XD baru i nk sengih tersipu2 sekali ha kau! O_O!!! habis dia lempar baju tu siap sepak piang masuk gol bawah sofa LOLOLOL!!! -gelak guling2- ya tuhan... siyes dia meluat kat Seth nmpknye hahahahaa! Lepas tu Elena dapat sms dari Eid, kata dah otw balik KL and nk jumpa mlm nnt... Alahai muke Elena tersangat la manis tersenyum gembira pasal pujaan hati nk jumpa... alahai, kesian kau Elena... :(

Smpai je office Elena susun2 sket fresh flowers kat tepi meja dia... waah... dah tambah kaler laen! =) lps tu out of nowhere.. urm... xde la out of nowhere, mst la dr pintu masuk kan? tp x nmpk pon dia masuk, just his whole white color shirt cover the whole screen followed by his sexy "pagi~" and Elena's O_O face teeheehee! XD hohoho i love this scene! prasan gile ko Elena! but if i jd you, i might jd perasan too lol! is it just me or Mr.Seth pagi ni nmpk extra scruffy and extra sexy? hahahaa! :P sempat lagi ko ye Leanne?! okay2! I love this scene pasal...
"Morning..." jwb Elena serba salah terkulat2 pandang2 bilik bos dia. Takut bos garang dia nmpk la tu.. :P
"Sape yg suke fresh flowers? You atau bos you? Patut lah hari tu you tanak i bayarkan~ " yay Elena dah kantoi puahaha! you don't lie to Mr.Seth, Elena. Coz bila kantoi, muke sexy inesen tiut miut tu akan soal you smpai you rase guilty nk dig a hole, crawl n die in it hokeh?! XD But Elena pantas defending herself!
"Excuse me, Mr. Seth.. Ini masa kerja okay? dan saye x suke ade tetamu peribadi dalam masa kerja..." go baby go! =D *LOL-ing at Seth's expression masa ni... he's amused maybe? mesti dia x saba nk menjawab balik hahaha!* pastu tibe2 je boss Elena keluar from his office and ahahahaha! dah agak dah! Her boss is actually anticipating Seth for a meeting at 11am lol! Mcm mana you jd secretary but x tahu your boss's schedule ni? aduhai~ KC asked Seth kenapa dtg awal but Seth x terjawab... so KC assumed Seth was trying to flirt with his already engaged secretary lol! KC said "sorry my man, she is engaged~" which Seth replied dgn senyum comel "i know, and i don't steal someone else's fiance~" awww... mulianya hatimu Seth! :P
but Seth covers it up by bg alasan his secretary mixed up his schedule so dia dtg awal LOLOL! wadehel sume secretary yg salah ni?! Alasan je Seth ni nk terjah Elena kat office kan Seth kan? teeheehee! segan i dgn your boldness :P mesti mlm td you x lena tdo fikir pagi ni ade meeting kat tingkat 6 kan? teruja lebih la tu... tu yg lupa nk shave and all kan? :P Then KC jemput Seth masuk his office, tinggalkan Elena terkulat2 check organizer dia confirmkan if Seth really has an appointment dgn her boss. oh! ade rupenye... just the appointment was under "Mr.Tan, UMZK" lol! okay, maybe you lupa your own fiancĂ©e keje kat UMZK kot eh? pastu lupe his boss nama Mr.Tan :P ~ masa nk masuk sempat lagi Seth senyum kiut kat Elena hahaha! XD

