xoxo

Jika terdapat sebarang cadangan, anda boleh menyatakan candangan anda di mana-mana entri yang dipos-lajukan di sini. Sebarang hasutan berunsur fitnah adalah tidak dibenarkan di sini.

Friday, May 22, 2009

yokengkawan...
wah blog nih da macam nk tggu wat majlis arwah + tahlil..kuang2...maklumlah masing2 da de blog sendiri dan aku sendiri bukan orang yg ske memblog atau menghadap menatang alah ni setiap masa.. aku penah berblog tp akirnye menjadi projek terbengkalai dek kemalsan aku nk berblog dan mengadap laptop smp kering air mate aku(bukan nangis tp mate kering daaa)...oleh yg demikina tulah sebabnye aku mnengurangi diri memblog atau mengepos mane2 cite kat cni(bukan sebab posmen xde da...tenet mne pkai postman)..ok...harap sume orang puas ati ngn alasan aku...bukan aku xmo tp aku malas(tp aku rajen men restoran city kat fb)hikhikhik...

k la...sebab sume orang da xde kat utm pasni aku cite r perkembangan aku yg terkini..walaupun muntot n pipi semakin kembang tatkala aku bgn tido, ni pasal perkembangan lain(tp serius doo..muntot aku men kembang,siap bapak aku ukur pakai pembaris)...so oleh kerana perkembangan sesuatu di badan ku ini mst korg sume da bole teke pe aktiviti aku kat kontan kan?

aku da blek umah hamppir sebulan tp aku br turun kontan 3 kali..sgh menyedihkan diri..ini la hidup seorang gadis tanpa lesen kerete waima moto sekalipon.(dpt bwk kete tyme g giant jer..cz kat c2 jer leh bwk kete tnp lesen...yup...hahahaaa....KS)..terbalik kepada aktiviti aku kat umah...eleh sume orang mst r da to..meh cni aku listkan:



1-bgn tdo kol saploh pastu tros g dpn tv mengjoin mak aku tgk cite indon(cints indah yg bodo gle..nape la indon ske wat cite bodo yang membodokan diri sendiri..meluat aku tengok tp sbb mak aku layan,so aku mls nk wat perang mulut)

2-kol 12 ble prot trase lapa tros aku ke dapor mencari mknn...besenye mak aku xmsk tok lunch lg cz aku n mak aku je kat umah..tgk2 fud tyme mak aku breakfast tok aku lunch..if xde pape bakar roti mkn roti bakar tok lunch...kdg2 mak aku bek ati die blikan aku nsi lemak 0 watkan mee o nasi grg..._

3-dlm kol 2 0 3 aku akan bukak restoran aku kat FB..kadang2 aku melayan petsociety..tp 2 3 menjak nih aku da muak men petsociety n ubah selere kpd restoran city..leh arr layan gak..aku nk pintar pintas adeline yg skang memegang tahta no 1...siap rr aku kejar die!

4-ble mak aku jerit mintak tulun masak tok makan malam br aku g tulun..if mak aku diam aku pon diam rr gak lam blek men tenet..kadang2 mak bapak aku ske muncul tetibe sebelah aku smbl tgk aku men tenet..malu saye ble tgk mak saye tgk sye men game restoren city...besenye siren mak aku pggl masak kol 4

5-kol 5 lbh bese da bes masak..tros aku g dpn tv nk tgk cite tp memandangkan tv 2 mak aku yg bli besenye die akan rampas kuasa pemegang remote control astro dr aku tok tgk cite indon yg bodo 2 lg skali..cite pe lg...cite ciinta indah lewww....hishhh..serbot mabot cam kilang perabot kepale n mate aku tgk cite 2..smpy berbulu mte aku..kalo la aku de kuasa aku nk msk tv pastu lempang +terajang +aksi DMC kat indah si bahlol+bengong+bengap 2...sggh emo aku ble cite sal cite indah 2..

6-kol 7 aku akan layan cite katon xpon anime kat enimex channel o kat channel ceria..tepat kol lapan tanpa berlenggah adalah tyme bapak aku mek alih kuasa remote control..ni aku bese jerk cz sebagai seorg warganegare kte perlu mek tahu hal ehwal semsa..besela..tgk berite lew....

7- kol 9-11 besenye aku layan cite kat tv..xkesa la cite pape pon.

8- kol 11-3 o 4 pg aku akan sambung mengembangkan perniagaan aku kat FB..hahahaaa....sambil2 2 aku bkk youtube tok tgk variety show feveret aku...sygnye we gor married da bes..wat 2me aku de cadangan..tgk la intimate note seperation vacation fly to the sky..de hwanhee kat c2..klaka gle + sedey...hwanhee smpy nangis2 tp cam bese die kontrol macho..

kol 4 aku da tdo...aktiviti ni same jerk tiap2 ari..perubahan aktiviti sumneye bergantung kat omak n abah den...hahahaa

bowink kan idop aku tp 2 lew yg aku laluinya tiap2 ari sehingge terkembang di part2 tertentu terutama di bahagian bawah hinggakan de pihak yg sakit mate ble memandangnye seperti op...hahaha!!!

k c u next tyme...

4 comments:

Opie said...

mmg ak sakit mate memandangnye,
sbb ak risau..
hipotesis makin kembang pungkok makin masham gas yg dikuarkn nnt, mgkn akn ade kebenarannye.

ak...lg la. xkuar lgsg dr tgkak ni yg mmg xde pape je. tp ak ade hobi baru iaitu MEMASAK. ye, pet society sdh memboringkn. ak tau song, ko bosan men pet tu sbb ko dh potong kitorg kn? ak mentenet pn da bosan.

echong uchan said...

yo!mne ko tau aku adalah lesung?sggh musykil aku..hahah...men la restoran city..ko da de kedai tp xpenak nye nk bkk..bushannye dok umah xwat pape..de tenet pon xberarti..hahaa...

bgs la ko laja msk!sem dpn leh tnjk skill kt aku!!hahah..

apaiyapalot! said...

yo song. da pandai bwk kete dgn lncar ke. da mek lesen kete lom. hahah. ptot la aku mmpi ko bwk kete mlm td. ekekekkeke

echong uchan said...

hahah...mmg arr pandai..takat g giant bawak kete tayar 2 bley lew!!!kikikikih....besenye mimpi ngn realiti terbalik..ko mimpiaku bwk kete mknenye dlm realiti xde nye aku nk bwk..kuang3...hahahaa...ko sal xblek lg? besh sgt kew dok utm?