Mlm tu Elena jumpa Eid. Dating dlm kereta je? hmm... Eid muke ketat je... marah lg la tu... Punye la comel si Elena senyum masa masuk kereta tu, but Eid buat acuh x acuh je... <.< geram aku Eid ni! bila Elena tny if Eid sihat, Eid x jwb. So Elena sensed that ada bende x kena dgn Eid. Eid tny if masa dia pegi penang, ade x Elena jumpe his boss. Elena jujur je jwb ade dgn confident. dia x buat salah kan? so ape nk takut kan? Elena beritahu dia jumpe Seth just utk pulangkan baju. Terbeliak mata Eid upon dengar pasal baju. so mmg hal siyes eh kalau basuhkan baju org laen? <-- pura2 naive. :P Elena beritahu la pasal hal terlanggar kat cafe and Seth suruh Elena cuci baju yg kotor tu. But Eid won't buy it. It's too cliche and drama-like that it sounds like satu pembohongan~ -sigh... i know right, Eid? bunyik cam dlm novel and drama melayu je kan? mcm in real life bnde tu x leh jadi.. hahahah! stop with the sarcasm Leanne! it did happened in drama land! and on maybe 1% makhluk dunia ni yg bernasib malang jumpe jodoh sebegitu rupe~ okay, sorry hahaha! Eid x caye tho Elena cube yakinkan Eid.

At different scene, which i rase mcm x perlu ada but ada je anyway so i tonton je la kan? Scene kat karaoke room... Hantu 1 dan Hantu 2 tgh karok masyuk punye... suara diorg? urmm... no comment. i tutup telinga masa ni hahahahaha! Lepas tu Hantu 3, eh! Amir dtg dgn Dila. Oh... Diorg ade date rupenye... kat pusat karaoke lol! FB, Bowling Alley and now Karaoke Center... kenapa i rase mcm tgk diri sendiri ni hahaha! sume tu tempat lepak i lol! :P

Sambung balik kat kereta Eid... Eid soal kenapa sejak dia kenalkan Elena kat Seth, Seth caring sgt pasal Elena... Asyik2 tny pasal Elena itu, Elena ini... On her defense, which she's telling the truth.. dia gtau la yg Seth maybe cares about her pasal she's his old kawan sekampung... baru2 ni je dapat tau diorg sekampung... but Eid scoffed at her. LOL! i know right?! i faham nape you x percaye Eid... alasan cam x leh pakai.. but you should use your head over your heart dude!  x ingat ke Seth penah ckp dia mcm penah nmpk Elena? Mcm familiar sgt? duh~ guna la daya ingatan tajam you tu pakcik! <.< but Eid mana la penah dgr ckp org laen kan? he never really listen to others, he only listen to his own words! -roll eyes- self centered much? pfft! menyampah aku dgn kau ni Eid! <.< Dia tuduh Elena reka2 cerita. T_T kesiannye Elena! Dia x tipu Eid! sumpah! u can call me! i saw the whole thing! :P

Kat pusat karaoke, which again i rase scene ni unnecessary but well i watch it anyway lol! Dila yg kiut karok siap joget2 lagu wajib karok i kat karok! Agnes Monica's Tak Ada Logika. =.=;; Dila, dear, you should stay cute and smiley and shut up. rosak lagu feveret aku tu wei! <.< Hantu 1 & 2 dah gelak2 dgr suara Dila yg prasan best syok sendiri tu... tapi Amir cool aje senyum tgk Dila lol! sekali sekala dia suh kwn2 dia diam jgn gelakkan Dila... LOL! so sweet! x kan la org sweet cini rogol org kan? x mungkin! :P lepas tu Amir hantar Dila balik rumah. Dila suh berhenti jauh dr rumah dia pasal risau Elena nmpk. Amir tny kenapa la Elena x suke dia... Dila kate Elena x kenal Amir lagi kot... then Dila get out of the car and jalan balik umah dia... Gelap gile jln rumah diorg ni malam2... pastu klaka gile dan2 je ade bunyik burung hantu la, anjing liar la... mencicit makcik tu lari masuk rumah lol! -gelak guling2- Dila ni comel betul la! Dia naek atas, bilik Elena bercahaye je... bkn pasal dpt Nur dr Ilahi.. tp pasal Elena dah balik haha! Dlm bilik, Elena menangis teresak2... *clutch my heart* awww.... jgn nangis sayang... kesiannye la Elena ni... :(

Eid tunjuk gmbr MMS yg dia dpt kat Malik. Malik tny sape hantar gmbr tu and tny ape jawapan Elena... Eid ckp dia x caye Elena pasal jawapan mcm direka2 je... Lover boy Malik try to be positive and mintak Eid percaya kat Elena tunang dia sendiri... I love how Malik always neutral and try to see the positive side of a story... Sayangnye, Eid ni degil mcm hape je~ <.< Eid kata satu lg masalah, their boss! Asyik tny pasal Elena... Lover boy kate Eid is just cemburu... padahal takde ape pon kot between their boss and Elena... haa... kat sini la dtg terms baru hasil nukilan Eid "cemburu celik" lol! dia kata dia dah nmpk Elena and Seth dgn mata kepala dia sendiri... siap nk panggil tokeh kedai bunga suh jd saksi lol! So Malik being a good friend, tanak rumitkan keadaan and said dia percaya Eid tho i doubt he really did believe yg Elena and Seth really ade relationship...

Kat office, dlm toilet Eid brooding sorang2. Suppose diorg ade meeting dgn MD, but Eid x leh nk kuar dr toilet tu mngadap Seth. I feel you bro... bile kite geram dgn somebody, sometimes kite cam nk lari, tanak jumpa pasal risau loose control kan? Malik pujuk Eid suh kuar, masuk meeting pasal boss dah tunggu... But Eid ckp dia malas, dia x leh nk tgk muka Seth. Malik ingatkan Eid sape yg baya gaji Eid slama ni... Eid ckp dia rase nk resign je... but Malik ingatkan Eid yg masa depan Eid cerah kat company ni... Malik blah dari situ bila Zira jerit pggl masuk meeting yg dah nak start.. In meeting room Seth tny Malik mana Eid... siap suh tggu Eid dtg baru start meeting.. siyes Seth ni mmg syg gile kat Eid kan? if not takde la dia suh whole team tggu Eid. Bila Eid muncul dgn muke ketat, Seth revealed yg hari ni dia panggil sume bukan utk meeting, but to announce a surprise news for Eid. Dia serahkan surat lantikan Eid sebagai Assistant Manager yg baru... whoot! naek pangkat Eid! happy x? =D muke Eid mcm terkejut je hahaha! Seth siap buat celebration party lg utk Eid, hosted by Yvonne... Ei... bertuahnye la Eid ade boss syg dia lebih cini~ but that party is not just a celebration for his promotion, but also party perpisahan... rupenye Eid jd Assistant Manager kat branch Penang utk bantu Dato' Hussein. Eid mcm x happy je dgr Penang. nmpk mcm ade udang disebalik batu je la his whole promotion and transfer neh! Seth, what were you planning to do ni hah? -gelak jahat- or niat you memang baik ni? -senyum ikhlas- XD

Eid tny pendapat Malik if Seth ade hidden agenda transfer dia pegi Penang. Pasal mana la tau, if Eid jauh kat Penang, senang la Seth nk rembat Elena... weh, you ingat Elena tu bola nk maen rembat2? :P But Lover Boy yg syomel positive thinker suh Eid chill, jgn buruk sangka pasal Eid's transfer lg 2 bulan... bukan skang jugak... kan Eid da nk kawen Elena lg 2 mggu je... Yes! ni yg i syg lebih kat Malik ni! knock some sense into that thick head Malik! geram aku dgn prangai Eid yg suke buruk sangka ni~ <.< Malik kate, if dah kawen kang, Eid pakse la Elena ikut dia pegi Penang pasal as a husband, dia ade kuasa nk pakse Elena ikut. Eid risau Elena tanak. but duh~ tempat seorg isteri kan disisi suami En. Saiful Idham oi~ and Elena awal2 cite ni lagi dah kata bila dah kawen nnt, dia nk jd isteri mithali, ikut kemaaaane aje suami dia pegi... like duh~ mesti you x ingat kan Eid? coz you never listen!<.< nk tunjal Eid laju2. huh! Lepas tu mai dah setan merah sorg ni... Yvonne dtg hasut Eid, kata Eid should be curiga dgn agenda boss pasal masa Eid kat Penang, Yvonne kate dia nmpk Elena naek kete dgn Seth, Seth hantar Elena balik... suara Yvonne ni... aduhai... mmg siyes boleh buat org percaye bulat2 kata2 dia... bahaya sungguh! Eid x percaya, but Yvonne kate Azira dgn Malik pon nmpk... So Eid confronted Malik & Zira about it, but both x kata ape... but still buat muka serba salah... Grr... Aura inspector Gerak Khas Eid ni dasat lah! buat org rase nk confess kesalahan diri je lol! 

Mlm tu dia confront Elena pasal hal Seth hantar Elena balik. Elena mngaku, tapi dia bg alasan pasal Amir kawan sekampung Elena la Seth hantar Elena balik... Dgr je nama baru tu, Eid dah jump into conclusion and being sarcastic. Tibe2 je ade lagi kwn sekampung yg dia x tau. Siap perli ramai plak kawan sekampung Elena keje kat KL ni lol! kesiannye la Elena.. dia ckp ape pon Eid tanak caye... Elena suggest diorg call and jumpe Seth to sort things out pasal Seth and Amir, but Eid degil tanak. Eid kate sure sume dah pakat nk tipu dia... Elena kate dia x tipu, diorg dah nk kawen dah pon.. nape nk tipu kan? But Eid jwb mmg la da nk kawen, but bila ade better man out there, berpangkat (yes!) kachak (yes!), kaye (yes!) etc. sure Elena goyang pny~ Elena look at Eid with disbelief. siap nganga mulut lagi lol! Eid and his inferiority... cam nk blasah je Eid ni! org over ambitious cini lah! huh! <.< Elena tried to sort things out, but Eid degil and said he got better things to do tonight. and stormed off the scene tggl Elena sorg2..

Next scene! Elena jln nk carik taxi kot. pastu dtg la minah Yvonne the talam dua muka sergah Elena mcm mak joyah versi high class pny hihihi! Yvonne tny if Elena pegi party mlm ni. But Elena mana la tau party ape kan? so Yvonne beritahu la Eid naek pangkat, so ade celebration yg Yvonne host utk Eid... Elena terkedu. i tau ape yg dia fikir. "sampai hati you Eid! TT_TT" ... aww my heart... sobs! pastu Yvonne beria2 ajak Elena join skali tho Elena kate dia lupa pasal celebration tu and dia busy mlm ni x leh pegi... OMG Yvonne, you did not just do that!? masa Yvonne dah muah2 senyum2 manis comel pujuk Elena join, tp Elena tanak, so Yvonne kata kat Elena kalau tak leh pegi x pe la dgn nada kecewa sgt mcm la kalau Elena tade, party tu x leh jalan..Yvonne said dia pegi dulu... but then, boleh dia jelir lidah buat muke "yeks!" siap rolling eyes mcm pathetic gile bila membelakangkan Elena?! talking about a super big bitch here. Yvonne is number one on my list at the moment. <.< cam nk cekik je minah hypocrite neh! Elena remain clueless nmpknye coz if dia nmpk ape yg Yvonne buat, maybe Yvonne dah mkn kasut la kot? :P Elena nmpk sgt sedih... sobs. -pats pats dear, be strong!- Masa dlm taxi Elena nangis, and marah pakcik taxi yg tgk2 dia... garangnye la mak su ni! pastu tibe2 pakcik taxi hulur tissue.. awww.... see... x sume pakcik taxi kaki penipu jahat tau? and oh!oh!oh! lagu Erry Putra replaying on the background! =D

Malam tu mak Elena call, nk tny bape ramai kawan Elena akan hadir wedding tu... Elena muke sembab je... mesti asyik nangis kan? Olololo ciannye... sobs! Elena kate dia x ramai kawan kat KL.. dalam 20 org je kot... pasal kampung diorg tu jauh, so bukan sume bole dtg.. BUT BUT BUT.... her mom... omg her mom... aduhai... x terkata i dgn her mom ni... "mak sediakan utk 200 org je utk kawan2 Nora" OMG makcik!!! -gelak guling2- don't you listen? Elena said 20 and you wanna prepare for 200? kalau extra 20 lagi kire ok la... ni 200? you ingat anak you tu Siti Saleha adik Sam Bunkface yg famous tu ke? kalau yg tu mmg confirm la 200 goodie bags n kerusi x ckup~! :P Ya Allah, aku plak yg tertekan bagi pihak Elena ahahahah! XD Elena mcm nk nangis...Omaigod pilunye la i tgk Elena ni.. Since suara nk nangis Elena mcm org selesema, so her mom nasihat suruh jaga kesihatan, lagi2 dah nk wedding dia dah ni... Elena x leh nk ckp dah... Dia letak telefon lps bid her mom dgn salam and sambung nangis teresak2... -hugs Elena- kesian dia... but err... am i the only one here yg rase anak patung Elena as creepy? like really, creepy!

Kat celebration party Eid, uiyo! bnyknye foods! My sis n I dok gelak2, company diorg ni ade ramai sgt staff ke smpai bnyk bebenar food yg disediakan... oh! lupa plak Seth kan ade other office kat Bangsar... so ramai la staff dia yg lain dtg jugak... i tercarik2 Seth... mana Seth? takde pon lelaki pakai baju putih dlm hall tu... then.. tadaaa!!! ifhwgwnofwefiguwfjwufeoynf032pioOMGDIAPAKAIREDSHIRTWITHBLACKSUIT!!!! *hyperventilating* omaigod ini gila! adekah doa i dimakbulkan tuhan?!!! hey! you are not Seth! what have you done to my Seth?! *goncang fake!Seth laju2*... hahahah! XDD sigh~ kachakssangat! *dreamy eyes*.... Stop it Leanne! sambung balik recaps cepat!!! hohoho okay!~

Seth pegi kat Eid yg muke x happy tu... tny Eid mana Elena... niat dia mst la baik pasal dia hero kan? *cough* err... bukan... pasal ye lah, that's Eid's party, Elena should be there logically... But Eid mst dah fikir lain dah ni.. Seth tny kenapa Eid mcm x happy.. Eid kata dia happy... Seth kata if Eid tak suke dgn keputusan dia hantar Eid ke Penang, dia boleh tarik balik.. Eid kata dia happy pasal Penang, but risau je... Seth tny risau pasal ape? Eid kata bnde kecik je, tanak share dgn Seth... Kesian Seth... muke Eid obviously shows that ade bende yg dia x happy dgn Seth... Kejap, Seth, sensitivenye kamu... makan cili ke? :P Lepas tu Eid blah dari situ and Yvonne ajak Seth nyanyi sama2... Masa ni lawak gile pasal Seth mcm malas gile nk layan Yvonne lol! nyanyi lagu P.Ramlee n Saloma? Rupenye Yvonne pon melayu campur cina jugak... lol! padan la muke melayu... but x tunjuk pon part diorg karok berdua tu...alaa.... nak dgr jugak!!!  ;3 *kuciwa*

Malik balik rumah, tegur Eid pasal blah dr party yg boss buat utk dia.. Eid tuduh Malik bodek boss, sbb tu la x gtau dia pasal boss hantar Elena balik. But Malik ckp xde sape nk rampas tunang Eid pon... Eid yg takut dgn bayang2 sndiri... But Eid nmpknye dah x caye Malik jugak.... dia nk pegi siasat sendiri kat Yvonne... Suke hati kau la labu... <.< Pagi tu, Elena confronted Eid dgn muke sedih pilu pasal x beritahu pasal his promotion and party. Kecik hati dia Eid layan dia citu... Elena kate patut mlm td kat party tu boleh je nk jumpa Seth and settle hal diorg, but Eid kata x sesuai nk confront kat tgh2 majlis... Elena suh Eid call Seth sekarang and settle it once and for all... but Eid ni... ntah pape ntah! nk delay2 pehal ntah! Elena bengang, pasal Eid nk delay, maybe smpai 'kapal' diorg karam kot? Pastu Eid kata sume bgantung kat Elena sama ada bole tahan godaan lelaki2 lain kat luar tu ke x especially lelaki mcm (setan) Seth Tan tu... wadehel ko ni Eid? *imagining myself blasah Eid laju2* Elena blah dr situ lepas kata mmg sume salah Elena. but in sarcastic way... opkos la Elena x rase tu salah dia lol!

Kat pusat bowling, Seth tny Malik ape kena dgn Eid. Tapi Malik cover up utk Eid yg x muncul2 lagi tu. Malik kate Eid anggap Seth as abang dia, mentor dia blablabla... if Eid ade kakak ke adik, Eid nk bagi kat Seth jd isteri.. Tunang tanak bagi skali ke Malik? hahahaha! Pastu Eid muncul and nyaris terlanggar Amir yg kebetulan ade kat counter kasut gak... Hah! tu Amir! Pastu dr jauh Amir nmpk Seth, so as usual, dia panggil "SETAN!" lololol! i love the dynamic of Seth and Amir bila diorg together... comel! and Seth seems a bit more laid back whenever Amir is around... less rigid and seems like a real person yg tahu bersosial lol! ahaha! i just labeled Seth as anti social lololol! jahat kau Leanne! :P Apparently Eid dgr Amir called Seth and dia pun duduk la pasang telinga dekat2... Not a good decision bro! pegi maen jauh2 pegi!!!! but yeah, of course la dia x dgr cakap i kan? if not x jd la new conflict... pasal Amir dan2 tu lah nk tny kat Seth pasal Nora Elena, anak Pak Nordin kawan sekampung diorg... Amir kata Seth x yah la berlakon innocent bila Amir tny pasal Nora pasal Amir kan mmg ingat Nora tu tunang Seth kan? Eid yg chemburu bhuta mst x dgr cara Amir mentioned Elena as anak Pak Nordin kan? Which obviously shows us that they both knew Elena and her family... which practically leads to the understanding that they did live in the same neighbourhood satu masa dulu... pasal all Eid cares is Seth ada hubungan dgn Elena belakang dia. gah! geramnye aku dgn Eid ni!

-end of episode 5-

Episode kali ni was an episode with great acting! ada part yg i rase x yah ade pon x pe... but well, the actors made this episode a good one!a bit too much of flashbacks yg i rase x yah ade pon x pe... but xde lah smpai rosakkan mood ke hape kan..  it's one thing to put a bunch of 'pretty' faces within a drama to attract viewers, but hell not only Nora Elena has so much potential because of the well known storyline and witty scripts. The actors really pull their characters off . I know a character successfully has my heart when i started to call him/ her by the character names, not their real names. Especially Siti Saleha. A newbie in acting department... but i feel her pain already tho it was just 5 episodes she's living up Nora Elena's persona... And Eid, oh Eid...Zul Ariffin, congrats! You just put yourself as one of malay actor yg i suka... along side with Lover Boy lol :P

Jumpa lg next episode! =D xoxo u noe u love me! and oh! En.Azril, i pinjam your 'makcik kantin drooling thing :P' jgn marah~ =D to kak Maizura, i enjoy your work like seriously! thanks ceriakan hari bosan saya dgn drama best ni! <3 <3

*song for the day, i dedicate this song to dear Saiful Idham ..your heart is E.M.P.T.Y dude! <.< *


3 comments:

adhi said...

your heart is empty empty empty....
kui3....
nape x tampal gmbr blkng yg sleek itu??...
hehehehehe...
eid....cemburu sgt...kang ko jgk yg ternganga...kui3

driedroses said...

kemeja MERAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!
*hidung berdarah!!!*

bass's mistress said...

@adhi: pg td rushing nk keluar, so x sempat masuk gmbr or anything :P

@izzie: i know right?! red hot sexy like tuan pny body :P